Početna » Plaćanje » Limundo Cash – najnovije izmene

Limundo Cash – najnovije izmene

Limundo Cash ili Plaćanje preko Kupinda predstavlja jedan od najsigurnijih načina plaćanja na Limundu i Kupindu ili, kako volimo da kažemo članovima: Limundo Cash – jedna briga manje.  U ovom tekstu bavićemo se novinama koje smo uveli u okviru Limundo Cash transakcije, kao i načinom na koji se navedena opcija aktivira.

Šta je Limundo Cash ili Plaćanje preko Kupinda?

Limundo i Kupindo su vrlo bezbedne platforme za kupoprodaju, a ukoliko ste ljubitelji najvećeg nivoa bezbednosti, tu posebnu ulogu ima Limundo Cash. Novac za kupljeni predmet uplaćujete na tekući račun Limundo Cash-a, umesto na račun prodavca. Uplaćeni novac se prosleđuje prodavcu četvrtog radnog dana od kada je novac uplaćen ili ranije, ako kupac u međuvremenu potvrdi prijem paketa i da je sa robom sve u redu. Kupac može i stopirati isplatu novca ako isporuka robe kasni ili postoji neki nedostatak na predmetu, tako što će aktivirati opciju „Problem“ u okviru Limundo Cash transakcije.

Kako i kada da aktiviram plaćanje putem Limundo Cash-a?

Da podsetimo,  plaćanje putem Limundo Cash-a kupac može aktivirati samo ako je ono bilo ponuđeno među načinima plaćanja na aukciji, tj. predmetu na Kupindu.
Kupac može da aktivira plaćanje putem Limundo Cash-a na jedan od dva načina:

 1. uplatom, ili
 2. klikom na dugme Plati putem Limundo Cash-a u poruci sa podacima prodavca ili na strani Moj Limundo > Pobedio. Rok za aktivaciju plaćanja putem Limundo Cash-a je 48 sati od trenutka završetka aukcije. To znači da:
 • uplata treba da legne na račun u tom roku ako je kupac odabrao aktivaciju uplatom, ili
 • kupac treba da u roku od 48 sati od završetka aukcije klikne na odgovarajuće dugme za aktivaciju.

Koje su novine uvedene prilikom plaćanja putem Limundo Cash-a?

Zbog određenog broja žalbi članova da Limundo Cash transakcije oduzimaju dosta vremena od procesa kupovine do procesa završetka saradnje i ocenjivanja, rešili smo da prodavcima i kupcima omogućimo malo bržu kupoprodaju, odnosno korak manje ka aktiviranju pomenute opcije.
To je aktivacija uplatom.
Ovaj način aktivacije vrši se tako što kupac uplati novac na tekući račun koji mu nakon završetka aukcije pošaljemo u poruci sa podacima prodavca, uz obavezan unos poziva na broj koji je takođe tu naveden (taj način aktivacije preporučujemo tokom radnih dana):

Kada je u pitanju aktivacija uplatom Limundo Cash transakcije na Kupindu princip je skoro isti.
Dakle, kupac treba da vodi računa da uplata legne na račun u roku od 48 sati od potvrde kupovine, da bi se transakcija uspešno aktivirala. Ovaj način aktivacije vrši se takođe tako što kupac uplati novac na tekući račun koji mu se pojavi na ekranu nakon potvrde kupovine, uz obavezan unos poziva na broj koji je tu naveden.

Ako ste recimo kupili više predmeta od jednog prodavca, čak i u slučaju da je neki od njih kupljen na Limundu, možete da ih sve odaberete u tom delu i da ih sve platite jednom zbirnom uplatom.
To bi na primeru izledalo ovako:

Podatke za uplatu dobijate nakon što kliknete na dugme Prihvati. Prepišite ih i uplatu izvršite u bilo kojoj banci, putem elektronskog bankarstva, ili u Pošti.

Dakle, da rezimiramo, kada je u pitanju aktivacija Limundo Cash opcije uplatom, kupac ima rok od 48 sati da uplati novac na podatke koje je dobio u Limundo ili Kupindo poruci kako bi se transakcija aktivirala i automatski promenila status u Uplaćeno, što će prodavcu omogućiti da odmah kada vidi promenu pošalje predmet u što kraćem roku.
Svakako, ukoliko postoji određena mana na predmetu ili predmet ne odgovara opisu, kupac uvek ima mogućnost  da prijavi „Problem“ na Limundo Cash transakciji, kako bi isplata novca prodavcu bila stopirana.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

8 Komentari

 1. Problem je samo sto velika vecina prodavaca ( cast pojedincima ) zna da su ima predmeti osteceni ili imaju druge nedostatke pa se to vesto skriva. Njima ovo ne odgovara jer im blokira mogucnost prevare. Jednom kada ovo bude jedini nacin placanja ovaj sajt ce biti divno mesto za kupovinu.

 2. Mozda nisam lepo procitao ali… Ako prodavac postavi vise predmeta , neke i sa zavrsetkom za 10 dana. A ja zelim vise njih da pokupujem. Onda ce mi za prvi uveliko isteci rok za uplatu, dok sacekam poslednji. Odnosno, nema mogucnost da se 10-15 dana polako kod istog prodavca pazari pa dogovorno sve zajedno uplati.

 3. Zar nije jednostavnije da se sve odvija kroz Limundo račun. Limundo(Kupindo) postavi mogućnost kupcu(ukoliko to želi) da mu sa računa automatski skida traženi iznos i prebacuje na račun prodavca. Na taj način je sve transparentno, jer sve ide preko Limunda. Sa druge strane se kupcu pruža potpuna komocija, jer ne mora da ide u banku ili poštu da uplaćuje, već to radi iz fotelje. Da bi se to i Limundu isplatilo neka uvede proviziju za to. Tako će i kupci povećati iznose na svom Limundo raćunu, jer će im se to isplatiti. I na kraju svi će biti sretni i zadovoljni. Prodavac će brže dobiti novac, kupac će biti bezbrižan, a Limundo će od toga profitirati.

 4. Miljan Plamenac

  Na žalost ne postoji navedena opcija jer je Limundo Cash transakcija definisana
  određenim rokovima, ali možete putem navedene opcije platiti zbirno predmete
  čije se aukcije završavaju u isto vreme.
  Više o tome možete pročitati na našem novom postu o Limundo Cash transakciji:
  http://blog.limundograd.com/2017/11/aktiviranje-i-placanje-preko-limundo-cash-a/

 5. Miljan Plamenac

  Dobar dan, hvala vam na komentaru.
  Trudimo se da što više edukujemo članove da koriste Limundo Cash kao opciju saradnje.

 6. Miljan Plamenac

  Dobar dan Branislave, hvala vam na predlogu i ideji.
  Sve predloge smeštamo u razvojni deo Limunda,
  te se nadam da će vaš predlog ubuduće zaživeti.
  Hvala vam što koristite Limundo.

 7. Dobar dan,
  Imam jedno pitanje u vezi sa plaćanjem preko Limundo Casha.
  Kako to da ne mogu da izaberem da platim preko Limundo Casha i licno preuzimanje u isto vreme, mogu jedino neku od opcija ya slanje posiljki, a sad npr. traje popust za plaćanje sa Visa karticom?
  Hvala

 8. Miljan Plamenac

  Dobar dan, kada je u pitanju plaćanje predmeta
  putem Limundo Cash opcije, ne postoji mogućnost Ličnog preuzimanja
  već je isključivo moguće slanje predmeta nekom od ponuđenih opcija.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh