Početna » LimundoGrad » [INTERVJU] Alfnovisad – Zadovoljni kupci daju divan osećaj

[INTERVJU] Alfnovisad – Zadovoljni kupci daju divan osećaj

U ovom intervjuu predstavićemo vam pravno lice alfnovisad.
Oni već više od 3 godine uspešno prodaju na Kupindu.
U njihovom asortimanu možemo pre svega naći školski pribor i opremu, ali i Hoby proizvode, slikarski materijal, dekorativne predmete za rođendane i slično.
Naša sagovornica, Jelena, bila je vrlo raspoložena za razgovor i ovim putem joj se još jednom najlepše zahvaljujemo na lepim odgovorima. Pročitajte njihovu priču. 🙂

Na Kupindu prodajete već 3 godine, kakvi su bili vaši počeci?

Zapravo, Limundo, odnosno Kupindo i ja se „družimo“ već nekih 7 godina, kada sam onako, usput, na svoj privatni profil postavila neke predmete, čisto da „oslušnem“ kako dišu on-line kupci sa kojima do tada nisam imala iskustva.

Koji predmeti iz vaše ponude se najviše traže i najbolje prodaju?

Ne bih mogla da generalizujem. Na Kupindu smo krenuli sa prodajom slikarskog asortimana, a onda, kako smo širili ponudu, širila se i potražnja u svakoj od sfera koje pokrivamo, bilo školskog, kancelarijskog, tako i gift i hoby programa. Moram da kažem da su Kupindo kupci pre svega kreativni i sve što je iz domena Hoby asortimana privlači zaista veliko interesovanje.

Pošto pretežno prodajete školski pribor, da li je jesen vaše godišnje doba što se tiče prodaje i da li nastojite da svake godine širite asortiman?

Što se prodaje školskog pribora tiče, sezona za nas zapravo startuje još u aprilu, kada kreću pripreme i odabir kolekcija za narednu školsku godinu. Sezona zapravo i ne staje, kad bolje razmislim. Deci su i tokom godine potrebne neke sitnice, stara torba dotraje… a mi se zaista trudimo da uvek imamo bogatu ponudu pre svega kvalitetnog, ali svakako i „popularnog“ i interesantnog pribora kako bismo im olakšali i ulepšali školovanje.

 Imate knjižaru u Novom Sadu, kako uklapate rad u knjižari sa komunikacijom i slanjem predmeta kupcima sa Kupinda?

Meni je i sada Kupindo profil aktivan za sva pitanja, nedoumice, predloge, prodaje…. 🙂 To je postao sastavni deo mog radnog dana. Zaista se maksimalno trudim da sve uskladim. A ono što je neophodno jeste sjajan tim ljudi, a naš je Alf(a) tim!

Da li se neki predmeti više prodaju preko interneta, a neki više u knjižari? Ima li tu neke razlike?

Kad je neki artikal popularan, onda tu i nema neke razlike. Internet vam pruža tu mogućnost da doprete do što više kupaca i da svoju ponudu oblikujete i proširujete prema njihovim afinitetima. A mi to nastojimo i što je još važnije, ja u tome zaista iskreno uživam.

Nakon uspešnih saradnji sa preko 1.000 različitih članova, šta biste izdvojili kao najvažnije da bi saradnja bila korektna i uspešna?

Zazvučaće možda kao kliše, ali morate da volite to što radite ili radite to što volite, nisam baš sigurna kako ovo tačno glasi. 🙂 Ja već 15 godina živim ovaj kliše, i zaista „radi“!

Opišite u tri reči kupce na Kupindu. 🙂

Kreativni, konkretni, komplikovani, da ih sve obuhvatim!

Iz vaše ponude meni se najviše sviđaju artikli sa motivom Gorjuss,
da li vi imate nešto što najviše volite da prodajete i što biste preporučili kupcima?

Imate sjajan ukus! Ja lično najviše volim Pepe Jeans, neka to bude preporuka. A ono što najviše volim da prodajem su hoby artikli. Zvuči nespojivo, ali Pepe Jeans je brend koji ima za mene nesvakidašnju i originalnu liniju. Isto važi i za sve Hoby proizvode koji su rezultat ljudske mašte i kreativnosti.

I za kraj, da li biste neku saradnju posebno izdvojili, nešto što vam je na neki način ostalo u sećanju?

Svaka pozitivno ocenjena saradnja i zadovoljni kupci daju divan osećaj. Kada vam se kupci iznova vraćaju, znači da ste ispunili očekivanja i izgradili poverenje. Onda nema sećanja, samo idete napred, još bolji.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh