Početna » Kupindo » Top 5 knjiga ovog leta

Top 5 knjiga ovog leta

Iako se leto još uvek nije zvanično završilo, možemo reći da su najtopliji dani sigurno prošli. To, nažalost, znači da je uživanje u knjigama na plaži sada sve teže izvodljivo. Ipak, možemo se bar podsetiti šta se to tokom leta najviše tražilo na Kupindu i u kojim to knjigama ili autorima smo uživali. Možda je ovaj pad temperature idealan da neke od tih naslova pročitamo. 🙂

 1. Knjiga Braća KaramazoviBraća Karamazovi
  Najveći broj pretraga tokom leta u samoj kategoriji Knjige imao je termin „Dostojevski“. Ako već niste, preporučujem da pročitate klasik „Braću Karamazove“. Odvojite dosta vremena za ovu knjigu, baš dosta – biće vam potrebno. Radi se o veoma obimnom delu, ali i o tome da će vas naterati da satima diskutujete sa prijateljima na temu religije, filozofije ili ljubavi. Na linku možete kupiti jedno starije i zanimljivo izdanje.
 2. Igra prestola
  Naravno, ni Kupindo nije ostao imun na popularnost ovog serijala. Sedma sezona se nedavno završila i ostavila svoj uticaj i na pretragu knjiga na Kupindu. Bilo je to burnih nekoliko meseci na internetu. 🙂 Pogledajte izbor na Kupindu.
 3. Gospodar prstenova
  Na trećem mestu je Tolkinov „Gospodar prstenova“. Potraga za Tolkinovim delima je već godinama aktuelna na Kupindu. Jedno vreme su se sva izdanja „Gospodara“ prodavala gotovo odmah čim ih prodavci postave na prodaju. Sada su dopunili svoju ponudu pa možete pronaći sjajna izdanja Tolkinovih dela.
 4. 1984
  Ovo delo, verovatno, nikada neće sići sa raznih TOP lista širom sveta, pa tako ne zaobilazi ni Kupindo. Spada u jedan od najtraženijih naslova na Kupindu i to je bio slučaj i tokom leta. Ako već niste, možda je sada pravo vreme da uživate u Orvelu.
 5. Čovek po imenu Uve
  Iako se na Kupindu ovaj rezultat nije pojavio u TOP 5, namerno ga dodajem u listu. Pomenuta knjiga je broj 1 na TOP listi najčitanijih u domaćim knjižarama, a možete je kupiti i na Kupindu. Pročitajte i kratak opis na prethodnom linku. Možda vam se dopadne.

Reklo bi se da stanovnici LimundoGrada ne vole laganu literaturu. Za neka od ovih dela potrebno je mnogo vremena, a odmori suviše kratki za neka od njih. Ipak, važno je da čitamo. Šta je bio vaš izbor ovog leta? Pišite nam! 🙂

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

2 Komentari

 1. Ja bih na tu listu klasika dodala Aleksandrijski kvartet i Apdajkove Parove…a šta sam ja čitala letos?
  ZAMISLI NEKI BROJ, debitantsko delo Johna Verdona, uzbudljiva i napeta triler/misterija o ubojici
  pesniku koji svojim žrtvama šalje stihove…

  Nije prevedena kod nas; hrvatsko izdanje Algoritma iz Zagreba dostupno na Kupindu.

 2. Braca Karamazovi,remek delo i jedna od mojih omiljenih knjiga.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh