Početna » Zabava » 5 predmeta za privlačenje novca u vaš dom

5 predmeta za privlačenje novca u vaš dom

Novac. Kažu da teče kroz život kao energija. Teže ga je zaraditi nego potrošiti. 🙂 Kako ga privući? Mnogi tvrde, pozitivnom energijom. U današnjem tekstu predstavljamo vam 5 predmeta za koje se veruje da privlače novac.

Drvo novca

Drvo novca (lat. Crassula ovata) mnogi smatraju biljkom koju morate imati u svom domu. Prema feng-šuiju, drvo bi trebalo staviti odmah nakon ulaza u kuću sa leve strane. Na taj način u potpunosti ćete iskoristiti pozitivnu energiju ove biljke. Drvo novca ili krasula potiče iz oblasti Južne Afrike. Naziv je dobila po listovima ovalnog oblika koji podsećaju na kovanicu novca. Krasula cveta tokom zime, pa sve do proleća, sitnim belim cvetovima. Kažu, što više cvetova ima, to više novca donosi. 🙂

 

Crveni novčanik

Crvena boja poznata je po tome što privlači bogatstvo i obilje u život. Ovo je jedna od 5 najpozitivnijih boja po feng-šuiju i zbog toga se preporučuje da novčanik koji koristite bude crven.

Pored toga, preporučuje se da novčanik bude uredan i da ne dozvolite da „ostari“. Čim primetite da ima vidljive tragove korišćenja, zamenite ga za novi.

Žaba

    Još jedan predmet za koji kažu da donosi novac jeste figura žabe. Evo nekoliko saveta ukoliko se odlučite da na ovaj način privučete parice. 🙂
  • Postavite žabu blizu ulaznih vrata, glave okrenute ka unutra (u suprotnom simbolizuje novac koji izlazi iz kuće);
  • Najviše energije privlači ako je čuvate u dnevnoj sobi (ali nemojte je držati na podu);
  • U kancelariji je treba čuvati na stolu.

 

Kineski srećni novac

Kineski srećni novac (Yuen Pao) spada u veoma moćne predmete za koje se veruje da mogu poboljšati finansijsku situaciju.

Potrebno je da novčići budu povezani crvenom trakom ili koncem (vezati 3, 6 ili 9 komada), a veoma je važno da imaju jednu jang i jednu jin stranu.

Novčići se postavljaju iznad ulaznih vrata unutar prostora ili ispod tepiha odmah na ulazu u kuću, odnosno poslovni prostor.

 

Zeleni aventurin

Postoji verovanje da poludrago kamenje ima različita svojstva i da svaki kamen na različiti način doprinosi poboljšanju zdravlja, privlačenju novca, unutrašnjem miru…

Za zeleni aventurin veruje se da je veoma moćan talisman za novac. Poznat je i kao kamen za igre na sreću, pa ga često nazivaju „kockarski kamen“ jer povećava šanse za dobitak. Ranije se često stavljao u vrećice kako bi se „prizvao“ novac ili sreća.

 

Za kraj, još jedan savet koji će vam, prema feng-šuiju, pomoći da privučete novac: Proverite koje sve stvari posedujete, a nisu po vašem ukusu, ili ih ne koristite – one zadržavaju staru energiju. Mi vam predlažemo da pokrenete aukciju na Limundu ili postavite prodaju na Kupindu i prodate ono što vam nije potrebno. Od zarađenog novca kupite jesenju odeću, obuću ili uložite u neko lepo jesenje putovanje. 🙂

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh