Početna » LimundoGrad » Kako da zaradite tokom prolećnog sređivanja stana

Kako da zaradite tokom prolećnog sređivanja stana

Za početak, pitanje: da li znate šta povezuje Limundo i proleće?
Mene proleće asocira, između ostalog, i na sređivanje ormana / stana.
Verujem da nam, kada dođe vreme za to, svima prva pomisao bude: „O ne, opet moram da sređujem stvari“.


Ipak, taj posao ne samo da je koristan, nego može biti i vrlo isplativ. E, tu se krije ta „tajna veza“ sa Limundom jer upravo Limundo može da vam pomogne u tom sređivanju.
Hajde da vidimo na koji način. 🙂

Kada je u pitanju sređivanje mi kod kuće imamo vrlo pametnu podelu. Ja sređujem ormane, muž ostavu, logično zar ne? 🙂 Pravo je vreme da zavirite u svoje ormane, ali sada detaljnije nego što to radite svaki dan. Dobro pogledajte čega sve tu ima. Za početak sklonite teške jakne i kapute i oslobodite mesto za mantile i tanje prolećne jakne. Ako nađete neki komad odeće koji vam se više ne dopada ili ga ne želite nositi, stavite ga na prodaju. Od tog novca možete kupiti nešto što biste ovog proleća radije nosili, na primer neki dobar mantil ili teksas jaknuIsto uradite i sa tanjim stvarima (majicama, bluzama, košuljama, pantalonama i suknjama) koje niste nikad obukli ili ste ih obukli možda svega par puta. Sigurna sam da svako od nas ima bar nekoliko komada odeće koje smo kupili jer su nam se dopali na prvi pogled, a koje realno i ne nosimo.
Neko je jednom pametno rekao: “Šta nisi obukao 6 meseci, ne treba ti”. Takve stvari nam samo zauzimaju prostor u ormanu i treba ih se rešiti. A odlično je što imamo mesta (Limundo i Kupindo) gde možemo zaraditi dodatni novac prodavajući takve stvari.

Proverite i obuću koju imate. Ukoliko imate neki par obuće koji ste slabo ili nište uopšte nosili, prodajte ga. Za taj novac koji zaradite od prodaje obuće koju ne koristite možete sebe obradovati nekim sandalama za predstojeće leto. Ja iskreno ne stavljam na prodaju obuću koja nije u očuvanom stanju i to pre dajem onima koji nemaju. I vi možete pokloniti nekome ono što vama više ne odgovara, puno će značiti. 🙂

Ukoliko imate decu, sve ono što je dete nosilo prošlog proleća sada je malo. Moj savet vam je da sve te stvari za bebe i decu , naravno ukoliko su očuvane, stavite na prodaju. Od tog novca, koji zaradite od prodaje malih stvari, možete kupiti detetu odeću koju sada može da nosi, ili neku igračku. Sigurno imate po kutijama u stanu ili u ostavi igračke kojima se dete ne igra više. Ukoliko vam dozvoli, odnosno ako ne odluči da mu ta igračka baš treba u trenutku kada ste odlučili da je uslikate, stavite je na prodaju. Iz iskustva sam naučila da se nepotrebne igračke slikaju i stavljaju na prodaju isključivo kada dete nije tu ili spava – mada i to nije dovoljno sigurno ako se budi. 🙂

Moja porodica i ja smo se ovog proleća preselili u veći stan. Kako su neke stvari postale nepotrebne za novi dom ili se prosto nisu uklapale, mi smo ih stavili na prodaju. Na primer: dečiji tepih koji nam se više ne uklapa smo prodali za 1000 dinara. Za taj novac sam uzela ćerkici stonu lampu koja joj je sada baš potrebna s obzirom na to da kreće u školu. Polica za razne sitnice je takođe postala suvišna pa smo i nju prodali. Taj novac sam iskoristila da kupim dečije IKEA posuđe i držač za kese kojim smo se oduševili. Još uvek pregovaramo koji od dva aparata za kafu da prodamo. Vrlo moguće da ćemo prodati oba. 😉 To je onda još koja hiljada, juhu!
Što se tiče stvari, u toku selidbe izdvojili smo 7 džakova stvari koje ćemo prodavati. Moje mlađe dete ima, za ovih 1,5 godinu, ukupno tri stvari kupljene u prodavnici. Stvari za decu nisu uopšte jeftine, a toliko ih brzo prerastu, da sam shvatila da stvarno nije nephodno da trenerke i majice koje svakodnevno prlja kod kuće i u vrtiću ima nove. Maltene sve stvari koje ima sam kupila na Limundu. I sve stvari kada mu omale, a koje su očuvane, stavim na prodaju. U prevodu –  sav novac koji uložim, vratim. 🙂 Ćerkica, sa druge strane, mi je rekla da sve njene stvari koje su joj male stavim na Limundo, ali da novac od tih stvari koje prodam štedim za sledeće zimovanje. To smo ispoštovali, tako da imamo kovertu koja se zove “Tara 2018” i koja se polako puni. 🙂

Ostala je i ta ostava na kraju. 🙂 Sigurno ćete i tu pronaći razne stvari koje su upotrebljive, a koje ne koristite i koje samo zauzimaju prostor. Možda neki alat koji imate više komada, gume ili tricikl koje je dete preraslo. Kako nas proleće asocira i na boravak u prirodi, pravo je vreme za novi bicikl, rolere ili šator ukoliko planirate da počnete da kampujete.

Posao nije mali, ali se isplati, verujte mi.
Napravite plan (“Ovo mi treba” / “Ovo mi ne treba” -> prodajem), aparat u ruke i za računar. 🙂
Nadam se da sam vas ličnim primerima bar malo motivisala. 

Podsećam vas i na neke trikove za uspešnu prodaju o čemu smo skoro pisali.

Želim vam puno uspešnih prodaja i bogatu kasicu prasicu!

 

 

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh