Početna » Kupindo » [Intervju] minoti – Da biste uspeli, morate biti predani poslu

[Intervju] minoti – Da biste uspeli, morate biti predani poslu

Pored brojnih intervjua koje smo uradili sa Limundovcima tokom poslednjih nekoliko meseci, vreme je da vam predstavimo članicu vrednu pažnje koja prodaje na Kupindu, pod korisničkim imenom minoti. Dobili smo zanimljive i iskrene odgovore iskusnog prodavca, na vama je da ih iskoristite i primenite u svom poslu. Nama najlepši savet je odgovor na pitanje kako se boriti sa stresom. Mi smo uživali u razgovoru, verujemo da ćete vi još više u čitanju!

1. Koje su prema vašem mišljenju osobine dobrog prodavca?

Dobar prodavac mora zainteresovati kupca za proizvod! U slučaju internet prodaje – tačnim i što detaljnijim opisom i verodostojnim slikama proizvoda. Takođe, mora biti ljubazan, strpljiv, komunikativan, tačan i odgovoran, veoma organizovan. Ako pronađete način kako da privučete kupca, vi ste veliki deo posla završili.

2. Da li ste promenili vrstu robe u odnosu na svoje početke na Kupindu?

Zanimljivo pitanje. Iako većina prodavaca menja svoju ponudu i pronalazi pravi put, mi smo ostali konstantni u svojim artiklima. Asortiman nismo menjali, već smo stalno dodavali nove proizvode. Pratimo strane i domaće sajtove. Dosta razgovaram sa kupcima i osluškujem njihova interesovanja. Naravno, tu su i dobavljači koji sami nude robu. Najvažnije je imati dobar osećaj kada je u pitanju nova roba. Prepoznati šta će kupcima biti interesantno.

3. Koliko dnevno odvajate vremena za Kupindo, opišite nam svoj radni dan?

U ovom poslu nemate radno vreme. Mogu bez preterivanja reći da radim prosečno oko 12 i više sati dnevno. Potrebno je odgovoriti na poruke, spakovati pakete, u svakom trenutku biti dostupan za telefonske pozive, proveriti stanje robe, obaviti nabavku. Ako hoćete da budete uspešni morate biti predani poslu.

4. Kako određujete cenu predmeta?

Prilikom određivanja cene proizvoda potrebno je pratiti cenu tog proizvoda na tržistu, ponudu i potražnju. Osnova svega, početak, jeste dobra nabavna cena. Zatim formiranje cene prvenstveno vodeći računa da to kupcima bude povoljno. Prošlo je vreme odlazaka u prodavnice. Kupac na internetu veoma lako proveri gde mu je najpovoljnije.

5. Da li kupci imaju dodatna pitanja pre kupovine i koja su najčešće?

Većina kupaca ima dodatnih pitanja pre kupovine i ja to potpuno razumem. Online kupovina je veoma specifična. Rado odgovaram na sva pitanja i trudim se da kupcu pre kupovine otklonim sve nejasnoće. Tada je prodaja uspešna, a kupac zadovoljan.

6. Koje predmete iz vaše ponude kupci najčešće traže?

Ženski kupci se odlučuju najviše za Inovativni super steznik, dok muški obožavaju Slim Lift steznik. Roditelji deci kupuju najčešće Kinetički pesak + 4 modle, a poslovni ljudi su zainteresovani za HD kameru 360 stepeni. Nećete verovati, ali neverovatno dobro ide predmet 3 u jedan: Bluetooth handsfree + FM transmitter + Autopunjac

7. Šta biste voleli da se promeni u prodaji na Kupindu?

Kupindo je sajt koji je izuzetno dobro organizovan. I kupci i prodavci su potpuno zaštićeni. Imam malu sugestiju, a to je da preglednost poruka bude na većem nivou, npr. da odmah vidim sadržaj bez dodatnog otvaranja. Nama koji imamo mnogo poruka mnogo bi skratilo vreme u radu na porukama.

8. Opišite jednu pozitivnu situaciju?

Evo jednog primera gde se iz slučajnosti rađa prijateljstvo. 🙂 Greškom sam, prilikom slanja paketa, kupcu naplatila jedan umesto dva proizvoda. Po prijemu pošiljke kupac se javio i razliku novca uplatio na račun. Zaista ima divnih ljudi! Inače, najpozitivnije poruke su kada roditelj napiše da je paket stigao i da je dete presrećno.

9. Kako se borite sa stresom na ovom poslu?

Hah, odlično pitanje! Stres je, nažalost, u današnje vreme svuda oko nas. Trudim se da stres shvatim kao sastavni deo posla i da, na kraju dana, sve ostavim iza sebe. Naravno, to nije moguće u potpunosti. Lek je u porodici, vremenu provedenom sa decom i jednom malom delu dana kada uradite nešto samo za sebe.

10. Preporučite nam nekoliko artikala iz svoje ponude?

Naš asortiman je zaista širok. Među mnogim proizvodima svako može pronaći nešto za sebe. Trenutno bih izdvojila nekoliko proizvoda. Na prvom mestu je popularni šijacu masažer.
Kako idu lepi dani, ako imate koji kilogram viška tu su muški i ženski steznik.
Veoma tražene su: Virtualne naočare, bežične mini tastature, pametni satovi , Bluetooth zvučnici i još mnogo toga.

Verujem da će vam odgovori članice minoti koristiti u daljem radu. Budite slobodni da ostavite komentar ili pitanje ukoliko vas nešto dodatno interesuje. 🙂

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh