Početna » Kupindo » 10 retkih knjiga koje možete pronaći na Kupindu

10 retkih knjiga koje možete pronaći na Kupindu

Kupindo trenutno predstavlja jednu od najvećih knjižara u Srbiji. Sada je broj knjiga koji je dostupan za kupovinu veći od 660.000! I ne samo što je broj knjiga veliki, na Kupindu zaista možete naći izdanja koja su retkost na ovim prostorima. Od specifičnih knjiga za studije, nekih knjiga na stranim jezicima ili izdanja koja odavno više nisu u prodaji i u regularnim knjižarama ne postoje. Da bismo to dočarali, u timu smo izdvojili deset primera zanimljivih i retkih knjiga koje možete pronaći na Kupindu.

1. Istorija drevnog Rima – Maškin
Ko je studirao istoriju (kao naša koleginica), zna da je ovu knjigu bilo dosta teško pronaći, a na Kupindu je dostupna i može se kupiti.

 


2. Poletarac, čuveni časopis
Na Kupindu možete pronaći prvih deset brojeva (od 1950. do 1951) i ovo je pravi raritet. Pogledajte.

 

 


 

3. Snovi Mihaila Bulgakova – Žižović
Tiraž ove knjige je bio 300 i dosta je teško naći je u prodaji. Naravno, ne i ako odlučite da posetite Kupindo.

 

 

 


 

4. Svila – Bariko
Koleginica mi je prenela da je na studijama bilo veoma teško naći ovu knjigu. Trenutno na Kupindu postoji 9 knjiga koje možete poručiti.

 

 

 


5. Ho voglia di te – Moccia. Jedna od prvih knjiga koje je korisno čitati na italijanskom jeziku kada počinješ da ga učiš, a često ju je teško naći ili su cene visoke. To generalno važi za izdanja na stranim jezicima, a pretraga je olakšana jer postoji filter koji vam može prikazati knjige iz određene kategorije, npr. na španskom jeziku. Tako možete pronaći i italijansko izdanje Malog Princa.

 


 

 

6. Biblija u graviranom kožnom povezu i rezbarenoj drvenoj kutiji. Dovoljno je da pogledate sami.

 

 


 

 

7. Istorija muzike na engleskom. Ovu knjigu je dosta teško pronaći, a cena na Kupindu je korektna.

 

 


 

 

8. Knjiga stara 353 godine? Naši članovi imaju i to u ponudi. 🙂 Pogledajte.

 

 


 

9. Dok sam studirao filozofiju, dosta teško je bilo pronaći neke Adornove knjige. Na primer, Estetičku teoriju ili njegov Uvod u filozofiju pa su studenti često jurili kopije.

 

 


 

10. Želite da čitate Dantea, a ne znate odakle da krenete? Kombolov prevod Pakla važi kao jedan od značajnijih i boljih.

Pogledajte šta sve još od Kombolovih prevoda možete pronaći.

 

 


 

Kada pogledam ovaj spisak, shvatam da nisam izdvojio ni jedan mali deo zanimljivih izdanja iz Kupindo ponude i da sam pronašao mnogo, mnogo više. Sada ostaje na vama da sami „surfujete“ ovom kategorijom i pogledate kakve se to dobre knjige mogu izdvojiti sa police od 650 i više hiljada izdanja. Podelite sa nama u komentarima ako ste pronašli nešto što je vama interesantno! 🙂

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

5 Komentari

  1. Ja sam baš na kupindu našao i nekoliko odličnih knjiga iz oblasti biznisa i marketinga koje nisam mogao naći nigde kod nas, u svakoj online knjižari gde sam gledao bile su rasprodate. Da ne pominjem da su cene knjiga inače mnogo pristupačnije na Kupindu nego u knjižarama.

  2. @Darko
    Hvala na komentaru! Da, zaista ima retkih izdanja i dosta prodavaca drži sasvim korektne cene.

  3. Nada Milosevic Djordjevic, Radmila Pesic “ Narodna knjizevnost.“ Izuzetno mali tiraz u odnosu na potraznju. Ima je na Kupindu za 900 din

  4. @Jelena
    Hvala na komentaru! 🙂

  5. Posavetovao bih člana koji prodaje basnoslovno staru knjigu da kriterijum godine izdanja nikako nije jedini koji utiče na cenu same knjige. Često se dešava da Limundo-Kupindovci cenu određuju na osnovu neke sopstvene predstave, više ili manje skladne sa stvarnošću, ali pre nego što se odrede tako ozbiljne cene za bilo koji predmet, treba se temeljno raspitati.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh