Početna » Zabava » (Prvoaprilska šala) Redizajn Limunda

(Prvoaprilska šala) Redizajn Limunda

Kao kompanija koja prati moderne trendove i sluša svoje korisnike, LimundoGrad je pokrenuo projekat potpunog redizajna početne stranice Limunda.
U ovom postu ukratko ćemo vam predstaviti taj projekat.

POGLEDAJTE NOVU STRANICU

Kako se u IT tehnologijama trendovi brzo menjaju, došli smo do zaključka da umesto da dalje „ulepšavamo“ početnu stanicu – dizajniramo potpuno novu. Odlučili smo da napravimo stranicu koja je moderna, brza i u potpunosti zadovoljava zahteve svih naših korisnika.
Osnovna načela kojih smo se pridržavali u pripremi redizajna su:

 • Minimalizam – što manje nepotrebnih detalja;
 • Ekologija i štednja energije – odlučili smo da više ne rasipamo nepotrebno boju pa je novi Limundo napravljen uz korišćenje mnogo manje boje što će se pozitivno odraziti na okolinu: trošimo manje boje, a boje koje koristimo su prirodnog porekla i bez štetnih hemikalija;
 • Potpuno novi font – font Limunda je u potpunosti promenjen i u skladu je sa novim trendovima. Svakako je font jedan od najvažnijih elemenata na stranici i odraz identiteta web mesta;
 • Revolucionarni pristup u naglašavanju važnih elemenata na stranici – ovde smo često lutali i pokušavali da nađemo pravi dizajnerski način da određene važne elemente stranice naglasimo korisnicima. Pokušavali smo gotovo svako rešenje „iz udžbenika“ ali ništa nije dalo očekivane rezultate. Zbog toga smo osmislili potpuno novo rešenje: važni elementi su sada animirani, a njihovo pomeranje skreće pažnju korisniku upravo na ono što mi želimo da istaknemo kao važno.

Nadamo se da smo uspeli da ispunimo cilj i da napravimo početnu stranicu koja je moderna, brza, ekonomična i napravljena po meri korisnika.

NAPOMENA:
Ako imate problema sa učitavanjem stranice (otvara se mutno) osvežite je nekoliko puta. Još uvek radimo na podršci za sve rezolucije ekrana.

Aprilili!

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

10 Komentari

 1. a-pri-lilili 🙂

 2. Postoji prostor za mnogo vaznije stvari od dizajna… Sto se tice same funkcionalnosti i pravilnika. Po hitnom postupku bi trebalo zabraniti slike sa interneta, jer 80% clanova ne slika svoj predmet. Eto sve je jasno, kad vidim oglas koji ima sliku na kojoj pise Kupujem Prodajem.

 3. Odlično i pohvale vredno !!! Kako je istovremeno i država rešila da osavremeni novčanice imaću priliku da, u čast vašeg novog dizajna i svesti o zaštiti okoline, vam od sada plaćam proviziju isključivo u novim novčanicama od 67 dinara na kojima je i država štedela na bojama pa ne piše ništa više osim cifre. Da bi napravili još veću uštedu neću vam ih slati preko banke (zbog potrošnje el. energije) već će ih lično donositi moj prijatelj Čiča Gliša koji ujedno može i kroz animaciju da vam ukaže na bitne elemente te novčanice. Na taj način ćemo na najbolji način zaštiti okolinu, pogotovo onu oko moga džepa. Svaka čast i nastavite samo tim putem a ja ću se truditi da vas pratim u tome.

 4. Petar Petrovic

  Agresivno, to ste valjda i želeli da postignete. Iritira oči, srećom postoji ad-block pa sam nekako rešio taj problem 🙂

 5. Aprilili 🙂

 6. Da li ste ikada razmisljali o redizajniranju onoga sto pise i to samo na jednoj istoj stranici. Da li je vama uopste jasno kome se obracate, mnozini, jednini, samo muskom polu….?
  1. „Kupi“, „Prodaj“ – obracanje sa TI (po meni izuzetno otrcano, neotesano i nekulturno, posebno u poslovnoj komunikaciji, ali dobro, to dolazi iz kuce i stvar je domaceg vaspitanja)
  2. „Postavite aukciju“ – obracanje sa VI; „Pobedio“ – muski rod, „pobedila“ ne postoji; „Kako da zaradite“ – obracanje sa VI;
  3. „AUKCIJE KOJE POSMATRATE“ – obracanje sa VI, pa u istom nizu potpuno drugacije: „Obrisi“ i „Selektuj sve“ – obracanje sa TI: a onda ispod toga: „PROCITAJTE OPIS I POGLEDAJTE SLIKE“ – obracanje sa VI.
  Konfuzno, besmisleno…
  4. Prilikom registracije: „Zaboravio sam podatke“ – zenski rod za vas ne postoji?

 7. Ne valja vam novi font, sto neko već reče – totalno neozbiljno deluje.
  Funkcionalnost i jednostavnost moraju biti ispred dizajna, koji je meni lično gotovo i nebitan.

 8. da nisu slova malo mnogo ukrivo?

 9. Cenjeni moji Limundovci,

  zar baš niko da se seti KOJI JE DANAS DATUM!?!?!?!?

 10. Sklonite reklame sa sajta. Ovo nije šala.

  🙂

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh