Početna » Kupindo » Prodajete, a idete na godišnji odmor? Sada imamo rešenje!

Prodajete, a idete na godišnji odmor? Sada imamo rešenje!

Kad god se približavaju praznici ili sezona godišnjih odmora, u LimundoGradu dobijamo predloge da uvedemo opciju koja će velikim prodavcima na Kupindu olakšati odlazak na odmor. Sada vas sa zadovoljstvom obaveštavamo da smo pronašli rešenje! 🙂

Opcija "Godisnji odmor"

Šta je do sada bio izazov na Kupindu?

Dešava se da prodavci postave na hiljade (ili desetine hiljada) predmeta i da u trenutku kada žele da naprave malu pauzu i odu na odmor ne znaju šta da urade sa predmetima. Ukoliko ostanu aktivni, postoji realna mogućnost da kupac izvrši kupovinu i da prodavac ne može da ispoštuje rok za saradnju. Ukoliko se odluče da predmete deaktiviraju, onda će potencijalni kupci koji imaju sačuvan link ili su ubacili predmet u listu želja biti zbunjeni, a poprilično je veliki posao aktivirati naknadno sve te predmete.

Šta smo sada uveli?

Sada će svaki prodavac koji ima aktiviran Dućan moći da izabere datum svog odmora. Predmeti se tada ne deaktiviraju ali neće biti vidljivi u pretrazi i u kategorijama. Umesto dugmeta „kupi odmah“ pisaće do kada je prodavac na odmoru i kupac će moći da predmet, ako već nije, ubaci u listu želja. Čim prođe zadati datum odmora svi predmeti će se ponovo pojaviti na sajtu.

Koliko ova opcija košta?

Opcija je namenjena velikim podavcima i nalazi se u sklopu paketa za profi prodavce. Ako do sada niste aktivirali opciju Moj Dućan, onda je cena 1 din za prvih 15 dana od aktivacije, a 299 din za svaku sledeću aktivaciju (traje 30 dana). U paketu se, pored opcije za godišnje odmore, nalaze Moj Dućan i opcija za eksportovanje prodaja (kako biste lakše manipulisali podacima u npr. Microsoft Excel-u).

Kako aktivirati opciju godišnjih odmora?

Aktivacija je jednostavna i brza. Idite na stranicu Moj Kupindo >> Moji podaci i pri dnu stranice upišite od kada do kada ste na odmoru. Nakon klika na zapamti ova opcija će se aktivirati. Ukoliko do sada niste aktivirali Moj Dućan, ovde će vam sistem zatražiti da to uradite pre korišćenja opcije, nakon čega dobijate sve tri opcije iz paketa.

Kako vam se dopada ova novina? Pišite nam! 🙂

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

12 Komentari

 1. Koja je svrha ako su predmeti nevidljivi? Isto je kao da su ih deaktivirali. Maltene. Da su predmeti vidljivi i da se mogu kupiti ali realizacija da bude posle naznačenog odmora, mislim da je to bolje rešenje, ( ako je moguće ) a i ono što bi prodavci zapravo želeli.

 2. Hvala vam na komentaru. Zanimljiv je predlog. U ovom slučaju, razlikuje se od deaktivacije zato što je sve automatizovano, prodavac neće morati da aktivira (niti deaktivira) na hiljade predmeta. S druge strane, kada se predmeti deaktiviraju, svi oni koji imaju sačuvane linkove nemaju informaciju zašto je prodavac to uradio. Kod korišćenja ove opcije naznačeno je da se radi o odmoru. Naravno, može se dalje dorađivati ova opcija, i razmotrićemo sve predlogekoji budu pristizali. Hvala još jednom! 🙂

 3. a kada ćete na limundu za završene a nepordate predmete da produžite period da ti predmeti budu u toj kategoriji tj. ne budu izbrisani …. primer – prodajem džempere … i zadnja aukcija mi je u februaru/martu …. i stoji u kategoriji završene/neprodate do avgusta/septembra …. i taman da ih opet aktiviram a vi ih obrišete … !?!?

  nadam se da se slažete da je to apsolutno BESMISLENO!!! …. ajde vidite pa to odradite … za nekoga ko vam održava bazu je to je posao od 5minuta! ….. jer tamo gde piše da nešto bude aktivno 6 meseci – samo treba prebaciti na 8 ili 9 meseci …. zaista ništa prostije …

  i ako biste bili ljubazni da ne predlažete limundo lister – jer je on za masovno postavljanje NOVIH aukcija takođe apsolutno beskorisan …

  hvala na pažnji!

 4. Slazem se sa Limundovkom, ovako nema neku veliku svrhu. To sam odradjivao preko kupindo listera do sada.
  Po menu bi to trebalo da izgleda ovako:
  Da se predmeti normalno vide kako iz pretrage tako i u kategorijama.
  Da se vidi i od kada je neko na odmoru. Veoma bitno kada se ima jos par dana do polaska, jos uvek si tu ali mozda ne mogu da se ispostuju rokovi.
  Da predmet moze da se kupi sa tim da se kupac vidljivo obavesti da isporuka moze da se obavi tek posle oznacenog datuma.

  Mislim da bi takva varijanta odgovarali prodavcima a i kupcima.

 5. Miloš Grabić

  @smili
  Nažalost, sistem nas limitira kada je u pitanju arhiviranje aukcija. Limundo i Kupindo imaju na stotine hiljada prodatih, neaktivnih itd. predmeta i nije tehnički izvodljivo da ih čuvamo duže od tog perioda. Ovo trenutno je maksimum da bi sistem radio pouzdano i brzo. Možda je za to konkretno dobro da korisite Lister, jer on može na računaru da sačuva podatke o tim aukcijama.

  @Kraguljac
  Hvala na predlogu. Razmislićemo o daljim unapređenjima ove opcije.

 6. Bilo bi mnogo bolje da su predmeti vidljivi u pretrazi i u kategorijama, ali da je onemogucena kupovina za vreme odmora tj. da umesto dugmeta „kupi“ pise od kada do kada je prodavac na odmoru. Ovako nema mnogo efekta, i do sada smo u Uslovima prodaje pisali da smo na odmoru i kupac bi mogao da vidi zasto je deaktiviran predmet.

 7. Mislim da bi mogli biti malo obzirniji i prema osalim clanovima LimundoGrada – zasto samo velikim prodavcima !
  Tih 122 ducana koji su trenutno aktivni i otvoreni imaju nesto preko 120.000 predmeta (na Kupindu) – a ta cifra od oko 100-tinak ducana se vrti vec par meseci !
  Sta je sa ostalim clanovima – cija je ponuda ocigledno i sustina ponude na Kupindu – gde su ostali milioni predmeta – pa kod „malih prodavaca“ ?!
  Nemojte mi reci da zbog prihoda od 30-tak hiljada dinara – koji je po meni smesan za ozbiljnu firmu (kakva cenim da jeste) – vi vezujete opciju godisnji odmor iskljucivo uz ducan – pa ja (i hiljade drugih ozbiljnih Limundovaca) ne mogu imati tu opciju za DZ. ?

  Ne ispalti se svima da aktiviraju opciju Ducan, a zasto bi zbog toga bili uskraceni za opciju godisnjeg odmora – niti je logicno niti je korektno ! Mislite da je meni lako da (de)aktiviram 100-tinak predmeta – za koje mi se svakako ne ispalti da placam Ducam 299 mesecno !
  Zasto je opcija godisnjeg odmora uopte vezana samo za korisnike Ducana – zar je moguce da toliko crpi resurse Limunda, da je ne zasluzuju i ostali Limundovci – BESPLATNO ?!

  Dakle, predlog je da se opcija Godisnji odmor omoguci svim Limundovcima – besplatno.

 8. Podrzavam predlog da se opcija Godisnji odmor omoguci svim Limundovcima – besplatno. mali igraci su JACI od velikih,zato sto su mnogo brojniji.

 9. Svidja mi se ( kao da ste vidoviti)
  U pravi čas.
  Sretna Nova godina.

 10. al to je samo za uz Dućan 🙁

 11. Dobar dan.
  Prvo da celom Limundo i Kupindo Timu poželim srećnu Novu 2018. godinu i puno uspeha u daljem radu, puno zdravlja i sreće.
  Nemam neki komentar u vezi ove novine, mada Vas ja uvek rado pohvalim kada je neka dobra novina u pitanju a i pokudim ako mi se ne dopada. Prošle godine sam bila na godišnji odmor u inostranstvu 15 dana, po Vašem savetu deaktivirala sam predmete na Kupindu, kada sam se vratila bez ikakvih problema sam ih opet aktivirala. Nikakvih problema nije bilo, što se toga tiče.
  Moja najveća želja a nisam jedinstvena u tome je da uvedete opciju da imamo mogućnost da prebacujemo predmete sa Kupinda na Limundo, i na ih ako ih ne prodamo, ponovo vratimo na Kupindo.
  O tome sam već pisala nekoliko puta. To bi nam znatno olakšalo rad i povećalo prodaju.
  Srdačno Vas pozdravljam,
  Slavica, Požarevac.

 12. Smatram da se bavite sitnicama i glupostima u 21. veku….
  Ja trgujem preko jednog americkog sajta jos od 2009. godine, zove se Etsy i njihova platforma je odlicna, mogli biste se ugledati malo…
  Velika zamerka je nedostatak storniranja transakcije bez davanja negativne ocene, npr. Nekada se desi da je transakcija neuspela bez krivice kupca ili prodavca i tada je prodavac prinudjen da da negativnu ocenu samo da bi dobio povrat provizije…
  Takodje, smatram da je manipulacija porukama vrlo teska i nepregledna.
  Uzimate mnogoooooo velike provizije, a malo pruzate.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh