Početna » LimundoGrad » Nove izmene za lakšu kupovinu i prodaju

Nove izmene za lakšu kupovinu i prodaju

Verujemo da su neki od vas već primetili izmene koje smo u poslednjih nekoliko dana spremili u LimundoGradu. Sigurni smo da će biti korisne kako kupcima tako i prodavcima. U tekstu koji sledi možete se detaljnije informisati koje su to novine u pitanju.

Kupovina više predmeta s lagera

U nekim situacijama na Kupindu dešavalo se da kupac slučajno potvrdi kupovinu većeg broj predmeta od željenog. O tome smo već pisali, ali odlučili smo da odemo korak dalje i da dodatno pojednostavimo proces kupovine. Zbog toga smo uveli prikaz zbirne cifre.

Kada kupac klikne na „Kupi odmah“ i na sledećem koraku izabere više predmeta sa lagera, sistem će odmah ispisati ukupan iznos za sve odabrane predmete, odnosno više se neće prikazivati cena predmeta po komadu.

Na ovaj način će se mogućnost eventualnih grešaka prilikom kupovine smanjiti. Na primeru koji sledi možete videti razliku prilikom kupovine jednog komada i prilikom kupovine 7 komada sa lagera (ukupna cena je 7×10, tj. 70 dinara). 

Mogućnost rotiranja slika

Prilikom postavljanja predmeta na prodaju neretko su članovi imali problema s fotografijama jer one nisu bile ispravno postavljene. Sada je sistem podešen tako da, nakon postavljanja predmeta, slike mogu da se rotiraju.
Ono što je važno da napomenem je da slike trenutno možete rotirati nakon postavljanja predmeta, ne tokom postavljanjaDovoljno je da kliknete na opciju „Izmeni“ na samom predmetu, rotirate slike i sačuvate izmene.

Moguće je rotirati smo slike na aukcijama i prodajama koje su pokrenute nakon 28. februara. Stare slike nije moguće rotirati.

Beli okvir oko slika

Na zahtev velikog broja članova omogućeno je da sistem više ne postavlja automatski beli okvir oko slika.  To je do sada bio slučaj za sve slike koje nisu u 4:3 proporciji.

 

Responsive dizajn u pregledu kategorija i u pretrazi

Pre nekoliko sati puštena je važna izmena na Limundu – responsive dizajn u pregledu kategorija i u pretrazi. Sada na mobilnim uređajima i na tabletima možete mnogo lakše pretraživati Limundo.
Prilikom razgledanja aukcija, sa leve strane ćete videti strelicu koja vam omogućava da otvorite prikaz svih potkategorija, koji kasnije jednim klikom možete ukloniti sa ekrana.

Lakše filtriranje aukcija

Nakon uvođenja responsive dizajna u pregledu kategorija i u pretrazi, glavni filter za pretraživanje aukcija pomeren je na vrh stranice, iznad aukcija, u cilju bržeg i lakšeg selektovanja željenih opcija. Ovde se, između ostalih, nalaze i filteri za pretragu predmeta prema korisničkom imenu prodavca, ceni, opštini kao i prema stanju predmeta.

Takođe, postoji mogućnost da izvučemo samo aukcije na kojima je prodavac ponudio opcije Kupi odmah, plaćanje preko Limundo Cash-a kao i da vršimo pretragu prema najnovijim i najpovoljnijim predmetima.


Nadamo se da će vam ove izmene dopasti i olakšati vam proces kupovine i prodaje u LimundoGradu. U narednom periodu spremamo nove izmene o kojima ćemo vas blagovremeno obavestiti.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

47 Komentari

 1. Sada uopste ne vidim ni ko je postavio predmet, ni koliko ima bidovanja niti kad istice. Ovo je katastrofa

 2. Bez uvrede prema ljudima koji su radili novi dizajn, ali stari je bio neuporedivo pregledniji i prirodniji. Takođe – i to je ono što je najveći problem – i korisniji.
  Konkretno moja zamerka ide na filter za pretraživanja: filter nove verzije je toliko siromašan da je bukvalno neupotrebljiv.

  Primeri: U kategoriji „Obuća“ više ne može da se obeleži tip, kao ni broj (!) obuće koja želi da se pretraži; u kategoriji „Odeća“ više nema mogućnosti pretraživanja prema broju (veličini) predmeta, kao ni prema tipu ili boji materijala; novi filter uz sliku i naslov oglasa ne daje odmah i ime (pseudonim) prodavca, itd.

  A sve navedene karakteristike su postojale na staroj verziji.

  Dakle, novi filter ima samo osnovne mogućnosti, tako da pretraga za nekim predmetom konkretnih karakteristika sada traje pet do šest puta duže nego ranije – što, siguran sam, nije želja tima koji stoji iza limunda, jer će se time smanjiti boj pregleda, a time i broj kupovina i prodaja na sajtu.

  Pozdrav.

 3. U pretrazi ima opstina, ali nema okrug…
  Malo nelogicno i vrlo otezava pretragu

 4. Mirjana Ćirković

  Poštovani da bi pretražila ponudu u Beogradu, treba da idem od opštine do opštine, složićete se da nije baš naj sjajnije rešenje. A izbacili ste fileter novo sa etiketom.
  S poštovanjem,
  Mihalina 1

 5. Mislim da je nivi nacin filtriranja aukcija sada sadrzajniji, ali komplikovaniji za kupce. Trebalo je u taj responsive dizajn ubaciti i filter za, recimo, boju, velicinu, musko-zensko, ipak je najveci broj predmeta na Limundu odeca i obuca. A ne da ti filteri postoje negde sa strane, pa da duplo filtrira, vecina kupaca to nece ni primetiti.

 6. Slavica Banovic

  Ovaj novi nacin mi se nesvidja.U prvom momentu sam pomislila da nije nesto u redu sa telefonom.Veoma pregledniji je bio predhodni nacin prezenta proizvoda.

 7. E ovo je sada mnogo bolje nego sinocna verzija

 8. ‘de se izgubi dugme „strelica gore“  – na vrh stranice, iz pretrage ?
  [img]http://i64.tinypic.com/52xw08.png[/img]

 9. Od naziva aukcije ne vidi se sta je na slici.

 10. Pokusala sam izvrsim izmenu u rotiranju slike par puta,tamo gde postoji mogucnost rotiranja,po vasem uputstvu ali bezuspesno.Ne znam u cemu je problem jer ne prihvata izmene.

 11. NOVE (NE)MOGUCNOSTI !?
  Postovanje,
  Ovo sto ste utadili je,blago receno,uzas!!!
  Npr.sada vise nije moguce obucu traziti po broju i duzini gazista,sto vrlo otezava,pregled los,sve u svemu veliko razocarenje…Jako ce ljudi i kupovati i garderobu i obucu ako je vise ne mogu naci po broju ( a po cemu ce onda)???
  VRATITE STARI NACIN,JER OVAJ NOVI JE VISE NEMOGUCNOST NEGO MOGUCNOST….
  Pozdrav

 12. Ni garderobu vise nije moguce pretrazivati po broju,a ni po boji ( sto je ranije bila velika prednost)…
  U rezultatima pretrage se na samoj aukciji ne vidi koliko njih nudi ,sto je ranije bilo omoguceno…Sve u svemu,realno mislim da ce se ovo negativno odraziti na finnsijsku situaciju vase firme ( Limunda ), jer mislim da svima ide u korist preglednost i lakse koriscenje sajta,a ova promena sada samo otezava stvari,i otezava kupcima da dodju do zeljenog predmeta.
  VRATITE STARI NACIN.

 13. Slažem se sa prethodnim komentarima. Novi način pregleda je u svakom pogledu gori. Izgubila sam svaku volju da pretražujem. Mislim da će prodaja vidno opasti, ako ova nova verzija zaživi.

 14. Bez uvrede a jedna rec za ovo je gluost!
  Cemu filter ako u njemu nema za na npr.obucu duzina gazista!?
  Odustala samnod daljeg pregledanja bilo cega….

 15. Ovo nista ne valja, muka mi je

 16. Jovana Milenković

  @Tanja2600

  Dobar dan i hvala Vam na komentaru. Da li možete napisati šta Vam tačno smeta? Znači nam kada raspolažemo što većim brojem konkretnih informacija. Hvala Vam unapred i pozdrav.

 17. Jovana Milenković

  @Radiogaga
  Hvala na povratnim informacijama. Moguće je pretraživati odeću i po broju i po boji. Ukoliko koristite mobilni telefon, samo kliknite na stralicu na sredini sa leve strane i otvoriće Vam se svi filteri.

  U rezultatima pretrage sada možete videti koliko postoji ponuda na aukciji.

 18. Jovana Milenković

  @Biljana T

  Dobar dan, postoji filter za dužinu gazišta, samo se ne nalazi odmah na vrhu ekrana. Ukoliko koristite mobilni telefon, samo kliknite na stralicu na sredini sa leve strane i otvoriće Vam se svi filteri. Pozdrav

 19. Jovana Milenković

  @Igor
  Dobar dan, šta Vam se konkretno ne dopada trenutno? Značile bi nam konkretne povratne informacije.

 20. Vratite kako je bilo, ovo ništa ne valja, posle vaših izmena bukvalno nemam pregleda na mojim aukcijama.

 21. Predmet se ne vidi od naslova. Sve izgleda nabacano i konfuzno. Ranije sam mogla postupno da sužavam izbor predmeta koje želim da pregledam, a sad moram konkretno da ukucam parametre. Parametri koje sada nudite, su nebitni. Ova verzija me neodoljivo podseća na Lalafo, od kojeg sam u startu odustala, baš iz tih razloga. Stara verzija je bila savršena!

 22. Jovana Milenković

  @Aleksandar

  Hvala na sugestiji. Šta Vam se tačno ne dopada, tj. šta biste promenili?

 23. Jovana Milenković

  @Tanja26000
  Hvala Vam na odgovoru. Pretpostavljam da koristite manju rezoluciju na desktop računaru, pa Vam se zbog toga naslov aukcije pojavljuje na slici predmeta. Proslediću kolegama.
  Možete i sada sužavati izbor predmeta putem filtera, samo se glavni filter nalazi na početku strane, a ostali sa leve strane kao i ranije.

 24. Postoo,
  Svakog pitate “ sta tacno ne valja“, i da bi vam znacile povratne informacije..
  Zar u to “ sta tacno“ ne spada jednostavno to DA NAM SE JEDNOSTAVNO NE SVIDJA OVAJ NOVI NACIN,I DA SAMK ZELIMO DA VRATITE STARI NACIN JER JE LAKSI ZA KORISCENJE,PREGLEDNIJI,JEDNOSTAVNIJI???
  Vidite da nemate ni jedan pozitivan komentar,to treba da vam znaci mnogo. Vasi korisnici jednostavno ZELE DA VRATITE STARI NACIN.Ovaj je jako konfuzan,nepregledan,tehnicki LOS.Eto,konkretno…
  Pozdrav

 25. Meni je ranije SVE bilo super a posebno mi ne odgovara kada idem na odredjenu kategoriju a ono gomila slika i velika guzva, ima tu verovatno Jos nesto ali mislim da je bez veze da trosim reci jer vi sigurno necete da se vratite na staro .

 26. Vidim da uvažavate mišljenje i predloge članova i sve pohvale za to. Što se tiče naslova koji se pojavljuje preko fotografije predmeta, verujem da je to zbog toga što uglavnom koristim tablet, jer mi je tako komotnije, a verovatno i mnogi drugi članovi. Bilo bi odlično kad bi uspeli da otklonite tu „prepreku“.
  Pozdrav!

 27. Jovana Milenković

  @Radiogaga

  Stari prikaz neće biti vraćen jer je bilo potrebno da se unapredi, zato nije ostao takav kakav je bio. 🙂 Trenutna verzija će svakako biti dorađivana jer je i nama cilj da svima boravak na sajtu bude što prijatniji. Zbog toga bismo Vas zamolili za malo strpljenja. Hvala Vam unapred.

 28. Video sam promenu i pre no sto nas obavestili.
  Procitao sam sve komentare,oni su uglavnom negativni?!
  Nisam sve kategorije pregledavao,ali, ono sto sam video,smatram da je sada preglednije.
  Cak,danas vidim da ste i neke primedbe uvazili.
  Iako cesto i sam imam primedbe na Vas racun,iz drugih razloga,cenim ovaj Vas trud,doneo je boljitak,a nadam se da cete ga,kao sto ste obecali,dodatno poboljsati?!
  Pozdrav!

 29. Jovana Milenković

  @Zoran
  Dobro veče i hvala Vam na komentaru. Svakako su u planu dodatna poboljšanja radi što boljeg pregleda aukcija putem kategorija i pretrage. Pozdrav i prijatno veče.

 30. Postovanje!
  Novi prikaz,po Vama „unapredjen“,meni licno bode oci.
  Prvi put kada sam otvorio neku kategoriju,doziveo sam doslovce sok,kako ovo izgleda.
  Umesto da ste ostavili kako je bilo(Zdravko Colic:Nista ja tu ne bi dir’o),nametnuli ste clanovima svoje ideje o tome kako to treba da izgleda.
  Kako vidim retko koji clan,koji je komentarisao ovde,nije zadovoljan ovom novinom.
  Kazete da se pojedine opcije mogu videti na mobilnom telefonu,a koliko znam ne postoji Android aplikacija za Limundo nego za Kupindo( a bilo bi krajanje vreme da dobijemo Android aplikacu za Limundo).
  Pametnije je da se bavite drugim,mnogo bitnijim stvarima,ono sto je zaista bitno clanovima,da kroz poboljsanu i jasniju i precizniju pretragu,kupac lakse dodje do ponuda zeljenog artikla.
  Teba prosiriti nazive proizvodjaca,pogotovo u delu Tehnika i mobilni telefoni.
  Ja sam svojevremeno skrenuo paznju,jos pre skoro godinu dana,da na Kupindu u padajucoj listi Auto audio sistemi stoji ponudjen proizvodjac Chairman,a tog proizvodjaca nema na Limundu u listi.
  Dobio sam odgovor od Limundo Tima da ce proizvodjac biti postavljen na listu,ali do dan-danas to nije implementirano.
  Posto je velika vecina clanova,koji su do sada komentarisali,stava da treba da se vrati na staro,ne razumem Vase odbijanje.
  Pa pretragu koriste kupci i prodavci na ovom sajtu a ne Limundo Tim.
  Limudo Tim,ako bas ima neodoljivu zelju,neka napravi sam sebi pretragu,koju ce samo on koristiti.

  Srdacan pozdrav iz Pirota,
  Vlada

 31. Auuu ljudi pa ovo je katastrofa iskreno…ne mogu da nagadjam sta ste hteli da postignete ali sto kazu gore u komentarima ovo je jaaako konfuzno sad i prethodna verzija je daleko preglednija ..do sada sam prodavao na LImundu upravo iz razloga sto sam mislio da je pregledan i nije pretrpan reklamama ali ovo sad je po mom misljenju potpuno nepotrebno bilo…da se ja pitam ja bi to ponistio i nikom nista 🙂 Pozdrav !

 32. Vec sam slala pitanje kada ce moci da se trazi odeca po brojevima kao i cipele i receno mi je da probam preko drugog pretrazivaca medjutim ista situacija je u bilo kom. Ja ne mogu ovako nista da nadjem i mislim da je filter na ovaj nacin katastrofa.Kada cete omoguciti da pretrazujemo po Limundu kao sto je bilo? Ili resiti tehnicke nedostatke? Vidim da veliki broj clanova misli isto

 33. Pozdrav svima!
  Problem da ne mogu koristiti Ctrl i + (uvecanje strana), umesto da dobijem veceg slika, dobijem manje slike, dva u jednu redu! Izbacite ovo glupi skript! ili najbolji bi bilo da vratite stari pregled.

 34. Jovana Milenković

  @Slavica
  Dobar dan, pretraga odeće i obuće po brojevima je dostupna i nije ukinuta ni u jednom trenutku.

  Na desktop verziji filteri za brojeve i veličinu se nalaze sa leve strane kao i ranije, dok je putem mobilnog telefona dovoljno da samo kliknete na stralicu koja se nalazi na sredini ekrana (sa leve strane) kako bi se otvorili filteri i za brojeve i za veličinu. Pozdrav

 35. Jovana Milenković

  @Arpad
  Dobar dan, zamolila bih Vas da kolegama iz korisničke podrške pošaljete tačan link strane koju ne možete da uvećate/umanjite putem prečice „Ctrl +“. Upavo smo testirali i uvećanje/umanjenje funkcioniše bez problema, ali kolege će rado proveriti o čemu se radi. Pozdrav

 36. Pozdrav.
  Uopšte mi se ne dopada novi pregled. Vratite stari. Ne znam zašto uvodite novine kad su postojeće opcije kvalitetne. Ovo uopšte nije pregledno.
  Drugo, slika u 99% progaje predmet. Ja kad kupujem udjem u majice pa u xl pa onda gledam slike. Da li ima ili nema kragnu vidim na slici. Ne treba vam toliko filtriranje. Nemate u ponudi milijarde predmeta. Ko traži stići će sve da pogleda a da li ću kupiti sa kragnom ili ne mnogo zavisi da li mi se dopada oblik ili boja. Kragna je nebitna.

 37. Uz pozdrav i najlepše želje za ceo tim,
  i ja imam problema sa novim dizajnom.

  Smeta mi grid view (navikla sam na list view – jer mi se jedan predmet sa svim podacima prikazuje celom širinom, za mobilni posebno bitno).
  Siva traka sa naslovom aukcije zaklanja bar trećinu predmeta koji me zanima – dakle, moram da kliknem da vidim šta se zapravo prodaje, gubim vreme ako pretražujem 14 strana artikala.
  Osim ovoga, siva traka „pojede“ deo opisa ako je malko duži – vidim da ima prodavaca koji su se odmah prolagodili, ali većina nije, niti izgleda lepo niti je korisno…

  Drugim rečima, još jedan glas za stari dizajn :(.

  Srdačan pozdrav svim članovima i timu.

 38. Jovana Milenković

  @Indigo63
  Dobar dan i hvala Vam na komentaru i na konkretnim sugestijama. Proslediću ih kolegama kako bismo imali u vidu Vaše utiske, od velikog su nam značaja. Pozdrav i prijatan dan. 🙂

 39. Postovanje,
  Takodje sam navikla na list view – sto mi je vrlo vazno,jer koristim mobilni telefon pri koriscenju neta,i pregleda Limunda.
  Pri pretrazi mi siva traka sa naslovom zakloni pola fotografije,pa i ne vidim sta je na istoj dok ne otvorim samu aukciju..sto otezava posao kada imam nekoliko desetina stranica…
  Vratite barem list wiev,i smanite sivu traku kod naslova aukcije,ako bas nema sanse da vratite stari pregled.
  Jos jednom glasam za stari dizajn.
  Puno pozdrava od velikog fana Limunda. Rado kupujem ali i prodajem na vasem sajtu.
  Srdacno,
  Radiogaga

 40. Morala sam se pridružiti armiji nezadovoljnih i samo mi nije jasno ako nemate nijednu pozitnu reakciju na novine koje ste uveli koliko vam treba vremena da odlučite i vratite stari način pretraživanja. Pojedinačno tražiti objašnjenje šta se ne svidja je nepotrebno, jednostavno niko nije zadovoljan. Da se ja pitam momentalno bih vratila staro.
  Možda je prilika da dodam da se stručni tim uopšte ne zalaže da nešto odradi što od njih tražimo. Ja sam se više puta obraćala molbom da se nešto uradi po sledećim pitanjima:
  – da član koji je obrisao broj mobilnog može sam da unosi tekst u svoj status
  – da se može jednim klikom izdvojiti celokupna kupovina jednog člana što bi mnogo olakšalo kontrolu paketa pre slanja kod prodavaca većeg obima
  – da se može jednim klikom prebaciti predmet sa Kupinda na Limundo što obrnuto može

  Prenesite vašem stručnom timu da se malo pozabave onim što se od njih traži već duže vreme, a da ne budu sujetni nego da vrate staro, jasno nam je svima da je bilo BOLJE, zašto ??? Zato što nam je bilo preglednije, zato što nam se više svidjalo, zato što smo navikli… Da li je to dovoljno Ne želimo ništa da prepravljaju nego da vrate staro…….
  I vi kao tim i mi prodavci živimo od kupaca, nijedan sa kojim saradjujem, a imala sam ih mnogo….premnogo nije zadovoljan. Čemu to vodi?

 41. Molim vas napravite glasanje. Da se bira hoćemo li stari ili novi dizajn? Ako pobedimo (na stari dizajn) onda da nam i vratite to nazad..
  Više sam voleo prikaz aukcije u jednoj koloni, veća je slika bolje se vidi.Imam 15″ monitor i koristim na 800×600, a mislim da nisam ja jedini..

 42. Jovana Milenković

  @silvanav i Shizo

  Hvala vam na komentarima.

  Politika Gugla je takva da je jednostavno neophodno da sajtovi budu responsive. Zbog toga su uvedene izmene, a samo dizajnersko rešenje može da varira. Svakako radimo na tome i dalje i planiramo još neke izmene.

 43. Pridruzujem se.Ovo mi se uopste ne svidja.Ova crna traka preko donje polovine slike narocito.Bilo je mnogo preglednije i bolje.Primecujem i po posmatracima da ih ima manje.Verovatno ce se to odraziti i na prodaju.

 44. Ljiljana Bogosavljević

  Novi način predstavljanja aukcija je potpuno nepregledan. Sa naslovom aukcije ste prekrili slike. Čisto gubljenje vremena, svaka se slika mora otvoriti da bi se proverilo da li je to ono što tražiš. Pozdravljam Vas

 45. Jovana Milenković

  INFO: Danas je podignuta još jedna izmena – senka sa nazivom aukcije više ne prelazi preko slike na mobilnim i tablet uređajima.

  Ovo je trenutno rešenje, ali očekujemo još izmena u narednom periodu.

 46. Где је опција код одеће – некоришћено са етикетом- ?
  Лимундо користим на телефону. Хвала

 47. Milice, sa leve strane na ekranu telefona nalazi se strelica, na koju kada kliknete otvoriće vam se prikaz potkategorija.Kada prstom vučete u tom delu i idete na dole videćete i na deo za filtriranje >>Detaljno stanje među kojima je i Nekorišćeno sa etiketom.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh