Početna » Limundo » Kako smanjiti maksimalnu ponudu na aukciji?

Kako smanjiti maksimalnu ponudu na aukciji?

Prilikom licitiranja kupci imaju mogućnost unosa maksimalnog iznosa do kojeg su spremni da licitiraju. Sistem tj. „Limundo agent“ će tada za po 10 dinara prestizati svakog korisnika čija je maksimalna ponuda manja od maksimalne ponude koju ste vi uneli, sve dok neko ne ponudi veću maksimalnu sumu od vaše.

Evo konkretnog primera:

Korak 1: Početna cena je 10 din.

Korak 2: Član Marko nudi 1.000 din.

Korak 3: Marko vodi sa 10 din, jer je jedini koji nudi.

Korak 4: Želite da kupite predmet i nudite vašu maksimalnu sumu od 500 din.

Korak 5: Pošto je Marko dao veću maksimalnu ponudu (1.000 din), aktuelna cena će sada biti 510 din. i Marko vodi.

Korak 6: Ne odustajete i sada nudite 2.000 din.

Korak 7: Kako je vaša maksimalna ponuda veća od Markove, pretičete ga za 10 dinara i aktuelna cena je sada 1.010 din i vi vodite. Limundo agent je za Marka licitirao do 1.000 din. jer je to bila maksimalna suma koju je on uneo.

Ponekad će vam se možda desiti da želite da smanjite maksimalnu ponudu koju ste prvobitno uneli ili ste jednostavno greškom uneli neku cifru viška. Od 23. 8. 2016. sistemski je omogućeno da se smanje maksimalne ponude koje su unete i princip je vrlo jednostavan.

Potrebno je samo da upišete novu maksimalnu sumu do koje ste spremni da licitirate, koja će biti za barem 10 dinara viša od sume sa kojom trenutno vodite na aukciji.

Ako uzmemo primer od malopre gde je vaša maksimalna ponuda bila 2.000 dinara i želeli biste tu sumu da smanjite, potrebno je samo:

 1. Da upišete bilo koju novu sumu koja će biti barem za 10 dinara viša od sume od 1.010 dinara sa kojom trenutno vodite na aukciji tj. minimalna nova ponuda bi mogla da bude 1.020 dinara;
 2. Da potvrdite svoju novu maksimalnu sumu klikom na polje „Licitiraj“.

Ukoliko budete imali nedoumica, predlažem da pogledate sekciju „Pomoć“ u kojoj se nalazi više od 90% odgovora u vezi sa Limundom.

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati i putem „Kontakt“ stranice.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

13 Komentari

 1. Ovo je najgluplja stvar koju ste uradili i izuzetno sam nezadovoljan ovim… tako potencijalni kupac ima sansu da kupuje jos jeftinije, a predmeti na limundu su i onako bagatela.

 2. Nije glupost, ja sam slucajno za jeda usisivac umesto 4890 dinara ponudio 48900 i molio boga da ga neko ne pozeli skuplje, nov kosta oko 11000, mogao me skupo kostati. Nisam znao za ovo, i dobra je opcija. Sigurno ga ne bih kupio da je blizu 11000 dinara a to znaci negativna ocena i unistavanje aukcije clanu s kojim sam inace vec korektno saradjivao.

 3. Odlicna opcija za kupca. I jos jednostavnija nego na ebay. Tamo ukoliko pogresno unesete vecu cifru, mozete ponistiti bid to jest iznos koji ste ponudili i ponovo licitirati. Samo sto za to na ebay saznaju preko email poruke kupci ispod vas i prodavac, a ovde se ne vidi da ste se predomislili 🙂

 4. to je za kupce fantastično ali za prodavce je loše da prodajam dzabe to za prodavce nije ok.

 5. Jadranka M. Dimic

  Ova opcija je odlicna sto predhodni clan pokazuje svojim primerom. Pored ove teme mene zanima tema postavke minimalnih cena od 10 dinra ili slicno, gde se obicno podize cena predmeta do neba, licitirajuci svakodnevno satima, po nekoliko dna unapred a onda se ti isti kupci izgube a naivni plate kao da su kupili u prodavnici. Prateci takve prodavce mogu da ukapiram i ko je namesteni igrac. Da li je to na Limundu ozvoljeno, da li Limundo takvim prodavcima moze da da sugestiju da li je o u redu ili ne, jer ako ja mogu da ukapiram, sigurno moze i Limundo. Posto Limundo ima stroga pravila i kaznjava prodavca, zar nema pravilo i za ovo ako se to uopste prati. Za kupce savetujem da ne prate obelezja u smislu pehar, krune, jer bas takvi se vode ovom politikom. To mogu da garantujem za jednog ko prodaje obucu i ubija svaku prodaju sa krajnjom cenom. Ja znam sta je kvalitet garderobe i obuce, kao da i drugi prodavci imaju tako kvalitetnu robu, ali igraju fer pa se desi i da ne prodaju uopste ni ko je niza cena. T je psiholoski uticaj za ljude kad vide da je negde navala. Za kupce pocetnike savet da ne krecu sa licitacijom odmah pa tako danima sami sebi dizu cenu, vec da cekaju zadnj minute i pametno daju svoju poslednju cenu.

 6. ovo je samo dobro za kupce a za prodavce ne zato mnogi su se preselili na drugi sajt moji drugovi drugi na kupindo a treći više ni ne prodaju samo kupuju u i menjaju se ili preprodaju kovanice ovo što vidite od kovanica je značajno opalo trzište nekad kad je bog odao po zemlji bilo je po 100 ponuda na aukciji srebra kao blata provizija 4% i kupovalo se značajno više i prodavalo tu ste vi pukli a da niste osetili a ovo sto je na prodaji čisto da se ne vuče.pratim ja kako je bilo pre 5 godina kad sam ja počinjao i sad.a sa knjigama e i tu su cene različite pogotovo ako je stručna literatura a što je najveći fazon ja veoma očuvane istorijske knjige nadjem upola cene.ceo komplet knjiga ive andrića očuvan za 2000 dinara za knjige i romane je lako.ali numizmatika nije šala.

 7. Miloš Rančić

  @Jadranka M. Dimic
  Veštačko podizanje cena na aukcijama je svakako nešto što je oduvek bilo zabranjeno na Limundu i sakcionisalo se. Ako ikada budete sumnjali da neki korisnici veštački utiču na cenu, preko Kontakt stranice na sajtu nam samo napišite korisnička imena korisnika za koje sumnjate i biće izvršena detaljna provera.

 8. Jadranka M. Dimic

  Nije moje da kontrolisem Vase prodavce, mogu ali me zaposlite pa cu rado uci u taj mukotrpan posao. Ovo sto sam napisala je vise apel kupcima da obrate paznju kada ulaze u trku. Dosta je mladih i naivnih koji bas ne mogu da se pohvale sa recju REZON, a nije fer ni prema prodavcima koji stave realnu cenu, pa ne prodaju nista. Jos nisam videla nekog da je kupio stvar za 10 dinara a da ta cifra ne ode bar 20 – 30 puta cak i vise na gore.

 9. dizu veštački zato što ne daju za dz naslušao sam se tih priča i dan danas to rade ja limundo agenta koristim i ćao.

 10. Odlična stvar. Kada čitam tekst izgleda mi tako prosto jer sam već dugo na Limundu, ali kad se setim kako mi na početku ovo nikako nije bilo jasno, slatko se nasmejem.
  Slavica

 11. LIMUNDO AGENTa ukinuti HITNO.
  p.s.on pravi ovde veliku pometnju i zbrku svim članovima,i novim a i starim.

 12. Miodrag ili Uroš

  Ja sam nov ovde i ništa mi nije logičan ovaj primer licitacije i ako sam razumeo kako funkcioniše.

  Da krenemo iz početka. Početna cena je 10 din. Ok, to bi trebalo da je jasno. Prva ponuda je 1000 dinara. I dobro, zašto sada Marko vodi sa 10 dinara, a ne sa 1000 dinara koliko je ponudio? I šta se dešava ako niko više ne ponudi višu svotu tj ako ne bude drugog kupca. Jel prodavac dobije samo 10 dinara ili 1000 koliko je ovaj prvi kupac ponudio? I zar sada nije bespredmetno tj besmisleno da neko nudi 500 dinara, posle ponude od 1000 dinara. (naravno ovaj drugi kupac, i ne vidi ovu sumu od 1000, već vidi da piše samo 10 dinara. Jel tako? Stvarno čudan sistem.

 13. Jovana Milenković

  @Miodraže ili Uroše 🙂

  Ovakav sistem je napravljen da bi Vam bilo omogućeno da odmah ponudite najviši iznos koji biste dali za predmet aukcije, pa samim tim nije potrebno da stalno budete pri računaru – Limundo agent će nuditi umesto Vas.
  Možda bi bilo najbolje da pročitate ovaj tekst sa još jednim konkretnim primerom kako bi Vam bilo jasnije:

  U slučaju da budete imali dodatnih nedoumica, možete nas uvek kontaktirati: http://www.limundo.com/Kontakt

  Pozdrav,
  Jovana

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh