Početna » LimundoGrad » Kako do zadovoljnih korisnika? Utisci sa 6. meetup-a

Kako do zadovoljnih korisnika? Utisci sa 6. meetup-a

U utorak, 20. decembra, održan je šesti Customer Happiness meetup u Privrednoj komori Beograda. Ovom prilikom želeo bih da se zahvalim svima koji su tog dana došli i podržali nas, kao i Davoru zbog mogućnosti da i LimundoGrad u tome učestvuje.

Krovna tema celog događaja bila je karijera u korisničkoj podršci, sa osvrtom na trenutnu situaciju u Srbiji i u kompanijama iz kojih dolaze učesnici. Budući da je ovo samo jedan od planiranih događaja u nizu, koga bliže zanima ova tema, predlažem učlanjenje u Fejsbuk grupu kao i redovno praćenje CustomerHappiness.rs sajta. Na dva pomenuta mesta moći ćete da ispratite kada će biti sledeće okupljanje Customer Service zaljubljenika i profesionalaca, a razlog više da redovno pratite ove informacije jeste i (sada već redovna) praksa da postoji Job board. Ideja je da kompanije kojima su potrebni zaposleni u korisničkoj podršci predstave otvorene pozicije i pozovu zainteresovane da konkurišu. Ovoga puta to su radile kompanije GoDaddy (odnosno ex Devana Technologies) i Nobel Coaching.

Voditeljka panel diskusije Ivana Ćirković, inače Digital Marketing & PR consultant, nas je provela kroz desetak pitanja o tome kako lično gledamo na Customer Happines, kako vidimo situaciju u Srbiji, da li smatramo da je korisnička pdorška samo odskočna daska ili se u toj oblasti može napraviti karijera, i tome slično.

Učesnici panel diskusije su bili Petar Atanosovski iz kompanije GoDaddy, Dane Popović iz kompanije NCR i moja malenkost kao predstavnik LimundoGrada. GoDaddy je relativno skoro došao u Srbiju kroz akviziciju domaće kompanije Devana i imaju ozbiljne planove za narednu godinu, kako za korisničku podršku tako i za rad na WordPress platformi generalno. Od Petra smo ovoga puta imali priliku da čujemo u kojoj meri je Customer Happiness kao ideja i koncept zapravo sastavni deo njihovog poslovanja, a Dane nam je preneo iskustva i izazove koje u NCR-u imaju u svakodnevnom radu. Za one koji nisu upoznati, NCR je američka kompanija koja pruža uslugu profesionalne korisničke podrške i angažuju ih neke od najvećih svetskih kompanija da to rade za njih.

Sa moje strane, potrudio sam se da prenesem praksu koju imamo u LimundoGradu kada je u pitanju odnos i komunikacija sa korisnicima, ali i da istaknem da Customer Happiness nije nešto što je završen proces, već nešto na čemu moramo konstantno i iz dana u dan da radimo. Dotakli smo se, između ostalog, i priče o alatima koje koristimo pa sam pojasnio na koji način smo u poslednjih godinu dana putem Zendesk softvera unapredili sekcije pomoć na sajtovima, a svi zajedno smo diskutovali i o tome koliko daleko smo spremni da idemo kada je pomoć korisnicima u pitanju. Odnosno, koliko je važno da svakoj žalbi ili kritici koju dobijemo pristupimo hladne glave i bez emocija i da poruku korisnika iskoristimo za unapređenje sistema i usluge.

U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija sa samog događaja:

Hvala još jednom i vidimo se nekom sledećom (što skorijom) prilikom!

 

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh