Početna » LimundoGrad » [Intervju] Ljubaman – 5.000 ocena posle 7 godina vrednog rada

[Intervju] Ljubaman – 5.000 ocena posle 7 godina vrednog rada

U avgustu smo još jednog Limundovca nagradili peharom. Aktivno učestvuje na Limundu i Kupindu već 7 godina. Svoju priču o 5.000 pozitivnih ocena sa nama će podeliti Ljubaman.

Pre 7 godina ste dobili svoju prvu pozitivnu ocenu na Limundu, sećate li se te saradnje?
Da, sećam se rado početaka, bili su malo u grču sta će i kako će sve biti obavljeno. Nisam se baš dobro snalazio u porukama (mada je sve tada bilo mnogo jednostavnije nego danas, mislim na izgled celog sajta).
Jeste da sam morao da pogledam u ocenama koji je predmet to bio, ali gospođa koja je prodavala taj fotoaparat, bila je veoma ljubazna, kupoprodaja bila odlično obavljena, a aparat ispravan.
U suštini, mislio sam da će taj noviji aparat praviti mnogo bolje fotografije od ovog koji sada imam i koristim, ali nije bilo tako. Ipak je Canon PowerShot A75, mnogo bolji mada je stariji, tako da ga i danas koristim zarad prodaje.

U stvari, prva ocena bi trebalo biti sadašnja druga pozitivna. To je bila moja prva prodaja na Limundu. Neuspešno je obavljena, pošto je kupac rekao da ne može kupiti naš stari TV jer mu je veliki za transportnu službu, a i rizično mu je pri prevozu. Uplatio je proviziju na moj račun. Potom je isti TV opet dospeo na aukciju i uspešno je prodat.

Dalja prodaja je išla mnogo lakše. Stara nam je kuća, a veliki špajz i šupa u kojima i dan danas ima svakojakih stvari za prodaju. Tako da će i to stići polako na red za Limundo prodaju.

Da li je ta saradnja uticala da se i vi oprobate kao prodavac?
Prva saradnja jeste bila loša i malo me je pokolebala sta će biti dalje, ali pomislio sam „idemo dalje“, ima svečega za prodaju još po kući što je nepotrebno. A i novac je bio potreban, sitna deca jedu.. 🙂 , a ja ostao bez stalnog posla u firmi koja je propala…. 🙁 .

Zbog toga najvise prelazim na stranu prodavaca.

hp-limundo-responsive-ljubaman

Šta biste voleli da je vas neko posavetovao kada ste tek počeli da prodajete na Limundu i Kupindu?
Stvarno više ne znam šta bih želeo da me savetuju da sam novi prodavac, ali opisi su važni, naslovi da su uočljivi i privlačni, a sve jasno i što preciznije napisano. Slike dobre, a ne mutne.

Da li biste neku od saradnji posebno izdvojili i zašto?
Ne bih ništa posebno izdvajao u saradnjama, svaka je za sebe tipična i jedinstvena, odlično obavljena ili manje lepo. Lepo je kada se jedan drugome na najlepši način zahvalimo za finu i korektnu saradnju.
Doduše, ima jedna saradnja koja se odlično obostrano završila, ali ne bih sada o tome… 🙂
(o tome zna Jovana Đ. … 🙂 ).

Koliko dnevno odvajate vremena za Limundo?
Nekada sam kraće bio na Limundu i Kupindu, ali u poslednje vreme nesto više, od kada sam uveo opciju „Kupi odmah“. Moj kompjuter je stalno upaljen i na Limundu je, tako čim se nešto proda odmah stavljam drugi isti predmet da bi se i on prodao.
„Ne sedim“ baš stalno na Limundu, ali kad imam vremena, uvek pogledam ima li kakva novost u mojoj prodaji. Ako sam odsutan, trudim se da što pre budem tu, jer kupci baš ne vole da čekaju na zakasnele odgovore.

Pošto ste uglavnom prodavac, da li volite da kupujete na Limundu i Kupindu i šta je to uglavnom?
Kupujem ponekad. Delove za mobilni koji idu dalje u prodaju (flat kabl), školske udžbenike za decu, Vilerove goblene, laptop (koristim ga kod majke u kući ili ako idem negde na put, odličan je, jos i danas beprekorno radi. Da ga ne ureknem .. 🙂 ). Ogradicu za poslednjeg najmlađeg sina, i sl.

Šta biste izdvojili kao najvažnije što ste naučili iz višegodišnjeg poslovanja na internetu?
Specifična je internet prodaja, ne vidimo se i ne čujemo, treba biti uvek uljudan i održati reč koja je data kupcu ili prodavcu. Kako je prodaja zacrtana tako postupati, bez kolebanja i menjanja mišljenja. Kupac je kolebljiv, zbog specificnosti prodaje. Kod nas mnogi ljudi nisu navikli na onlajn prodaju, već samo da „opipaju i dodirnu stvar koja se prodaje“ . Odgovori ili pitanja kratki i jasni.
Ako neko od članova ne zna da se snađe, treba mu pomoći i objasniti, šta da čita i gde da traži potrebne podatke.

Šta biste od opcija na Limundu i Kupindu voleli da vidite u narednom periodu?
Stvarno ne znam, nisam baš o tome mnogo razmišljao.. 🙂

 

Zahvaljujemo se Ljubamanu na dosadašnjoj dobroj saradnji i želimo mu puno uspeha u daljem poslovanju.
Ponudu člana Ljubaman možete pogledati na sledećem linku: Limundo – Kupindo.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

1 Komentari

  1. Cestitam jubilej, svaka cast!

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh