Početna » Sigurnost » Vodič Luke Gerzića za sigurno korišćenje interneta

Vodič Luke Gerzića za sigurno korišćenje interneta

vodic-luke-gerzica-featuredLuka Gerzić, IT arhitekta i stručnjak za sigurnost na internetu nedavno je na svom sajtu objavio prvu verziju vodiča za sigurno korišćenje interneta.

IT bezbednost i zaštita privatnosti na internetu su veoma kompleksne teme. Ponekad je previše očekivati od prosečnih korisnika da znaju sve detalje.
Sa druge strane, izreka kaže „Đavo leži u detaljima“ i baš to nepoznavanje nekih, na prvi pogled, sitnih informacija može da nas dovede u problem i izloži riziku.

Luka se potrudio da na jedno mesto stavi sve bitne informacije. Jezikom običnog korisnika objasnio nam je pre svega kako funkcioniše internet i koje su to pretnje po našu sigurnost.
Glavna prednost ovog vodiča jeste to što se sve bitne informacije nalaze na jednom mestu i korisnik ne mora da luta da bi našao adekvatno rešenje. Bilo da traži savete za operativni sistem, elektronsku poštu, zaštitu mobilnog telefona ili želi da se upozna sa enkripcijom.
Kao što sam već napomenuo, bezbednost i privatnost su kompleksne teme pa samim tim i ovaj vodič ne može biti napisan na dve A4 strane.
Stoga nemojte da vas uplaši dužina dokumenta već iskoristite priliku da na do sada najjednostavniji način na srpskom jeziku pročitate na koji način možete da se zaštitite.

Uživajte u čitanju.

Preuzmite vodič

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

2 Komentari

  1. Korisni saveti , obavezno procitati.

  2. jako dobro znam kako funkcionise elektronsko bankarstvo pa tako kupujem predmete.i tu nema nikakve opasnosti imas svoj načog sifru i bezbedan si.a na gmejl primer sa drugog računara moram ukucati lozinku jel sa sve povezao nalog sa gmailom i oni garantuju za bezbednost čak i da mobilni izgubim tačno ga lociram jer sam sve povezao.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh