Početna » LimundoGrad » [Otkrivamo] Kako prepoznati kvalitetnog prodavca

[Otkrivamo] Kako prepoznati kvalitetnog prodavca

Internet nam donosi veliku udobnost. Možete pronaći hiljade prodavaca i predmeta, ali je potrebno da znate kako da prepoznate pouzdanog prodavca sa kvalitetnom robom. U mnogim slučajevima vam neće biti svejedno prilikom kupovine skupih, brendiranih stvari i kada se suočavate sa velikim izborom.

Na Limundu ćete lako pronaći dobre prodavce i kvalitetnu robu ukoliko znate na šta tačno da obratite pažnju. Evo nekoliko ideja koje vam mogu biti od pomoći:

1. Obratite pažnju na naslov.

Da li je član istakao važne informacije u naslovu kao što su: marka, da li je predmet nov, veličina, sastav, poreklo? Prodavci koji imaju dobru robu bitne karakteristike naglašavaju odmah. Nije vam od značaja da nađete artikal i čitate u naslovu: predivan, izuzetan, lep, savršen… jer ovi pridevi ne otkrivaju informacije o samom predmetu.

Na sledećoj slici možete videti šta je za prodavca prva i važna informacija:

download

Pogledajte koliko je ovom članu važno da detaljno proučite ono što je ponuđeno:

Samsung Galaxy Note 4 CITAJ OPIS 48733347

2. Pregledajte dobro slike.

Obratite pažnju na predmete sa lošim, mutnim ili ukrašenim slikama (u ovakvim slučajevima je važno da od prodavca zatražite dodatne informacije o predmetu). Jednostavne i jasne slike su najbolje. Visoko pouzdani prodavci izdvojiće vreme za dobre fotografije. Ako su iskoristili svih 5 besplatnih slika koje Limundo nudi, to je dodatni plus. Kako biste bili sigurni da je član ozbiljan u predstavljanju artikla, obratite pažnju da li ima zumiranih slika, npr. kada je u pitanju garderoba, slika na kojoj je zumiran materijal odličan je pokazatelj kvaliteta.

Na sledećoj slici možete videti primer koliko je prodavac uložio truda da verno dočara ono što prodaje:

ASOS haljina od indijskog platna 34 SA ETIKETOM 48176545 Limundo.com

3. Čitajte opis.

To može biti najvažniji korak da odlučite da li je neki predmet odgovarajući ili nije. Mnogi zanemaruju estetiku pasusa i reči, pa tako opis bude pretrpan, u jednom redu, neuredan. Veoma je važno da su informacije jasne i oku lako uhvatljive, da član želi da brzo dođete do bitnih informacija. Dešava se da opis bude jako dug i naporniji za čitanje, a važne informacije na sredini ili kraju. Ako ne želite da nešto propustite i da se posle kajete, naoružajte se strpljenjem i pažljivo isčitajte sve što je prodavac napisao. Naravno, nisu svi prodavci jednako iskusni i možda su tek počeli da se bave prodajom, ali svakako obratite pažnju i uvek zatražite dodatne informacije ukoliko su vam neophodne.

Primer konkretnog, preglednog i detaljnog opisa:

ASOS haljina od indijskog platna 34 SA ETIKETOM 5

4. Proverite ocene.

Limundo omogućava da sve saradnje budu ocenjene. Dobar način da utvrdite kvalitet prodavca jeste da čitate ocene koje je dobio. Lako je naći negativnu i utvrditi šta se tu dogodilo, ali ako su saradnje samo pozitivno ocenjene, obratite pažnju na komentare, da li su kupci prezadovoljni ili je saradnja bila korektna. Takođe pogledajte da li član ima veći broj pozitivnih automatskih ocena (u ovim slučajevima kupac iz nekog razloga nije hteo ili nije stigao da oceni, pa je sistem dodelio automatsku ocenu).

Limundovac

Ovo su naše preporuke. Da li vi imate cake po kojima prepoznajete kvalitetne prodavce?

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

4 Komentari

  1. Ako me taj predmet zanima, bez obzira na ocene koje je prodavac dobio, prve razmenjene poruke s njim kažu mi sve što treba da znam i na meni je hoću li se upustiti u tu kupovinu ili ne. Ukratko, intuicija.

  2. Što se ocena tiče, automatski dodeljena ocena se dobija, kao što i sami znate od kupaca kome je prodavac dodelio negativnu ocenu i u najvećem broju od novih kupaca /članova koji obave po jednu, dve kupovine i uopšte ne pročitaju pravilnik ocenjivanja. Tako da automatski dodeljena ocena ne znači da je prodavac loš i da je kupac nezadovoljan, već znači:
    – da je kupac u toj transakciji dobio negativnu ocenu;
    – da je kupac obavio svega jednu kupovinu na Vašem sajtu.

  3. Što se automatski dodeljenih ocena tiče, ja sam ih dva puta dobila, jer mi se jedan kupac uopšte nije javio, a drugi se javio, ali se nikada nismo našli. Nije bila moja krivica, a provizija mi je skinuta. I tako se dobijaju automatske ocene.

  4. Resio i ja da uplovim u vode limunda pa kao novi clan oprobam se sa 3 predmeta na aukciji. Jedan je prosao odmah sa pozitivnom, jedan predmet sam morao da uzmem nazad posto kupac nije znao da ga podesi i to smo zavrsili sa pozitivnom ocenom a na moju stetu. Za treci predmet jos nisam ocenjen iako je proslo 20 dana i nakon poslate poruke kupcu jos nema ocene. Postavim ja tako jos 3 aukcije od kojih je jedan automobil sa cenom od 360000 din. i ciji sam ja vlasnik. Naravno, na svim aukcijama opcija licno preuzimanje. Sta se desi posle toga? Limundo ponisti aukcije i trazi verifikaciju naloga!!!??? Planirao sam da po isteku 10 dana ako se auto ne proda postavim pocetnu cenu od 10 din., gde bi verujem bila velika navala jer je auto jedinstven, atraktivan i veoma mnogo vredi. Eto tako se prepoznaje pravi prodavac!!! Mene kao pocetnika umesto da motivisu, oni kaznjavaju ponistavanjem aukcija. Naravno da nije problem verifikacija jer stojim iza svoga imena, prezimena i adrese, ali sam u samom startu obelezen kao sumnjiv prodavac kome je uskraceno da legalno prodaje nesto sto je u licnom posedu. Uskraceno je i nekom kupcu da dodje do jeftinog i prelepog automobila, i ne samo automobila vec i drugih vrednih predmeta.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh