Početna » LimundoGrad » Kako da prodajete kao firma u LimundoGradu?

Kako da prodajete kao firma u LimundoGradu?

Kupovina preko interneta – Kupindo.comKupindo se sve više približava pravnim licima. Idući ka tom cilju, prošle nedelje uvedena je jedna novina na naslovnoj strani. Sada u gornjem levom uglu možete videti ikonicu „Ponuda firmi“, koja će vas odvesti direktno ka predmetima koje, shodno tome, nude firme.

Kako smo nakon ove izmene primili više pitanja u vezi sa uslovima koje Kupindo nudi firmama, odlučili smo da napišemo jedan post u kome ćemo pojasniti neke osnovne razlike, ali i prednosti prodaje kao firma. Evo nekoliko najčešćih nedoumica članova:

Da li ima posebnih uslova za otvaranje naloga kao firma?
-Potrebno je samo da ste registrovani u APR-u za obavljanje delatnosti, bilo kao preduzetnik ili privredno društvo;

Kako da otvorim nalog?
-Nalog otvarate na sličan način kao i fizičko lice, s tim što na sledećem linku sa desne strane birate opciju „Firma“ i unosite osnovne podatke svoje firme. Nakon toga, kolege će vas ubrzo kontaktirati kako bi registracija vašeg naloga bila dovršena.

Kako firme dopunjuju LimundoGrad račun?
-Jedna od prednosti kada poslujete kao firma jeste što ne morate unapred da dopunjavate svoj LimundoGrad račun, već ćemo vam početkom svakog meseca slati fakture za proviziju nastalu u toku prethodnog meseca;

Da li je visina provizije ista kao i za fizička lica?
-U cenovniku su provizije izražene sa uračunatim PDV-om, tako da firma koja je u sistemu PDV-a zapravo ima povoljnije uslove, jer će imati odbitak u visini 20% koliko iznosi PDV;

Može li jedan član imati nalog i kao fizičko lice i kao firma?
-Možete slobodno imati nalog kao fizičko lice i nalog kao firma, a možemo vam i aktuelni nalog samo prebaciti na firmu, kako biste ujedno zadržali i ocene koje ste do sada dobili (ovo je mnogim članovima najbitnija stavka). Uslov je da vlasnik naloga registruje preduzetničku radnju na svoje ime ili da bude osnivač privrednog društva koje će dalje voditi nalog;

Kako funkcioniše ocenjivanje kada posedujem nalog kao firma?
-Sistem ocenjivanja i pravilnici Limunda i Kupinda isti su i za fizička lica i za firme;

Da li postoji neki program koji će mi olakšati prodaju većeg broja predmeta na sajtovima?
-Ukoliko posedujete svoj web shop sa bazom podataka, pomoću web servisa i XML fajlova možete lako preneti svoju ponudu na Kupindo. Sa druge strane, ukoliko još uvek nemate svoju internet prodavnicu, a želite da za kratko vreme postavite veći broj predmeta na sajt, predlažemo korišćenje Kupindo i Limundo Listera. Pored jednostavnog i brzog unosa predmeta, uz pomoć Listera možete vršiti grupne izmene na predmetima, kao i ocenjivanje većeg broja saradnji odjednom. Firmama sa većim obimom prodaje od velike koristi može biti program za LimundoGrad poruke uz pomoć kojeg ćete jednostavno i brzo komunicirati sa kupcima.

Da li kao firma mogu pokretati i licitacije, tj. prodavati na Limundu?
-Možete, ali najbolje je da ovo proverite sa svojim knjigovođom. Firme se uglavnom odlučuju na prodaju preko Kupinda jer im sistem prodaje po fiksnoj ceni više odgovara zbog toga što na taj način mogu lakše da formiraju maloprodajne cene u koje odmah uračunaju nabavnu cenu, maržu i PDV (ako su u sistemu).

Napomena: Kada započnete prodaju na Kupindu kao firma, vaši predmeti će biti automatski vidljivi i na sajtu shopmania.rs, kao vid dodatne promocije.

Ukoliko ste zainteresovani da na Kupindu prodajete kao firma, predlažemo vam da pogledate još nekoliko postova koji vam mogu biti od velike pomoći:

Šta će dobiti vaša firma prodajom preko Kupinda?

Prodaja preko interneta i fiskalna kasa

Lakša registracija pravnih lica i zelenije poslovanje

Kupindo XML web servis

Oglašavanje web shop-a vs. prodaja preko Kupinda

Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja ili nedoumica, pogledajte novu stranicu u sekciji Pomoć koju smo pripremili za vas.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh