Početna » Zabava » U svetu postoji jedno carstvo…

U svetu postoji jedno carstvo…

Kažu da porodicu dobiješ po svom rođenju, a prijatelje biraš. Takođe važi pravilo da su ti prijatelji iz detinjstva oni pravi i iskreni, mada ih možeš sticati tokom čitavog života.

laughing-3Meša Selimović je nekoliko rečenica posvetio jednoj od najvažnijih stvari u životu svakog od nas: „Sad sam shvatio: to je prijateljstvo, ljubav prema drugome. Sve drugo može da prevari, to ne može. Sve drugo može da izmakne i ostavi nas puste, to ne može, jer zavisi od nas.”

Dan prijateljstva se obeležava 30. 7. i trebalo bi svoje drage prijatelje obradovati nečim, nekom sitnicom, kao znak pažnje da mislite na njih i da vam je drago što su oni deo vašeg života. Život mi je doneo tri najbolje drugarice i svaka od nas je potpuno drugačija. Zato je moj izbor poklona iz godine u godinu sve teži.

Univerzalni poklon za sve prijatelje je jedan ram za slike, sa vašom zajedničkom fotografijom. Kako smo kroz godine prijateljstva uramile sve što se uramiti može, ovoga puta ću ga preskočiti.

Jedna od nas je karijerista i za nju bih izabrala nešto za kancelariju, što bi je svaki dan kada joj padne motivacija na poslu podsećalo na sve lepe trenutke. Kad se seti pesme sa mora ili naših zajedničkih zimovanja, pa je uhvati blaga depresija iz studentskih dana kad smo imale sve vreme ovog sveta. Poklonila bih joj šolju ili neku dobru olovku, za sve bitne ugovore koje potpisuje, da zna da to radi u ime nas četiri. P. S. Nikad joj neću zaboraviti na koje nas je sve žurke i gradska dešavanja naterala da idemo.

tumblr_nby8e6kj4o1tf3hnto1_500Tu je i jedan nepobedivi romantik u društvu. Ona svakom danu donese tu rozikastu boju i najveći je optimista ovoga sveta. Kako je veliki zaljubljenik u filmove, muziku i knjige, moj izbor je ovde jednostavan i ne mogu da pogrešim sa istim. P. S. Nikad joj neću zaboraviti koliko smo samo tinejdžerskih filmova zbog nje odgledale.

I naravno, jedna od nas je potpuni hedonista. Voli da uživa i sve radi polako, ponekad nas izbaci iz takta njena ležernost, ali zbog toga je vrstan stručnjak u oblasti kojom se bavi. Nju je oduvek smirivalo da sređuje baštu. Totalni je zaljubljenik u cveće i prirodu. Zato će moj izbor ovde biti nešto za dekoraciju bašte ili neka sadnica i saksijsko cveće. P. S. Nikad joj neću zaboraviti istraživanja koja je radila na nama kroz svoje studije (ona je inače naš lični stomatolog).

Kako nam ponekad možda zafale reči kojima bismo iskazali sve što cenimo kod svojih prijatelja, za tako nešto postoje kutije sa porukama o prijateljstvu.

Volite svoje prijatelje i čuvajte ih. Ponekad nismo ni svesni koje blago posedujemo. Ako na prste jedne ruke možete nabrojati osobe koje bi, da ih pozovete, u pola noći došle na drugi kraj sveta jer su vam potrebne, vi ste onda bogat čovek. Koja su to najlepša sećanja koja imate sa svojim prijateljima? 🙂

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

2 Komentari

  1. Tvoje drugarice imaju veliku sreću što je među njima jedna osoba poput tebe 😀 Svaka čast.

  2. Lepo je imati prijatelje, na zalost vremenom se neka gube, neka nova stvaraju, ali to je dinamika zivota, sretan je covek koji ne gubi svoje prijatelje.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh