Početna » Zabava » Magični svet Harija Potera u LimundoGradu

Magični svet Harija Potera u LimundoGradu

Dana 21. jula 2007. godine objavljena je sedma i poslednja knjiga u serijalu knjiga o Hariju Poteru pod nazivom Relikvije smrti, a po kojoj su kasnije snimljena dva filma u istoimenom filmskom serijalu.


Iako je od tada prošlo devet godina, popularnost ovog čarobnjaka sa ožiljkom ne jenjava. Tačno u ponoć 31. jula ove godine, biće objavljena nova, osma knjiga o Hariju Poteru: Hari Poter i ukleto dete, na osnovu koje će biti izvedena pozorišna predstava, a radnja će biti smeštena 19 godina nakon dešavanja u knjizi Relikvije smrti. Sledeće godine nas očekuje i novi film Fantastične zveri i gde ih naći smešten u istom magičnom svetu. Fantastične zveri je jedna od knjiga iz kompleta Hogvortska biblioteka kojom su domaći fanovi počašćeni 2014. godine u izdanju Čarobne knjige.

Kao i kod ostalih popularnih serijala o kojima smo pisali, kao što su Igra prestola i Ratovi Zvezda, i fanovi Harija Potera veliki su kolekcionari svega što ima veze sa ovim čarobnjakom, a u skladu sa tim postoji i ponuda kod prodavaca u LimundoGradu.

Naravno, knjige prednjače u broju predmeta koje postoje u ponudi. Tu su knjige raznih izdavača, na više jezika, tako da bez problema možete popuniti svoju kolekciju bilo kojom od sedam postojećih knjiga.

snape

Među aksesoarima najpopularniji su predmeti sa znakom za Relikvije smrti. Trougao predstavlja nevidljivi plašt, krug je kamen uskrsnuća, a linija je Starozovni štapić, tri predmeta koja su data trojici braće od strane Smrti. Više o tome možete pročitati u Pripovetke barda Bidla u kompletu Hogvortska biblioteka.
giphy (12)

 

Zatim je tu vremenski okretač, magični peščani sat na ogrlici pomoću kog možete da se vraćate kroz vreme, a koji je Hermiona koristila u trećem delu Zatvorenik iz Askabana.
hermione-time-turner-hp
U kolekcionarstvu su najzastupljenija dva Panini albuma za sličice, kao i sličice koje su objavljene za domaće tržište. U pitanju su albumi koji su pratili filmove Dvorana tajni i Red feniksa. U ovim albumima postoje „magične“ sličice koje oktrivaju svoj sadržaj tek kada se protrljaju dlanom.

Ako ste fan Harija Potera, nadamo se da ćete pronaći nešto što vam odgovara. 🙂 Expecto patronum!

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh