Početna » LimundoGrad » Dućan – prve brojke, unapređenja i utisci

Dućan – prve brojke, unapređenja i utisci

Prošlo je nešto više od mesec dana otkako je puštena opcija Moj Dućan i red je da sada sumiramo prve utiske. 🙂 Veliki broj vas nam se obratio sa pohvalom da je Dućan lepo urađen, imali smo i kritike, ali i veliki broj predloga kako da ga dodatno poboljšamo. Izabrali smo neke od najčešćih i realizovali ih. Pre nego što krenem na spisak unapređenja, želim da sa vama podelim brojke o posećenosti Dućana.

Od 31. maja pa sve do sada, Dućani su zabeležili više od 68.000 poseta. U tom periodu, zabeleženo je i preko 210.000 pregledanih strana uz prosečno vreme zadržavanja od skoro 2 minuta po korisniku.
Tri najposećenija, a trenutno aktivna Dućana su:
1. Nightmare4.Kupindo.com sa preko 10.000 poseta
2. Gladijatorka.Kupindo.com sa preko 7.000 poseta
3. BBUBA.Kupindo.com sa više od 4.500 poseta
Lepe brojke, zar ne? 🙂

Šta smo tačno unapredili na Dućanu?

  1. Podešeno je da slajderi imaju mogućnost stavljanja linkova
   Ovo je opcija koju su prodavci ubedljivo najviše tražili. Sada, ukoliko koristite slajdere, možete postaviti da bilo koja od fotografija sa slajdera vodi na određeni Limundo ili Kupindo link. To znači da može voditi na određeni predmet, na određenu pretragu, na određenu kategoriju sa predmetima i slično. Recimo, prodavac compaq88 je na pametan način iskoristio prednosti slajdera. U nastavku je jedna od fotografija koju je iskoristio da promoviše NutriBullet ekstraktor hranljivih sastojaka (nije blender, kao što sam ja isprva pomislio! :))
   Nutribullet
  2. Ikonica u pretrazi
   Iako je Dućan linkovan na nekoliko mesta na sajtovima, za većinu prodavaca je bilo važno da i sami predmeti dobiju oznaku da član ima aktiviran Dućan. Zbog toga smo na oba sajta dodali ikonicu pored samih predmeta. Kako to izgleda na Kupindu pogledajte na fotografiji: Knjige
  3. Promenjeno je sortiranje na stranici sa spiskom Dućana
   Prethodno sortiranje je bilo abecedno, a želeli smo da prodavce sa najvećim brojem pozitivnih ocena ipak dodatno istaknemo. Ocene su najvažniji pokazatelj sigurnosti i reputacije na Limundu i Kupindu. Kako u ovom trenutku izgleda spisak, možete pogledati na linku.
  4. Ubačena je ikonica za besplatnu dostavu
   Veći broj prodavaca ima aktiviranu besplatnu dostavu za kupce. To je opcija koja može poboljšati prodaju vaših predmeta, jer kupci ne moraju da razmišljaju o tome koliko iznosi trošak slanja. Ipak, ovo na samom početku nismo stigli da ubacimo u Dućan.

besplatna dostava

 

Ukoliko se još uvek dvoumite da li da isprobate Dućan ili ne, razmislite još jednom. Cena za prvu aktivaciju iznosi samo 1 dinar i nakon toga je Dućan aktivan 15 dana. Sasvim dovoljno vremena da ga isprobate i nakon toga donesete odluku da li ćete nastaviti sa korišćenjem. Ukoliko odlučite da koristite Dućan i nakon isteka promo perioda, cena za 30 dana iznosi 299 dinara.

 

Šta biste još menjali na ovoj opciji? Slobodno nam pišite!

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

10 Komentari

 1. Meni je ducan apsolutno beskoristan, kao fizickom licu sa oko 150 predmeta na nedeljnom nivou. Probala, prodaja se nije makla, na Kupindu i ovako stoje moji proizvodi, svi oni koji imaju Limundo znaju za dugme sve moje aukcije/predmeti. Apsolutno nema potrebe za davanjem 300din mesecno.

 2. Jako mi se svidja ova opcija, i jako lepo izgleda, ima mesta za baner/reklamu, sve je pregledno i fino 🙂
  Nije skupa medjutim kako nisam imala koristi/vise kupovina od nje prestala sam sa aktivacijom, jednostavno je Limundo najbolji a Kupindo je ok, samo je isto slabija prodaja..

 3. Mozda je glupa ideja ali moze li se trajanje aukcije produziti na vise od 10 dana? Znam da vecina sajtova ima oko 7 dan aukcije ali mozda bi ovako bilo bolje..

 4. Ni opciju „kupi odmah“ koja je 1din. NE koristim.

 5. A da ih sortirate po broju aktivnih predmeta?

 6. Srdačan pozdrav!

  Generalno, Dućan mi izgleda mnogo bolja opcija od bezličnog linka ka aukcijama na Limundu i ponudi na Kupindu. Jedino mislim da bi bilo dobro povećati mogućnosti personalizacije. Kako i koje – to će znati bolji stručnjaci od mene…
  I jedno pitanje. Čini mi se da sam negde u blogu pročitao da će Dućan imati mogućnost da ponude na Kupindu ostavi otvorenim, bez mogućnosti kupovine do određenog datuma. Mislim da su i mogi prodavci već odavno predlagali takvu mogućnost, predviđenu za ono vreme kada su na odmoru ili drugom putovanju, kako bi kupci imali mogućnost da ipak pregledaju ponudu, a kupovinu obave posle određenog roka. Da li se od toga odustalo ili je ostavljeno za neko buduće vreme?

  Unapred hvala na odgovoru!

 7. @PRINCESS
  Hvala na komentaru. Žao mi je što niste imali dodatnog efekta od Dućana. Možete eventualno probati da ga drugačije vizuelno sredite, kako bi bio još prijatniji kupcima.

  @LLL
  Hvala na lepim rečima, potrudićemo se da ga dodatno unapredimo. Dućan može imati dodatnu prednost za vas kao prodavca jer su predmeti i u pretrazi dodatno istaknuti (zbog ikonice koja se pojavljuje).

  @MAJA
  Hvala na predlogu! Plan je da na stranicu ubacimo mogućnost da svaki član može sortirati dućane po više paramera (korisničko ime, broj ocena, broj predmeta i slično).

  @IVANF1
  Dobro ste pročitali! 🙂 Razmišljali smo o integraciji opcije za odmor u sam Dućan. Neka zamisao (premda još uvek kao ideja) je bila da predmeti budu aktivni i da mogu da se kupe, ali da kupac jasno dobija informaciju da se saradnja produžava zbog prodavčevog odmora (i u skladu sa tim da odluči da li ipak želi da potvrdi kupovinu).

 8. Miloše, hvala na odgovoru. Ideja je prava, samo mislim da su ova dva meseca upravo bila vreme za to. Ali, svejedno, nikada neće biti kasno, a uvek će biti korisno.
  Pade mi na pamet: možda u formi „rezervacije“ – kupovine sa odloženom realizacijom…
  Ali, ne sumnjam, smislićete vi već neko dobro rešenje!

 9. totalno beskorisna stvar .

  ko zna da cita kliknuce na dugme sve moje aukcije i to je apsolutno isto kao i moj ducan.

  Kopirate druge sajtove koji su to nolje uradili za iste pare .

  napravite nesto sto drugi nemaju.

 10. Mozemo da se igramo, lepo to sve izgleda, ali i pored vizuelnog sredjivanja Ducana prodaja mi nije isla nista bolje.
  Probni period je trebalo da traje bar dva, tri meseca, da bismo mogli da donosimo zakljucke.
  Takodje, vidim da su neki prodavci koji imaju veliku prodaju, probali Ducan, pa nisu nastavili sa njim posle probnog perioda.
  Jednostavno im nije potreban, a skupo je. Da je cena duplo niza, mozda bih se opet pozabavila sa Ducanom, pa bih za mesec, dva imala jasniju sliku.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh