Početna » Zabava » Jeste li spremni za EURO 2016?

Jeste li spremni za EURO 2016?

euro2016Datum 10. 6. 2016. svi ljubitelji fudbala očekuju sa nestrpljenjem. Tog dana, u 21h, reprezentacije Francuske i Rumunije otvoriće 15. po redu Evropsko prvenstvo u fudbalu.

EURO 2016 će biti održan u Francuskoj i trajaće tačno mesec dana, do 10. 7.2016. kada će dve najbolje evropske reprezentacije odigrati finalni meč u Parizu.

Šampionat koji je pred nama biće specifičan po tome što će prvi put na njemu nastupiti 24 reprezentacije umesto dosadašnjih 16. Po 4 reprezentacije će biti raspoređene u 6 grupa. Dalje će proći dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe + 4 najbolje trećeplasirane ekipe, nakon čega će se igrati osmina finala. To znači da će na prvenstvu ukupno biti odigran čak 51 meč što će biti pravo uživanje za sve fudbalske fanatike. 🙂

Pored ljubitelja fudbala prvenstvu se svakako najviše raduju kolekcionari. Panini je i ove godine spremio album sa samolepljivim sličicama koji već tradicionalno svakom velikom fudbalskom takmičenju daje dodatnu dimenziju. Album EURO 2016 se na trafikama u Srbiji pojavio 22. marta i od tog dana se Panini groznica proširila ogromnom brzinom. Ovo izdanje albuma sastoji se od 96 strana i 680 sličica. Cena albuma je 200 dinara, a cena jedne kesice 60 dinara.

Da se pozabavimo ukratko matematikom i verovatnoćom. Kada bi se desilo da u svakoj kesici izvučemo sličice koje prethodno nismo, bilo bi potrebno kupiti 136 kesica da bi se popunio ceo album. Množeći ovaj broj sa cenom kesice dolazimo do računice koja kaže da je potrebno izdvojiti minimum 8160 dinara da bi se popunio album. Naravno, kolekcionari imaju različite taktike za sakupljanje sličica, pa iznos koji je potrebno izdvojiti za popunjavanje albuma može biti i manji. Samo treba biti snalažljiv i pronaći najbolju opciju. 🙂

Kao i ranijih godina, ja sam se odlučio za taktiku sakupljanja sličica preko Limunda i Kupinda. U postu koji sam napisao pred Svetsko prvenstvo u Brazilu detaljnije sam obrazložio prednosti takvog načina sakupljanja.

Potrudili smo se da početak prvenstva i mi u LimundoGradu dočekamo spremni. Naime, znamo da pojava sličica i albuma izaziva veliko interesovanje naših članova, pa ponuda, kao i poseta, u kategoriji Kolekcionarstvo značajno raste. Zato smo uveli određene izmene u ovoj kategoriji na Kupindu koje bi trebalo značajno da olakšaju kupcima pretragu željenih predmeta.

U čemu se tačno ogleda promena? Potkategorija Albumi i sličice u Kolekcionarstvu je podeljena na još dve potkategije: Albumi za sličice i Sličice, a u okviru ovih potkategorija je uvedena oblast Sport. Sada kroz filtere možete odabrati željeni sport kao i godinu izdanja albuma ili sličica. Posebno su izdvojena Svetska prvenstva i Evropska prvenstva, što dodatno olakšava pretragu za kolekcionare fudbalskih albuma i sličica.

Capture12

Do starta EURO 2016 ostaje još vrlo malo vremena. Odbrojavaju se sati do prvog sudijskog zvižduka i početka pravog spektakla. Da vam vreme još brže prođe podelite sa nama svoja iskustva u vezi sa sakupljanjem sličica. Da li imate neku posebnu taktiku? Ima li neko da je već popunio ceo album? 🙂

 

 

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh