Početna » Kupindo » Šest godina Kupinda

Šest godina Kupinda

Od samog početka, a u manjoj meri i danas, dobijamo pitanja zbog čega smo pokrenuli Kupindo (takozvani „Što vam je to trebalo?“ momenat).

sesti-rodjendan-kupinda-cestitkaDa vratimo vreme unazad, kako je Kupindo krenuo.
Njegov stariji brat Limundo postao je sve popularniji kao mesto za trgovinu između članova (već tada su se krstili kao Limundovci) ali i za druženje. To druženje je dobrim delom zasluga samog načina funkcionisanja (licitacije, fizička lica su u ulozi kupca i prodavca) kao i prirode nadmetanja gde su svi uključeni vrlo verovatno i ljubitelji tog predmeta ili te oblasti (ako prodaješ strip Zagor, dobre su šanse da si i ljubitelj).
Kod Limunda imaš vatrene ljubitelje kao i vatrene protivnike („da ja tamo nudim, pa gde da gubim vreme, a na kraju i živce“).

To nam je služilo kao polazna tačka da stvorimo platformu za ljude koji ne žele tako da kupuju, već žele bržu kupovinu, sa manje drame, a sa druge strane pravna lica na taj način mogu da svoj asortiman ponude na novoj platformi.

Krenuli smo u izradu i sve je dobro zvučalo dok nismo naleteli na prvi izazov – kako privući pravna lica?
Oslanjajući se na uspeh koji je Limundo postigao, mislili smo da će sa pravnim licima ići lako, možda čak i lakše. Umesto toga su pregovori ponekad trajali mesecima.
Sa druge strane, primećujemo da Limundovci žele da i na Kupindu ponude svoje predmete, videvši prednost kupovine po fiksnim cenama. To je dovelo do odluke da otvorimo Kupindo i fizičkim licima za postavljanje predmeta.

U dolazećim godinama radili smo na lakšem unosu predmeta (kao npr. kataloški unos, XML unos kao i Kupindo Lister). Uveli smo zaštitu, plaćanje preko Kupinda (Limundo Cash), Kupindo API između ostalog.
I za sve to vreme, pored rasta Kupinda i dobijanja nagrada (za mobilnu aplikaciju ili od samih korisnika kao jednu od najomiljenijih e-commerce stranica), razmišljamo o budućem napretku Kupinda. Gde će biti za sledećih 6 godina i u kom obliku? Osećamo da se polako slažu kockice da se Kupindo približi svojoj inicijalnoj nameni.

Jedan od prvih koraka nas čeka baš danas, na šesti rođendan Kupinda. Naime, puštamo jedan novi deo Kupinda – opciju Moj Dućan. Pročitajte više o ovoj opciji i aktivirajte svoj Dućan na stranici aktivirajducan.kupindo.com.

thumbnailKupindo je za sve svoje godine uspeo da polarizuje i da se dokazuje, istovremeno tragajući i potvrđujući sebe. Prvih 6 godina Kupinda može se opisati u tri reči: mudrost, traganje i upornost.

Kupindu za sledećih 6 godina želim da se približi prvim korenima ideje, uz iskustvo koje je stekao tragajući i istražujući sebe i okruženje.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

2 Komentari

  1. Srecan rodjendan Kupindo timu cestitam 6 godina postojanja pored silne konkurencije ostalih sajtova.Nadam se da cete i u narednih 6 godina biti jos efikasniji nego do sad.

  2. Čestitke! Sve ste bolji bolji. Samo nastavite u istom tonu! 🙂

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh