Početna » LimundoGrad » Nošenje beba – neočekivani problemi traže ista takva rešenja

Nošenje beba – neočekivani problemi traže ista takva rešenja

Oduvek sam verovala u celovitost i primenu znanja i veština iz jedne oblasti, nauke ili sfere života u drugoj oblasti. Ono što naučimo na poslu možemo koristiti i u roditeljstvu i obratno. Učeći matematiku naučila sam da svaki problem ima rešenje – samo je nekada potrebno promeniti pristup/taktiku. To sam i primenila u privatnom životu.

U januaru mesecu sam drugi put postala mama. Naš trojac sada je postao četverac, sa potpuno novim izazovima. Ono što sam najmanje očekivala jeste da bebac nikako neće budan u kolica. Jednostavno ne želi, a kako je starija ćerka đak prvak – postoji raspored kojeg se moramo pridržavati. Najobičnije stvari poput odlaska u školu ili sitne nabavke u prodavnici pretvarale su se u noćnu moru.

Takav neočekivani problem je morao da se reši i da mi se vrati puna operabilnost. Pročitala sam iskustva roditelja koji su se susretali sa sličnim izazovima i tu sam i otkrila različite vrsti marama i nosiljki za bebe (ergonomskih naravno) koje bi trebalo da budu adekvatan odgovor na izazov. Kako marama/nosiljkama nisam znala mnogo, a nisam imala nikakva iskustva – odlučila sam da se obratim onima koji znaju mnogo o toj temi i stručnjaci su u toj oblasti. Sandra Simonović u koju imam veliko poverenje pokrenula je sajt nosi.me i postala savetnica za nošenje. Veoma ljubazna i predusretljiva, nakon Skype razgovora pomogla mi je da donesem odluku i nabavim Ring-sling maramu koja se od skora pojavila i na našem tržištu.

Naravno, prvo sam pogledala ponudu na Limundu, Kupindu i Oglasindu. Nažalost – veoma je mali broj nosiljki/marama generalno, a onih koje su ergonomske je još manji. Prvo sam želela da kupim polovnu – da vidim kako ide, pa ako je sve u redu da nabavim novu. No zbog loše ponude sam od te ideje morala odustati. Kupih novu maramu – takođe online, od  firme koja je odnedavno krenula sa uvozom i distribucijom istih.

Rezultati su fantastični
Mališa zaista voli da je u njoj. Meni ili tati su ruke slobodne tako da otključavanje/zaključavanje stana, ulazak/izlazak iz lifta i slične sitnice više nisu izvor stresa. Uz to bez problema mogu da odem do prodavnice, ispratim ćerku u školu ili pak pođem na uskršnju prodajnu izložbu koju je sa drugarima iz škole priredila. Uostalom, neka slika govori umesto mene:

I tako je jedan neočekivani problem – našao i rešenje. Naravno, rešenje koje sam odabrala ima i dosta pozitivih probratnih efekata:

  • U prodavnici nas apsolutni svi puštaju preko reda uz reči: „Ide mama sa bebom, sklonite se“ – sa kolicima se nosi menažalost to gotovo nikada ne desi.
  • Komentare koje čujem na ulici me najčešće dobro nasmeju: „Jaooo, vidi kako ga je dobro upakovala“.
  • Radoznali roditelji najčešće priđu i upitaju za iskustva i preporuke – i tako širimo znanje i stečeno iskustvo i nadam se pomažemo jedni drugima u rešavanju problema.

Bilo bi zaista dobro kada bi roditelji podelili u komentarima svoja iskustva sa maramama ili nosiljkama. Bila bih veoma srećna i kada bi na prodaju ili u oglase postavili one koje više ne koriste – i tako omogućili da neki drugi roditelji probaju nešto novo i drugačije i možda reše neki od problema koji imaju. Ukoliko više ipak volite FB – postoji grupa koja je posvećena prodaji i kupovini nosiljki i vredi je pogledati.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

1 Komentari

  1. Najveća ušteda je ne praviti decu a inače pošto težimo trendovima i fensi životu, svako od nas ko je bio na zapadu zna da se majke ne puštaju po bankama i potama sa bebom kao prioritetom. Najljubaznije će vas i evrpski zamoliti da ostavite dete kod kuće ili da ga pričuva tata ispred. Ili tata da plati a mama da čuva ako treba da se podoji pošto tata koliko god bio ponosan ne može adekvatno.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh