Početna » Limundo » 10 godina Limunda

10 godina Limunda

Smislili smo ime „Limundo“ u 2005.
Osnovali firmu Limundo d.o.o. u 2005.
Osmislili koncept u 2005.
Zakupili naš prvi server u 2005.
Kupili gotov softver za online aukcijsku stranicu u 2005.

Sve je tu, samo još pustiti tu ideju da zaživi.
Samo!

Ispostavilo se da nije tako lako.
I to iz dva razloga: neznanje i veliki zahtevi.
Prvi razlog se oslikao u mom nedovoljnom znanju iz oblasti programiranja i podešavanja tog zakupljenog servera. Pokušavao sam tokom noći da podesim da taj softver, na kom pakovanju jasno piše „laka instalacija“, zaživi. Satima kasnije nismo stigli ni korak dalje. Izgleda da slušanje dva uvodna kursa za HTML i PHP programiranje nisu dovoljno znanje ni za laku instalaciju.

Ispostavilo se kao dobra stvar što nismo uspeli, to nas je dovelo do angažovanja tima koji ima znanje u razvoju stranica. Dogovorili smo se da izrade stranicu iz početka, tako da gotov softver više nije imao svoju upotrebu za nas. Možemo da osmislimo dizajn, šta će sve nuditi a šta ne, funkcionalnost i način rada Limunda. Velika prednost.

Tako smo krenuli u zajednički razvoj, sa planom da 16. 3. 2006. Limundo.com bude pušten. I tu već dolazimo do drugog razloga: kada imaš slobodu u razvoju i tim koji može tu zamisao da ostvari to zna da produži izradu. Redovno smo menjali šta sve treba da bude u prvoj verziji Limunda uključeno, a već gotove verzije slali na doradu.

A te dorade su išle dotle da smo zahtevali da broj kategorija bude deljiv sa tri, da u Moj Limundo sekciji stranice budu podeljene u grupe po tri i da na naslovnoj strani prikaz top prodavaca bude samo prva tri.
Zašto baš broj tri?
Nije bilo jasnog razloga, barem ga se ne sećam. Godinama kasnije, proučavajući tehnike fotografisanja, saznao sam o estetici broja tri (tri osobe u kadru, pravilo trećine – oslonjeno na zlatni presek).

Sa druge strane je tim zadužen za izradu hteo, opravdano, da privede razvoj pri kraju i pusti Limundo. Ta dva pristupa su se približavala i na kraju spojila 22. 5. 2006.
Stari Limundovci prepoznaće prvi izgled:
Limundo.com maj 2006

Od tog dana do danas mnogo toga se dešavalo, lepi i teški trenuci smenjivali su se uz nove izazove.
Od upoznavanja novih Limundovaca u Cafe-u ili tokom ličnog preuzimanja predmeta, na druženjima koje smo imali ovih godina ili pak kada nam serveri otkažu sve do velikih rasprava i diskusija da li nešto treba da menjamo i ako treba, kako to da izvedemo. Ranije, kao i danas, usijane rasprave su česta pojava. Tako i treba, ipak se radi o Limundu.

Limundovci, hvala na dugogodišnjem druženju, podršci i uključivanju u ovu našu avanturu.

Kako bismo zaokružili ovaj dan, jedna stvar preostaje:
Podelite momenat koji će vama kao Limundovcu ostati u sećanju.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

18 Komentari

 1. Jedan momenat mi je ostao upamćen kada smo nešto brzo izmenili na želju Limundovca, pa su me pitali koje je moje omiljeno pivo. „Ne pijem pivo ali ako bih birao, onda Heineken. Zbog njihovih odličnih reklama.“ Dan-dva kasnije je stigao paket… Heineken paket

 2. Imala sam čast da upoznam Limundo tim na čelu sa Vladimirom. Mogu samo da kažem da mi je žao što je dug put do tog momenta jer je šteta što mnogi ne znaju koji je to ozbiljan pristup radu sa vaše strane.
  Osećam potrebu da kažem hvala Vam Vladimire što ste nam omogućili da u ovo sumorno i teško vreme preživljavanja živimo malo bolje zahvaljujući Limundu.
  Na mene lično najjači utisak ostavlja svaki zadovoljan kupac i dajem sve od sebe da tako bude.

 3. Od samog pocetka sam na limundu…skoro ,i mogu reci da mi nije zao 🙂 bilo je dosta lepih stvari,malo manje i onih drugih,desavalo se i raznih problema,svega i svacega,bilo je cesto cak i „varnica“ izmedju mene i limundo tima,ali kao sto rekoh nije mi zao a limundo je postao deo svakodnevnog zivota.

  Posle ovolikih godina samo se nadam da ce ostati i opstati i da ce ici nekim novim dobrim putem napred…nadam se…

  Sve nabolje za desetogodisnjicu zelim.

 4. Srecan rodjos Limundo … i samo da budete jos bolji – dovoljno ste porasli ☺

 5. SRECAN RODJENDAN!!!

  E vala jos samo da proslavite 100 ti…pa posle mogu da se povucem…

  ZIVELI!!!

 6. Cestitam vam, zelim vam da budete jos bolji i da budete vodeci svetski sajt ovog tipa. Drago mi je da smo deo ove zajednice i sto nam je Limundo postao svakodnevnica. Samo bih dodala, posto prvi put sad vidim kako je Limundo izgledao, svidja mi se ova sekcija „tri najbolja clana“, bilo bi mi drago da je ponovo uvedete, samo posto nas sad ima toliko clanova da to bude 10 najboljih clanova, mozda cu da vidim i svoj nick na tom spisku 🙂
  Veliki pozdrav za celu ekipu i SRECAN RODJENDAN

 7. Sve čestitke za lep jubilej! Da nam još dugo živite i rastete neprestano! Veliki pozdravza jubilarce 🙂 <3

 8. Čestism rođendan… 😀

  Hvala što ste nam pružili draži aukcije, kao i druge lepe stvari… ;D

 9. 🍋🍋🍋🍋 Srecan rodjus! 🍋🍋🍋🍋
  🔝🍰🐞🍀🌸🎈🎁🎉🍨🍓🎓🍹🎂

 10. Srećan… gde je torta..
  Rodjendan… gde je sok
  cmok cmok cmok

 11. Srećan rodjendan Limundo i sve najbolje vam želim, puno uspeha u daljem radu, novih ideja, pa za jedno 3 godine da se barem duplira broj članova….. a verujem da …. hoce!

 12. Deset godina je proslo vec ili tek
  neka bude jos najmanje jedan vek;
  za psihoanalizu zahvalnost Frojdu Sigmundu
  ali mnogo veca nasem neprevazidjenom Limundu.

 13. Srecan rodjendan Limundo timu nadam se da cemo jos dugo godina saradjivati.I samo jos jedno pitanje clan mis ima preko 7000 ocena ali ima 20 jedinstvenih i premium iz ljubljane je pa koliko mu treba jedinstvenih ocena da bih dobo pehar sa preko 7000 ocena.

 14. Potrebno je 5.000 jedinstvenih za pehar.

 15. To sam odmah ukapirao logicki ima clanova sa mnogo vise od 5000 ocena samo znaci treba imati 5000 jedinstvenih a on ima da ga pohvalim preko 7000 pozitivnih 200 jedinstvenih kao ja a ja manje ocena od njega a isto jedinstvenih.samo dali se to racuna od razlicitih clanova a ne da nagari od istih clanova,ocene pozitivne.

 16. Srecan Rodjendan Limundo timu!

 17. Tako je, mora od različitih članova tako da ste na sličnoj udaljenosti.

 18. koja je to komedija i po meno nelogicnost sa preko 7000 ocena i na istom smo nivou isti od 451 isti smo sto matematicki znaci da je meni bar 300 razlicitih clanova dalo ocenu a kako je uspeo sa preko 7000 da ima samo 200 jedinstvenih je ima premium i to je neka uteha

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh