Početna » Zabava » Winter is coming – u susret novoj sezoni Game of Thrones

Winter is coming – u susret novoj sezoni Game of Thrones

18679295525_f39cc1bc70_zU nedelju 24. aprila počinje nova, šesta po redu, sezona serije “Game of Thrones”! Ova sezona se od ostalih izdvaja po tome što niko ne zna šta će se u seriji dogoditi. Naime, serija je bazirana na knjigama “A Song of Ice and Fire” Džordža R. R. Martina, koja do sada ima 5 delova. Iako je najavljeno da će šesta knjiga “The Winds of Winter”, čiju bi radnju ova sezona serije pratila, biti objavljena pre početka serije, do toga nažalost nije došlo (koji su razlozi, možete pročitati na Martinovom blogu). Zbog toga ni ljubitelji knjige ne znaju šta nas sve očekuje u novoj sezoni. 🙂

Za sada je potvrđeno da će biti 7 knjiga u serijalu, dok po internetu kruži informacija o navodima iz HBO-a da će serija biti završena posle 8. sezone. Moguće je da će nakon završetka serije biti snimljena nova serija bazirana na nekom od likova iz Westeros-a, verovatno o nekom od kraljeva iz loze Targaryen-a.

Kao i svaki popularni serijal epske ili naučne fantastike, i kod ovog imamo veću količinu predmeta koje ljubitelji serije i knjige kupuju. Tako je i na Limundu i Kupindu došlo do porasta broja predmeta vezanih za ovaj serijal.

Što se knjiga tiče, pre početka serije, u Srbiji je postojalo Lagunino izdanje, koje i danas možete naći na Kupindu po nešto nižoj ceni. Nakon serije je došlo do porasta potražnje za svim knjigama iz ovog serijala, pa i do skoka cene a pojavila su se modernija izdanja.

Jedna u nizu interesantnih knjiga koja prati serijal jeste “Svet leda i vatre”, u kojoj je opisana istorija Westeros-a, a u kojoj se nalaze i fantastične ilustracije.

Kod aksesoara, najpopularniji je bedž Kraljeve desnice, titule koju je, između ostalih, imao i Ned Stark. Postoje i različite ogrlice, koje uglavnom predstavljaju oznake najvećih porodica u Westeros-u. Tu su i poklon paketi u kojima dobijate više predmeta – jastuk, šolju, podlogu za miš, kao i torbe.
Kuću možete ukrasiti nekim od satova, a, kao i uvek, najskuplje su akcione figure.

Nadamo se da ćete pronaći nešto što vam se dopada 🙂

 

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh