Početna » Limundo » Limundo u novom ruhu: Izmenjen pregled kategorija i pretrage!

Limundo u novom ruhu: Izmenjen pregled kategorija i pretrage!

U želji da Limundo učinimo još preglednijim i lakšim za upotrebu, 28. marta izmenjen je pregled (pot)kategorija i pretrage.
Verovatno ste već primetili najvažniju novinu, a to je uvećan prikaz fotografija! Sada već prilikom pretrage možete imati detaljniji uvid u izgled predmeta.
Pored uvećanih fotografija, najveća novina jeste broj posmatrača koji sada mogu videti svi članovi, dok su ranije ovaj podatak mogli da prate samo prodavci.

Takođe, sada možete odmah videti i deo opisa predmeta, kao i korisničko ime prodavca.

Sa desne strane grupisana su četiri podatka:

1. Vreme do isteka aukcije: U slučajevima kada preostane manje od sat vremena do isteka aukcije, satić pored preostalog vremena će pocrveneti;
2. Broj ponuda: Kada na aukciji ima ponuda, znak će biti obojen zelenom bojom;
3. Broj posmatrača: Ova opcija do sada nije bila dostupna javno. Sada i kupci imaju uvid u to koliko je drugih Limundovaca zainteresovano za isti predmet;
4. Preostali broj komada na lageru (ukoliko je prodavac ponudio „Kupi odmah“ opciju).

Aukcija sa kružićima

U skladu sa ovim izmenama, i promotivne opcije su jasnije istaknute. Na primer, TOP u potkategoriji izgleda ovako:

Dvorište i bašta - Limundo.com

Promo opciju Osenčena pozadina lako ćete prepoznati jer je sada još uočljivija:

Osenčena pozadina

Nadamo se da će vam se ove izmene dopasti i da će vam olakšati korišćenje sajta. Javite nam svoje utiske, predloge i sugestije! 🙂

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

66 Komentari

 1. Ovo je lepo odradjeno, jos samo da odradite sat u licitacijama. Da se vidi realno vreme.

 2. Ja se slazem sa Ivicom Nedeljkovicem i ja Vas molim ako mozete da ubacite sa desne strane pored ova cetiri podataka da vidimo grad iz kog se prodaje predmet. Mnogo bi nam znacilo. Hvala puno.

 3. Blago receno sramota. Vi stalno menjate pravila navodno da pomognete kupcima i prodavcima.
  Pa niko sa ove strane nije lud da nezna zasto Vi to radite. Potsecate na neke politicare, stalno smisljate neke
  lepe price radi svoje koristi.
  Ja prekidam svaku saradnju sa Vama sve dok se ne urazumite.
  Nema vise prodaje ni kupovine.
  VelislavG

 4. Jovana Milenković

  @Velislav

  Dobro veče, iz Vašeg komentara nije najjasnije zbog čega Vam se ne dopada ova izmena. Da li imate neku konkretnu sugestiju u vezi sa novim dizajnom?
  U slučaju da se komentar odnosi na neku drugu temu, možete nam pisati putem kontakt strane. Pozdrav

 5. Super promena, jos samo da se uvede da se naplacuje posmatranje. Tek se onda vidi koliko potencijalnihkupaca ima

 6. Bilo bi jako znacajno kada bi imali realno vreme na licitacij, neznam zbog cega ga nema,

 7. Odlicno! Preglednije, vidi se opis predmeta, bar jedan deo. Vidi se broj posmatraca sto ce nadam se doneti boljitak u smislu brze prodaje! Stvarno je posmatraca uvek mnogo, a sad se vidi broj!
  Pohvala! Ja sam bas prijatno iznenadjena!

 8. A što ne dodate i polje za licitiranje?

 9. Što se mene lično tiče sada mi je odvratno i totalno haotično pregledanje aukcija. Nevažan podatak je totalno broj posmatrača a loše se vide i ponude jer ranije je sa onim podebljanim crnim to bilo mnog kvalitetnije.

 10. Ovakvi noviteti ce biti korisni jer ce sve biti vidljivije, jasnije i transparentnije. Oni su znacajni narocito za kupce, ali bez njih nema ni prodaje. Kad god su se istoriji uvodili neki pre svega tehnicki noviteti, bez kojih se ne moze ni zamisliti danasnji zivot, govorilo se da su oni bespotrebni i stetni. Mozda ce tako biti i sa ovim novitetima.

 11. Meni je bilo ok i ono ranije, sad je preglednije verujem, mada je meni to malo haotično zato što su fotografije prema formatu, položee i uspravne pa mi vizuelno nije mnogo lepo, ali ako većini odgovara navići ću se i ja. Jedino možda treba istaći u nekoj jačoj boji broj ponuda da se vidi bolje.

 12. Meni se sve ovo dopalo i sve je u cilju da se potencijalnim kupcima omoguci sto pregledniji i laksi pristup licitaciji za koju je zainteresovan. Uvek ce se naci neko kome ovakva unapredjenja ne odgovaraju, ali su oni ipak u manjini.

 13. Meni se ne svidja promena velicine slika,zato sto mi je sada otezana pretraga oglasa.
  Vidim samo 3 oglasa na ekranu,vise mi se svidja kad ima vise oglasa,onda brze nadjem ono sto me zanima .

 14. Po meni jedina prednost, a sto se ovih promena tice je veca fotografija, a narocito kada se otvaraju stranice na mobilnom Android telefonu ,tako da mi je sada dosta preglednije sto se toga tice

  Kada vec pruzate ove informacije sa strane onda se slazem sa Suzanom u jednom od predhodnih komentara DA BI TREBALO ISTACI U NEKOJ JACOJ BOJI PONUDU PREDMETA!!

  Recimo CRNA kao sto je i nekada bila…!?Ovako mi se sve mesa sa ostalim stavkama

 15. Odlična promena, meni se dopada… Svaka čast!!!

 16. U suštini ništa novo se ne dobija ovim izgledom i bespotrebnim informacijama.
  Deo teksta opisa sa aukcije? Jel vidite šta se sve tu pojavljuje? Ako nekoga zanima predmet neka otvori aukciju pa neka čita.
  Čemu služi broj posmatrača? Ko zna zašto neko prati neki predmet? Evo maločas se završila jedna aukcija sa 14 posmatrača, a niko nije licitirao.
  Ja na primer nikada nisam ništa ubacivao u Listu želja, a samo sam kupac.
  Sa ovim promenama sada je potrebno 10 puta više memorije ili keša za otvaranje stranice.
  Zašto je potrebno da se slike učitavaju u rezoluciji 800×600, a prikazuju se u mnogo manjoj?
  Snimite jednu stranicu, pa vidite koliko pojede i uporidite to sa nekom snimljenom stranicom spiska aukcija nekog člana gde je još uvek stari izgled.
  Do sada su mi bile uključene sve moguće blokade da bi mi se stranice brže i lakše učitavale i da bih imao što manje nepotrebnih stvari na ekranu, a sada mi još samo preostaje da slike skroz isključim… Ili da se nepotrebno bacam na trošak, što sigurno neću.
  Ne samo zbog ovih poslednjih novotarija, Limundo sve više postaje nešto drugo i izgleda da ćemo se posle 8 godina rastati.

 17. Meni se ne dopada bespotrebne informacije sa leve strane broj posmatraca nije potreban sve je nekako ne pregledno i zbunjujuce

 18. GROZNO.
  A slažemo se sa Ivanom i Velislavom.

 19. Mislim da je ok promena.
  Meni se lično ne sviđa što je promenjena boja ponuda na aukcijama koju vidimo mi prodavci. Sada je svetlo bledo zelena. Mislim da bi bilo izražajne da je boldovano crno ili čak i zeleno. Bilo bi uočljivije

 20. Pozdrav svima,
  obično se slažem sa izmenama a posebno kada one koriste članovima i olakšavaju rad a u cilju smanjenja utroška vremena za pojedine radnje. U tom smislu već odavno predlažem Limundo timu da uvede novinu i doda informaciju o stanju predmeta (ispravno, neispravno, nekorišćeno). Sve je veća ponuda neispravnih predmeta a retko ko u naslovu napiše tu informaciju. Koliko se vremena samo utroši ulaskom u svaku aukciju da bi se videlo da je predmet neispravan i da nije ni trebalo ulaziti u istu. Sa te desne strane treba da stoje informacije presudne za kupca da li da uđe u aukciju da uopšte gleda predmet i eventualno da ponudu ili ga ubaci u listu želja. Po meni, informacije o broju posmatrača i ponuda – nisu presudne. Njih bi mogli smestiti na samoj aukciji pored broja pregleda. Takođe bi bilo poželjno da na strani sa ocenama za svakog člana bude napisano iz kojeg je mesta što bi sprečilo (zlo)upotrebu veštačkog dizanja cena. Eto, toloko od mene za sada a koliko su predlozi dobri i korisni, procenite sami i pridružite mi se da ih i ostvarimo u saradnji sa Limundo timom.

 21. slazem se sa mnogim prethodnim clanovima koji su izneli svoja misljenja da im se ova promena ne dopada u potpunosti,

  naime osnovno pitanje je zasto se uopste uvode stalno neke promene, kao da se po svaku cenu zeli ostaviti utisak kako se nesto radi ili sta vec?

  ovaj novi dizajn je meni kao kupcu otezao pretragu ,jedino sto je dobro u celoj prici su vece slike i korisnicko ime prodavca ..mislim da niste trebali toliko novina odjednom uvesti

  ono sto je posebno problematicno,a sto je u principu i najbitnije a to je broj ponuda -taj podatak nije istaknut kako treba i zbunjujuci je sto npr neki predmet trenutno ima cenu 500 din i na prvi pogled kupac ne moze da uoci ( a bitno je kupcu) da li taj predmet ima vec jednu ili vise ponuda ili je ta cena od npr 500 din pocetna cena. dakle na prvi pogled, koji je najbitniji ne znate ima li predmet ponuda sve dok se malo bolje ne zagledate…a kad tek pomislim koliko je to sve nepregledno i konfuzno starijim osobama…toliko podataka…

 22. Iskreno mi se ne svidja kao je odradjeno.
  Vise mi se svidjao stari farmat jer je bio manji i pregledniji.
  Sada je previse krupan format i pretrpano je.
  Najvise mi smeta opcija da ostali clanovi mogu da vide koliko drugih ljudi posmatra istu aukciju.

 23. Ono sto mislim da je svima potrebno je pravo da ukoliko vam ne odgovara suma izlicitiranog predmeta imate pravo da ne prodate, mislim da je to ok jer ne mozemo da poklanjamo…

 24. I slazem se sa Marinom vece slike su pogodak sve ostalo nije potrebno jer smeta i ometa preglednost, tu se treba videti ono sto je najbitnije a ovo izgleda prenatrpano…vratite ono sto je bilo samo ostavite vece slike.

 25. Kao što je bilo i sa ranijim promenama, pretpostavljam da i sada neće biti povratka na staro, pa da kažem još nešto.
  Pretraga aukcija je tu zbog kupaca i trebalo bi da omogući brži pregled što većeg broja aukcija i ako sadrži mnogo podataka onda je samo usporava i otežava jer su ti podaci nepovezani, a sami za sebe ne znače ništa.
  Broj posmatrača i broj ponuda, bez veze…, gluposti. Može da bude 50 ponuda, nude samo dvojica, a posmatra 15. Ako već to postoji, onda bolje da bude broj ponuđača, a ne broj ponuda. Uz sve to piše cena, na primer 1500 dinara, koja posle 2 minuta može da bude duplo veća, a početna bila 10. Aukcija traje još 3 dana i ko zna šta će sve da se desi, možda tako ostane, a možda se sve prilično uveća, i broj ponuda i broj ponuđača i cena. Možda aukcija bude prekinuta, možda član bude suspendovan, možda… Znači to je trenutno stanje i uglavnom se sve odigra u poslednjem minutu jer ovo su valjda još uvek aukcije, a ne oglasi.
  Šta huću da kažem. Ako me neki predmet zanima, ja ću da otvorim tu aukciju i sve lepo da pročitam, i opis predmeta, i slike, i uslove, i dodatne uslove, i ko prodaje, i ko nudi, i kad nudi, i kako nudi, i ko je odakle, i ko je sa kim trgovao, i ko je i kako koga ocenjivao, i ko je samo kupac, i ko je… Sve se vidi i može lako da se zaključi da li ima duplih naloga, prijatelja koji dižu cenu i šta mogu da očekujem ako se odlučim da učestvujem.
  Uzmimo neku kategoriju, na primer Antikviteti, 1800 predmeta, 60 strana… Treba što brže da prelistam te strane i o predmetu koji me zanima da se informišem na samoj aukciji a ne u pretrazi, jer neke kategorije koje me zanimaju pregledam i po nekoliko puta dnevno i zato broj i vrstu informacija tu treba svesti na ono osnovno, da ne kažem, kao što je bilo.
  Dalje… Slike. Zašto se učitavaju (dimensions) u rezoluciji 800×600, a prikazuju (scaled) u 280×210, to samo usporava pretragu i jede resurse. Ako hoću bolje da pogledam predmet ja ću to na samoj aukciji, a ne u pretrazi desnim klikom. Dovoljno bi bilo da su slike u pretrazi 160×120 ili ‘ajde 200×150 da bi ih bilo više na ekranu.
  Računar i ostalo mi nisu neka klasa, ali mi za mnogo ozbiljnije stvari od Limunda sasvim lepo služe.
  Toliko za sada…

 26. Sve je to stvar navike. Ljudi se naviknu na svaku promenu bolja ili losa. Ove mogu biti bolje. Ali…..Menu najvise smeta sto nikako da olaksate Posao ljudima koji Rade preko telefona. Slikamo mobilnim,ubacimo ditektno,pratimo notifikacije kad nismo kod kuce it’d. Evo sad krashira sajt kad treba da unesete izbor kategorije ispod racunara. Dosta kozmetike,resite konkretne stvari pobogu

 27. Imam stariji tip telefona i često na njemu trazim predmete koji me interesuju kada nisam pri računaru, ranije sam uspevala i u poslednjim sekundama da licitiram, sada je sve to mnogo teže.. Teško učitavam aukciju i pojavljuje mi se „greška u aplikaciji“ pa moram ponovo da se ulogujem.. Smanjila sam kvalitet slike, ali je i dalje sporo. Inače, promene su ok, meni kao kupcu, veliki broj posmatrača samo je potvrda da je predmet tražen… A to je ranije znao samo prodavac.. Vidljiv kratak opis je odličan i dovoljan, jer mnogi još uvek ne ubacuju veličinu i broj predmeta u naslov aukcije.
  Promene su neizbežne, pa ću i ja izgledamorati da promenim telefon:)

 28. Izmena je odlicna. Najzad se lakse vidi na slici ono sto se nudi i tako je prelistavanje brze.
  Ja bih dodao X kao opcija „Ne prikazuj mi vise ovu aukciju“,za prijavljene
  Dodao bih i dugme „Prati“,ka precicu za listu zelja posto unapred znam sta cu pratiti bez da ulazim u aukciju prvog dana postavljanja.

 29. Smatram da opcija sa vidljivoscu broja posmatraca stvara kontraefekat za prodaju. Umesto da je podstakne ona je sabotira. Sto predmet ima vise posmatraca clanovi polaze od pretpostavke da ce cena biti visoka i onda odustaju od licitacije i kupovine. Od pojave ove mogucnosti redovno mi se desava da se aukcija sa dosta posmatraca zavrsi bez ijedne ponude. Predlazem limundo timu da uvede mogucnost izbora pa ko zeli da se na njegovim aukcijama vidi broj posmatraca neka je ukljuci a ko ne zeli da moze da je iskjuci, kao sto je slucaj sa prodatim predmetima. Kapiram da limundo tim pokusava da kopira e bay ali trziste ovde i trziste tamo nije isto.

 30. Pozdrav,
  što se izmena o kojim ste pisali, moje mišljenje je da ima i boljih a i lošijih strana u odnosu na prethodni izgled ali mi ne smeta a nisam ni oduševljena. Navići ću svakako. Uostalom, savršenog nema posebno kad je ovako mnogo ljudi u „igri“.
  Imam dva predloga, meni bitna:
  da od 10 besplatnih postavljanja aukcija napravite opciju izbora prodavca kojih to 10 od recimo 20 da budu besplatne a ne da to bude prvih 10 postavljenih.
  drugi predlog je da kod prodaje knjiga , kategorija „udžbenikci# dodate pored osnovne i srednje škole i udžbenike za fakultet jer, po meni, to ipak nije stručna literatura.
  Toliko od mene.
  Hvala i pozdrav!

 31. Zdravo,

  Ove promene su uglavnom u redu. Ali velike slike su negde dobre, a negde ne. Zamislite kad udjete u kolekcionarstvo pa u slicice i onda naidjete na 200 pojedinacnih slicica iz npr. EURO 2012. Nikad pregledati, a medju njima moze da bude neka meni zanimljivija aukcija. Velike slike bi bilo bolje da su na samoj aukciji.
  Dobra je stvar sto stoji i ime prodavca. Ponude i posmatraci moze da stoji i na samoj aukciji.
  Mnogo je bitnije da se stavi mesto odakle je onaj sto nudi ( a ta opcija ne postoji ukoliko taj nista ne prodaje), jer u zadnje vreme ima mnogo nekih ponudjaca sa 0 ocena i koji su otvorili naloge pri samom kraju aukcija gde nude, sto meni vise lici na vestacko dizanje cena.

  Pozdrav!

 32. Samo tri slike preko celog ekrana,zaista lose resenje po meni.

 33. Razočarani član

  Ne sviđa mi se promena u dizajnu – otežava brzu pretragu a i preglednost je lošija . Ne treba nama veća slika treba nam bolja preglednost i brža pretraga to treba da vam bude cilj ,što se mene tiče PALI STE – ocena 1 .

 34. Pozdrav
  Dopadaju mi se vaše izmene osim one novine da se vidi broj posmatrača. Mislim da taj podatak treba da vide samo prodavci i da je skroz nepotrebno da ga vide i ostali, čak kontraproduktivno. Ostalo je u redu
  Slavica

 35. Po meni je sve ovo lose odradjeno, kao da je uradjeno brzo i traljavo i bez razmisljanja. Jesu velike slike ali zato daju slabu preglednost aukcija ( samo tri ili cetiri po stranici pregledno ). Broj posmatraca je nesto najgluplje sto je moglo da se uradi jer ce efekat biti kontraproduktivan. Sve je previse nabudzeno pa je sada pregled aukcija otezan. Sve u svemu mnogo sminke bez ikakvih potreba

 36. Bjeletic Dragan

  Meni je ovo potpuno fenserski ,
  vise mi se svidjao stari format dok je sada sve nekako prenatrpano i haoticno . Kao i WINDOWS samo menjaju boje i oblike kao za zabaviste !

 37. Izvinjenje na promasenoj temi ali…
  Uvesti opciju LICITIRANJA. Pa makar aukcija trajala jos dva sata. Vise puta mi se desavalo da za malo propustim aukciju jer sam stipsa. A dao bih jos tih 50 din vise.
  Kao i do sada da bude vreme kada aukcija istice, ali kada udje u poslednji minut uvek licitaciju produziti za jos 20 sekundi od poslednje ponude. Znaci slicno zivim aukcijama. Da uvek ima ono…prvi put…drugiiiii puuuutttt….prodato. Ovako u poslednjem trenutku nijih 5 da istu malu cenu i kraj. Garantovano ce biti vece prodajne cene ako se ovo odradi. U krajnjem slucaju i mene kao prodavca ovo odbija. Niske prodajne cene.
  Inace ove nove promene su meni ok. Narocito kada pratim preko telefona.

 38. Svaka promena je dobra navikne se covek
  al ako nesto nije dobro vratiti na staro
  Ne svidja mi se sto svi vide posmatrace ,
  prodavcima ne odgovara nikako ,ili dajte opciju ko zeli da se vide posmatraci nek cekiraju
  ostalo ok

 39. Pozdrav, slažem se sa Slavicom, kontraproduktivno je da svi mogu da vide broj posmatrača, dovoljno je da vidimo samo broj prikaza, a da broj posmatrača vidi samo prodavac, kao i do sada.
  Preglednost je slabija nego do sada, previše informacija…

 40. Katastrofa……….ništa ne valja…..

 41. 2. Broj ponuda: Kada na aukciji postoji više od 10 ponuda, znak će biti obojen zelenom bojom;

  Vrlo konfuzno i lose. Zasto bi zelenom bojom bilo preko 10 ponuda? Treba od prve da bude zeleno. U cemu je razlika ako ima jednu ponuda ili deset? Predmet ce biti prodat i u jednom i u drugom slucaju. To se mora promeniti. Svaka licitacija sa ponudom treba biti zelena.

  A veci problem je u besbednosti. Varanje je moguce na svakom koraku. Treba nekoliko pri pejd brojeva i eto varanja. Provera clanova mora biti mnogo stroza i rigoroznija jer ovako nicemu ne vodi. Dosta ljudi napusta limundo jer su prevareni par puta.

 42. Ranije je bilo mnogo preglednije. Sve te informacije se vide kada se otvori predmet aukcije. Mislim da ova promena nije bila potrebna.

 43. Ne dopadaju mi se izmene!!!!

  Radite suvise na sminkanju sajta, a ne trazite nacin da zadrzite prodavce….
  Ukinuliste 10 besplatnih akcija za neke kategorije, a nista niste ponudili prodavcima ….

  POCNITE DA SE BAVITE SUSTINOM KAKO I VI LIMUNDO I MI PRODAVCI DA ZARADIMO!!!!!

  Dosta nam je sminke, plastike, ljusture koja je iz nutra prazna!

 44. Nov format? totalno promašeno . Dokonih posmatrača na pretek meni se desavalo da posmatra 10 “ limundovaca “ i zero. Poenta čitavog sajta je što se bavi perifernim stvarima Kad to limundu odgovara ima privatnosti ,nema privatnosti Limundo tim nema ideja sve sto radi radi kroz neka upozorenja strah da će biti zloupotrebe itd. 90% dobre robe traži dobru cenu ako limundo misli da će sa početnom cenom od 10-100din da napravi profit = 0moj dobronameran savet je PREKOPIRAJTE POSLOVANJE DELCAMPE koji ima 50-70 miliona aukcija . 10 besplatnih aukcija mesečno je smesno,

 45. Svaki komentar treba da prikažete a ne da ga brišete i skrivate,Svi smo članovi ove grupe i lepe pare ostavljamo baš Vama . Malo poradite na mišljenju Vaših članova jer zbog nas postojite……

 46. Jovana Milenković

  @Zoran
  Svaki komentar koji odgovara pravilima komunikacije LimundoGrad bloga se objavljuje. Hvala Vam na strpljenju.

 47. Definitivno smanjicu broj aukcija ,dok se ne skine pregled posmatrača,
  Na par aukcija koje su mi završene imalo je samo jednog posmatrača koji je direktno porukom trazio da smanjim cenu i prebacim na kupindo pošto i onako nema više interesenata
  kaciću samo top artikle koji sigurno izlaze ostalo ima i drugih oglasa

 48. Jovana Milenković

  @Nikola

  Hvala vam na komentaru. Postoji poseban tim za sigurnost koji vodi računa o bezbednosti sajta, kao i obavljenih transakcija. Promena brojeva telefona ne utiče na smanjenje sigurnosti. U slučaju bilo kakve sumnje ili problema, uvek nam možete pisati.

 49. Predlazem da odradite anketu u kojoj ce se prodavci izjasniti da li su za to da broj posmatraca bude vidljiv ili ne pa da na osnovu rezultata vidite da li ta opcija uopste treba da postoji. Smatram da je to kontraproduktivno za prodaju. Mislim da ce upravo to postati jedan od orijentira kupaca da li da licitiraju ili ne a ne sam predmet.
  Ostalo je kozmetologija , da li je zeleno ili plavo da li je vece ili manje i sustinski ne toliko bitno za prodaju.

 50. korisno korisno

 51. Kao prodavcu strašno mi smeta vidljivost posmatrača,
  Kao kupcu dosta bi mi značio sat u realnom vremenu što bi bila stvarno promena od koristi
  Ostalo šminka, kako god navike se

 52. Potpuno se slažem sa članom IVAN

  nije mi jasno
  zašto ste menjali prethodni pregledač,
  nemamo svi brz internet, treba da čekam više od
  minuta sa se otvore slike(neke ostanu neotvorene) na
  stranici, čemu tolika veličina i visoka rezolucija
  običnih fotki u pregledaču, koga zanima svakako
  će otvoriti da vidi šta se nudi,
  zašto razotkrivate broj posmatrača,
  šta vam znače te ikone: ljudi, kutije, sat(valjda znamo da se radi
  o preostalom vremenu),
  smo nešto šminkate, počinje da bude
  naporno najobičnije traženje nečeg što
  možda želim da kupim.
  Dajte da biramo “svidja“ ili “ne svidja“
  Ne budite sujetni vratite na staro.

 53. BUDUCNOST LIMUNDA?

  Staro je bolje bilo

  U kategorijama Odece za decu, Za kucu, Odeca…. gubite i prodavce i kupce zbog PROVIZIJE!!!

  Na drugim sajtovima postavljanje je besplatno i samim tim imaju znatan broj posetioca, jer onaj ko nesto prodaje taj i kupi…
  Na limundu sam preko 5g. i mogu vam reci da nikada gora prodaja/ ponuda nije bila … rasipaju vam se clanovi….

  Ako hocete da se osigurate za proviziju koju vam prodavci ne uplacuju u koliko je racun u minusu nemojte proslediti podatke kupac-prodavac dok ne izmiri obavezu u roku od 24h

  Menjajte se na bolje u interesu i VAS I KUPACA I PRODAVACA!

 54. Da se još malo uključim u ovu diskusiju.

  E baš vam hvala za ovo olakšanje…
  Izblokirao sam sve što je moglo, i fejsbuk, i tviter, i gugl…, i kupundo ponudu da ne izlazi sa leve strane, ali džaba, pregled po kategorijama je pravo mučenje tako da više to neću ni da koristim.
  Na ekranu od 30 slika po strani vidim samo 3, a i one jedva stanu iako sam u internet pretraživaču uklonio sve suvišno. Jedino da i slike isključim pa samo da čitam naslove i ove delimične opise. Probao sam, stranice se otvaraju kao lude.
  Kad već svega toga ima u pretrazi, što lepo ne stavite da bude samo JEDNA po strani, dodate polje za unos ponude, pa da može odma’ i da se licitira.
  Od sada gledam samo punudu onih članova za koje znam da možda imaju ono što me zanima. I to ne po kategorijama nego celu, jer jedino tako je po starom pa mi je brže.

  Trgovina podrazumeva DVE STRANE i zato kod ovakvog načina putem licitiranja, treba izjednačiti prava i jednoj i drugoj. Na primer, vidim polemika oko broja posmatrača. Lično, baš me briga koliko ih je…, najbolje bi bilo da se ukine skroz, ali ako već postoji onda to MORAJU DA ZNAJU i prodavac i kupac…
  Broj ponuda…, vrlo važno da li su 2 ili 222, jer što je više ponuda to teže vidiš koliko njih nudi što je bitnije.
  Broj pregleda na samoj aukciji… Kao što više pregleda to više zainteresovanih. Bez veze…, jedan pogleda 10 puta dnevno uz to refrešuje stranu nekoliko puta i šta nam to govori, ništa. Ja sam na primer to isključio i kad otvorim neku aukciju upšte nemam vidljiv broj pregleda, a zato i koliko god puta da je otvorim, broj pregleda se ne uvećava.

  A čitajući prethodne komentare, sve je isto kao i kad su druge teme u pitanju. Kako je bilo uvek tako je i sada… Kupci bi da prođu što jeftinije, a prodavci bi da prodaju što skuplje (logično valjda). Jedni imaju troškove poštarine, otkupnine, provizije za uplate…, a drugi razne provizije Limunda, troškove pakovanja… Neki kupci su baš bezobrazni i zbog takvih postoje dodatna pravila i uslovi koje nije izmislio Limundo, pojedini prodavci su uvek nečim nezadovoljni, a da se i ne zapitaju čime se sve služe kako bi prodali (ili uvalili) nešto za šta i sami znaju da nije OK.

  Limundo, Kupindo, Oglasindo, pa neka svako odabere šta mu odgovara, a ne da se ovde pojavljuju sa raznim nebulozama. Da ne citiram, čitali smo svuda šta sve nekima pada na pamet…, baš se ponekad lepo nasmejem…

  Mnogi kreću od 10 dinara, pa onda sledi igra kako odrati nekoga ko se upeca… Kad ne uspe, startuje se ponovo i sledi (o)pravdanje, ocenjivanje sa karakterističnim komentarima itd, (svi) znamo kako to izgleda.

  Nego imam jedan predlog…, možda neki prodavci, pa i kupci tada budu zadovoljni ako im se sve ovo ne sviđa.

  Zašto ne napravite i AUKCINDO…, bez agenta. Prodavac neka postavi predmet sa početnom cenom ili bez cene (0 din), jer koji će mu onda i onih 10. Kupci nude i do završetka aukcije visinu ponuda niko od njih ne vidi, ali ne vidi ni prodavac. Samo da se vidi da li uopšte ima neka ponuda tako što će, na primer cena da pocrveni. Kad se završi, ko je ponudio najviše – njemu predmet, a ako ima više istih najvećih ponuda, onda onome ko je prvi ponudio taj iznos.

  Šalim se naravno, čisto sumnjam da bi neko to i hteo.

  Dupli nalozi… Pa toga je uvek bilo i biće sve više jer nove tehnologije to olakšavaju i omogućavaju. Jedino rešenje je, prilikom registracije tražiti JMBG. Šta, kao narušavanje privatnosti?! JMBG samim svojim postojanjem treba da štiti privatnost jer je samo broj, a ne neka tajna šifra. Idite na primer na APR, JMBG-a koliko hoćeš (i moj je tamo). Pa veće narušavanje privatnosti je kad dajemo broj telefona radi registrovanja, a uz to mnogi koji se registruju, taj telefon (ili više ako naprave nekoliko naloga) i ne žele da koriste jer je samo za to i poslužio. Zato na nekim aukcijama i piše da nema komunikacije putem telefona. Pa šta će mi onda taj broj telefona koji dobijem od Limunda?

  Što se tiče cena usluga i svih mogućuh provizija, to je tek posebna priča…, mislim da ponešto treba sasvim suprotno. Sami procenite kako da koliko-toliko budu prihvatljive članovima, a da i vama bude dobro.

  Ide lepo vreme i sa vaših velikih slika roba će preći na buvljačke tezge.

  iciric59

 55. Jovana Milenković

  Hvala svima na komentarima, predlozima i na iznetom mišljenju. Danas je aktivirano još nekoliko izmena u samom dizajnu pretrage i kategorija. Između ostalog, sada ikonica za broj ponuda pozeleni ukoliko ima ponuda na aukciji (dovoljna je i samo jedna ponuda). Pratićemo i dalje vaše utiske i sugestije za slučaj da bude još izmena na ovom polju.

 56. Zlatno doba Limunda i Kupinda u kategorijama
  kolekcionarstvo, muzika… je prošlo,
  točak se okreće sve sporije,
  podrumi i tavani se polako prazne
  (i podzemni kontejneri uzimaju svoj danak),
  cene su sve veće, ponude sve dosadnije i mnogobrojnije,
  poneki predmet dostigne “astronomsku“ cifru ali to su izuzeci.
  Krkobabić i pošta beleže fantastičan rast zahvljujući
  Nama kupcima i Našim narudžbama sa interneta.
  Žalim samo što nisam bio aktivniji proteklih godina.
  “Hipsteri“ počistiše svo “smeće“ sa buvljaka
  a i tamo je slična situacija kao i na Limundu i Kupindu.

 57. Ovo je uradjeno da bi se eto radilo u limundo timu nesto radi reda, kao sada oni nesto poboljsavaju a u stvari samo sminkaju.
  Umesto da su pitali limundovce sta da urade kako bi im zaista pomogli u laksoj kupoprodaji oni izmisljaju toplu vodu i maltretiraju clanove ovim totalno beskorisnim ulepsavanjem.
  Onaj ko je dosao na ovu glupu ideju da ovako unakazi limundo pregled aukcija neka sam odmah napusti limundo tim jer je uradio nesto totalno suprotno od onog sto ovom sajtu treba.

 58. „U želji da Limundo učinimo još preglednijim i lakšim za upotrebu, 28. marta izmenjen je pregled (pot)kategorija i pretrage.“

  Uradili ste upravo suprotno… sajt je sada manje pregledan i teži za upotrebu.

 59. ako imam 10 besplatnih aukcija da pokrenem,zasto ste mi naplatili pokretanje!?

 60. Jovana Milenković

  @masa
  Molim vas pišite kolegama putem kontakt strane kako bi proverili o čemu se radi. http://www.limundo.com/Kontakt?utm_source=Pomoc_Header
  Nije u svim kategorijama besplatno pokretanje 10 aukcija.

 61. Svaka cast, ovako je mnogo prglednije za nas kupce. Retko kojom promenom smo bili ovako zadovoljni. Mozda jos jedino da ide realno vreme do isticanja aukcije, ali nije mnogo bitno.

 62. Posle odredjenog broja aukcija moguce reci da je Sa posmatracima nikad gora situacija. 15 posmatraca I nula ponuda! Takodje bezbednost, pokusam da licitiram patike kad profile Sa 9 pozitivnih I 8 negativnih nabija cenu. Naravno I pobedio je I dobio dvetu negativnu. Ubija zenu koja prodajem Samo tako. Lose,lose. Izvinite Ali umesto sminke dajte neku dobru promenu,iskopirajte makar Sa stranih sajtova kako se to Radi. Ovako,ponuda se gasi,kupci odlaze, uzalud trud

 63. Jovana Milenković

  @Wayman

  Hvala vam na iznetim utiscima.

  Molim vas da za bilo koju sumnju o podizanju cene prvo proverite sa kolegama da li je zloupotreba u pitanju: http://www.limundo.com/Kontakt?utm_source=Pomoc_Header
  Nalozi sa velikim brojem negativnih ocena se redovno proveravaju i suspenduju kada za tim postoji potreba.

 64. Potrebno je uvesti novu kategoriju: Otpad za svu robu koja se vodi kao neispitana (naricito tehnicka roba). Jednostavno je previse aukcija sa takvom ponudom, a manje kvalitenih ponuda koje i ne mogu da dodju do izrazaja.

 65. Uvedite da se vidi ko su posmatraci!U velikoj vecini slucajeva to je direktna konkurencija koja prodaje isti tip robe

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh