Početna » Kupindo » Kako ispravno popuniti polje za količinu na Kupindu?

Kako ispravno popuniti polje za količinu na Kupindu?

Tema ispravnog popunjavanja polja za količinu je uvek aktuelna u korisničkoj podršci Kupinda. 🙂 Često se dešavaju nesporazumi kod postavljanja predmeta sa lagerom (većom količinom), kao i kod kupovine istih. Iako takve situacije nisu strašne i lako se reše, ometaju normalan tok kupovine i nikome od učesnika nisu prijatne. Kupac nije siguran šta je tačno kupio, a prodavcu se može obračunati veći iznos provizije zbog čega mora da nas kontaktira.

Pogledajte neke od najčešćih primera, kao i manju izmenu koju smo napravili na stranici za unos predmeta.

 

Kako postaviti na prodaju dva para patika različite boje?

Ako želite da postavite npr. žute i zelene starke na prodaju, biće potrebno da na stranici za unos novog predmeta kliknete na zeleno dugme + i time otvorite polje za unos druge varijante predmeta. U ovom slučaju kao količinu upisujete 1 za žutu boju i 1 za zelenu.

zuta i zelena
Česta greška: Prodavac izabere samo jednu varijantu predmeta, a onda upiše kao količinu broj 2.
Šta se tada dešava: Kupac ne može da izabere odgovarajuću boju prilikom kupovine već mora da kontaktira prodavca, a može se desiti i da dva različita kupca izvrše kupovinu i oba traže npr. zeleni par.

 

Kako postaviti na prodaju set od šest čaša?

Ako čaše prodajete u setu, dakle svih šest za jednu cenu, onda je u polju „Količina“ potrebno da izaberete broj 1, kao i da obeležite u dodatnom polju da se prodaju kao set. Pogledajte kako to izgleda na samoj stranici:

čaše11

Česta greška: Prodavac postavi predmet i definiše cenu za svih šest čaša (npr. 800 din), a zatim kao količinu upiše broj 6.
Šta se tada dešava: Potencijalni kupac može pomisliti da je potrebno da izabere svih šest predmeta sa lagera, nakon čega će se prodavcu naplatiti provizija za šest setova, umesto za jedan. Postoji mogućnost i da će kupac očekivati da dobije šest setova čaša, koje prodavac možda ne poseduje.

 

Mala izmena na stranici za unos novog predmeta

Da bismo, bar delimično, pojasnili kako ovaj deo funkcioniše ubacili smo kratko pojašnjenje na stranicu za unos predmeta. Nadamo se da će novim prodavcima biti od koristi. Pogledajte kako izgleda:

Unos predmeta

 

 

Saveti za kupce

Budući da postoji realna mogućnost da je prodavac greškom postavio veći lager predmeta nego što zaista poseduje, kao u slučaju seta od šest čaša, dobro obratite  pažnju na opis predmeta. Ukoliko vidite da je u opisu prodavac naglasio da se radi o prodaji čaša u setu, a primera radi i cena to sugeriše, onda izaberite količinu 1 prilikom kupovine. Mnogo je lakše da dokupite još jedan (ili više) predmeta ukoliko se ukaže potreba.

Da li postoji nešto što biste vi izdvojili kao savet za nove prodavce i kupce? Podelite to sa nama kroz komentare! 🙂

 

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

1 Komentari

  1. Savet vam je odličan

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh