Početna » LimundoGrad » Istovremena prodaja na Limundu i Kupindu, da ili ne?

Istovremena prodaja na Limundu i Kupindu, da ili ne?

kupinaO razlikama između Kupinda i Limunda pisali smo u nekoliko navrata, a u jednom od prethodnih postova objavili smo infografiku sa idejom da prikažemo kada je najbolje da koristite jedan, a kada drugi sajt za prodaju.

Ipak, jedna stvar predstavlja čestu nedoumicu kod prodavaca i u korisničkoj podršci dobijamo takva pitanja: da li je dozvoljeno isti predmet postaviti na prodaju na Limundo i Kupindo istovremeno?

Iako je fizički moguće postaviti isti predmet na oba sajta, ovako nešto vam savetujemo samo u određenim situacijama. Dešava se da prodavci pomisle da će se predmet automatski deaktivirati npr. na Kupindu ako na Limundu postoji ponuda. Iako bi bilo lepo da postoji takva opcija, trenutno to nije izvodljivo.

Kada je poželjno da predmet prodajete samo na jednom sajtu?

limunUkoliko posedujete samo jedan predmet, npr. prodajete svoj mobilni telefon, onda je poželjno da predmet postavite ili na Limundo ili na Kupindo. Ukoliko ga postavite na oba sajta, može se desiti da dva različita člana izvrše kupovinu.

Iako vam može delovati da su male šanse za tako nešto, verujte nam da se to u praksi dešava. Limundo i Kupindo su veoma posećeni i imaju veliki broj prodaja dnevno, pa su ovakve situacije pre pravilo nego izuzetak. Time biste došli u situaciju da jednog kupca ne možete ispoštovati, a samim tim postoji rizik od bespotrebnog dobijanja negativne ocene.

Kada je bolje da predmet prodajete paralelno na Limundu i Kupindu?

Svaki put kada posedujete više istih predmeta. Npr. kupili ste paket od 5 folija za telefon a potrebna vam je samo jedna. Tada možete postaviti folije na oba sajta, jer ćete u slučaju da se oba prodaju moći da postignete dogovore sa kupcima i isporučite im ono što su kupili. Time povećavate i šanse za prodaju, jer će vidljivost tih predmeta biti veća.

Nadam se da su vam ove informacije bile od koristi. Za kraj bih vam preporučio da pročitate još jedan od tekstova gde smo detaljnije razradili razliku između Limunda i Kupinda i šta to znači za kupce i prodavce.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

17 Komentari

 1. mislim da ne. ipak je limundo aukcija. a ako se tavi i na kupindo onda to gubi smisao

 2. Apsolutno ste u pravu. Samo ukoliko se poseduje dva ili vise istovetna predmeta mogu se bezbrizno postaviti istovremeno. Mada je realno sansa mala da se istovremeno kupe, ona je realna. Samim tim i rizik postoji i rizik za prodavca.
  Mozda je resenje ovog problema u vecoj fleksibilnosti, tj. prebacivanja sa jednog na drugi. Kada se zavrsi neuspesna aukcija predmet se lako moze prebaciti na Kupindo. Obrnuta mogucnost ne postoji, a trebala bi, pogotovo kada je 10 besplatnih aukcija postala trajna kategorija.
  Sami ste rekli da se na ovim aukcijama vise isplati postaviti skuplje predmete. Mnogi su skuplje predmete postavljali na Kupindo da bi izbegli placanje provizije za postavljanje. Sada oni moraju da deaktiviraju predmet, slikaju ga i ponovo postave. Stoga, predlazem da se uvede mogucnost prebacivanja na Limundo, ili vracanja, ukoliko su vec ranije bili na Limundu pa prebaceni na Kupindo. Time ce prodavcu biti omoguceno da vise manevrise u skladu sa situacijom.

 3. NE. Limun je više posećeniji od kupine. raja više voli da se cenka jer misli da će proći jeftinije.

 4. Miloš Grabić

  Hvala svima na komentarima! 🙂

  @ESAP
  Slažem se da bi to bila super opcija. Razmišljali smo dosta puta o njoj, međutim, trenutno postoje drugi (prioritetniji) projekti koje razvijamo pa je teško reći kada bismo mogli da je realizujemo.

 5. Nema logike a ni potrebe da predmet bude istovremeno aktivan na kupindu i da mu tece aukcija.To moze samo da stvori probleme kao napr. meni kada sam zaradio svoju prvu i jedinu negativnu.

 6. Ja takodje mislim da nema potrebe posto sada na limundu postoji opcija kupi odmah,tako da… 🙂

 7. Dobar dan. Ima li ikakvih informacija o tome da predmet sa Kupinda mogu prebaciti na Limundo? To bi zaista bilo korisno… Hvala 🙂

 8. Jovana Milenković

  @Ema

  Hvala vam na komentaru. 🙂 Slažem se da bi automatsko prebacivanje prodaja na Limundo bilo veoma korisno, potrudićemo se da u nekim od narednih unapređenja omogućimo i ovu opciju. Do tada je potrebno prvo deaktivirati predmet na Kupindu i potom pokrenuti aukciju „ispočetka“. Srdačan pozdrav!

 9. mozak je proradio, jeste popili neku ukusnu kaficu? meni mozak jos ne radi…

  puno pozdrava…

 10. Ja imam predlog da postoji opcija da predmete sa kupinda prebacujemo na Limundo, tamo budu jednu licitaciju od nedelju dana, pa ako se ne prodaju, ponovo da ih vratimo na kupindo.
  Istovremena prodaja i na jednom i na drugom mestu nema svrhe, pogotovo sad kad ima opcija kupi odmah, a može da dovede i do neprijatnosti ako se isti predmet proda na oba mesta.
  Srdačan pozdrav, želim vam puno uspeha u daljem radu i hvala vam što svakodnevno ulepšavate i obogaćujete sajt, još ta mogućnost kad bi bila, bilo bi super. Još par puta sam pisala o tomea vidim da ima još onih koji misle kao ja.

 11. Miloš Grabić

  Slavice, zanimljiva je ideja, hvala što ste je podelili i hvala na lepim rečima i željima. I mi vama želimo sve najbolje u daljem radu!

 12. nista ne dirajte ovako neka stoji.na kupindu se da prodati sasvim ok uz obostrano zadovoljstvo.jeste tu se ceka al ako imate kvalitetan predmet vredi.na limundu se ljudi cenkaju za dobru stvar deset po deset dinara.zato prave stvari na kupindo a ako vam se zuri za pare na limundo.limundo ima opciju kupi odmah tako da nema potrebe.

 13. Mislim da je ok prebacivanje sa Limunda na Kupindo. Kao i opcija sa kupinda na limundo. A opcija na oba istovremeno po meni nije ok. To samo moze stvoriti problem. Opcija kupi odma se po meni nije bas pokazala upravo zato sto gubi car cenkanja i utrkivanja.

 14. Pa gospodo programeri,ugradite opciju d(a ako je predmet na oba sajta)cim se proda na jednom,automatski ga skidajte sa drugog.i pustitre ljude da stavljaju predmete i tamo i vamo.

 15. Slažem se sa limundovcima koji traže da ima opcija prebaci artikle sa kupinda na limundo imam preko hiljadu artikla na kupindu rado bi nekad prebacio sve odjednom napravio akciju sa nižim cenama i dobro profitirao i ponovio se sa novim artiklima i na kupindu i limundu što poznati kupci i žele .
  Ako se razmišljate može anketa referendum

 16. Jedna od opcija koja bi bila korisna na Kupindu i sigurno povećala interesovanje je opcija „daj ponudu“. Pored istaknute cene, zainteresovani bi mogli uneti iznos svoje ponude a prodavac odlučio hoće li prodati predmet po nižoj ceni ili odbiti ponudu.

 17. ja jedan te isti predmet postavim primer na kupindu i drugom sajtu pa ako na drugom sajtu upali prodam i to je to.a ima nekih stvari što se ne stavljaju na limundu jel neće postići realnu cenu.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh