Početna » Limundo » Besplatno ponavljanje – na zahtev Limundovaca

Besplatno ponavljanje – na zahtev Limundovaca

Kao što veliki broj Limundovaca zna,  u toku je akcija besplatnog postavljanja aukcija. Više o samoj akciji pisali smo u jednom od prethodnih postova.

Uvek kada puštamo neku izmenu na sajtu, veoma nas zanima kako će Limundovci reagovati. Reakcije ni ovoga puta nisu izostale.

Zbog toga, kao prvo, želimo mnogo da zahvalimo svim Limundovcima koji su nam dali povratnu informaciju u vezi sa akcijom “#10za0” bilo putem poruka ili komentara.

Najviše primedbi je stiglo na to što akcija nije važila za aukcije koje se ponavljaju.

Naša ideja je bila da ne bismo želeli da, zbog besplatnog ponavljanja, zatrpamo Limundo sa aukcijama koje nikome nisu zanimljive i na kojima niko ne licitira niti se uspešno završe.

To ume da smeta Limundovcima i da nam često prijavljuju. Takve aukcije umeju da guše ceo sistem, što otežava rad kako članovima, tako i serverima. To je jedna strana “medalje”.

Sa druge strane, ovakva postavka je praktično značila da nije bilo moguće ponoviti svoje aukcije čak ni sa nekim izmenama. Limundovci su bili prinuđeni da “pešaka” kopiraju i otvaraju nove aukcije kako bi iskoristili svojih 10 besplatnih pokretanja u mesecu. Takođe, kod određenog broja korisnika je došlo do zabune, jer im je promakla informacija da se akcija ne odnosi na ponovljene aukcije.

Sve u svemu, razmislili smo ponovo o ovome i prihvatili sugestiju velikog broja Limundovaca, a to je da ovih 10 besplatnih aukcija važi i za aukcije koje se ponavljaju. Učimo svaki dan, i zbog aktivne zajednice uspevamo brže da primetimo gde smo pogrešili.

besplatno-ponavljanje-na-zahtev-limundovaca1 (1)

Želimo vam puno uspešnih prodaja!

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

21 Komentari

 1. Sa jedne strane to je ok, ali sa druge mislim da malo vise gubimo ukoliko ne mozemo sami da odaberemo koje ce to biti aukcije. Ukoliko se ove besplatne aukcije pokrenu po automatizmu, onda mozemo doci u situaciju da na taj nacin postavimo 10 aukcija koje su najjeftinije, ali se prve zavrsavaju. Ukoliko postoji mogucnost odabira, kojih je to 10 aukcija (da mozemo na neki nacin obeleziti koje ce to biti aukcije) onda mozemo iskoristiti na pravi nacin taj benefit time sto cemo tako postaviti one najskuplje
  Da li je neko i to predvideo?? 🙂

 2. Ja nisam za ovo besplatno ponavljanje i smatram da odgovara samo članovima sa malo predmeta koji nemaju vremena za postavljanje predmeta.
  Primer rodajem 500stvari cene od 30-199 dinara je besplatna aukcija koja se pokrene na Negu Tela i sajt mi pokrene 10 aukcije koji uopste nisu bitne u BESPLATNE.
  iMAM aukcije koju mogu besplatno postaviti a kostaju od 1000-12000dinara setove za nadogradnju noktiju.
  Smatram da je bolje ograničiti preko nekog broja da sami ručno izaberemo.

 3. @STANA @BUBICA-MRGUD
  Hvala na komentaru. Slažem se da to jeste mana, nismo to predvideli. Radi se o tome da ova akcija i jeste na prvom mestu okrenuta manjim prodavcima koji postavljaju manji broj aukcija.
  No to svakako ne znači da i prodavci koji imaju više aukcija ne mogu da je iskoriste tako što će gledati da prvih deset aukcija u mesecu postave neke aukcije sa višom početnom cenom.

 4. Konkretno pitanje, zavrsene su mi aukcije koje su bile besplatne (10 kom) neke nisu prodate , cene su se kretale u rasponu od 500-8000 din, da li ja te iste mogu da pokrenem ponovo bez naknade za ponovno pokretanje, odnsno ako ih iz kartice neprodate/zavrsene ponovo pokrenem nadam se da sam jasan, citajuci ove mislim da je tako ali za svak oslucaj.
  Pozdrav i hvala

 5. Je l’ ovo znaci da se akcija nastavlja i u februaru,martu,aprilu…..?

 6. Tako je, neće biti naplaćeno ako imate još besplatnih aukcija u januaru. Ako ste ispucali 10 aukcija za januar, onda hoće biti naplaćeno.

  KIKIRIKI89, to još ne znamo. Videćemo i javićemo. 🙂

 7. Ma toliko ste ga iskomplikovali i zakukuljili sa tim vašim glupavim novinama, da više nemam pojma ni šta je besplatno, ni šta se naplaćuje. Oni koji prvi put dođu na limundo, i žele da nešto postave, odmah moraju da UNAJME NEKO PLAĆENO LICE, da im vodi sve te vaše novotarije, sa kojima se zamlaćujete i koje izmišljate, a samo sa ciljem da uzmete što više novca. I umesto da sajt bude pristupačan, i lak za upotrebu, sa što prostijim sadržajem, gde postavljanje bilo kakve aukcije ne oduzme više od 1 minuta, vi ste ga toliko iskomplikovali, da se non stop treba nešto raditi.
  Po 1001. put vas MOLIM, da se više batalite toga, i ukinete sva ta glupava pravila, i vratite nas na staro početno stanje. Niko nije baš toliko naivan, da poveruje u vaše priče da nas nešto guši, opterećije, i da se članovi zbog toga bune. Meni lično ne smeta i da ima MILION postavki gluposti. Ako me to ne zanima, neću ni pogledati, već ću po izboru TAČNO ODREĐENE KATEGORIJE tražiti ono ŠTA MENE INTERESUJE. Sigurno je da neću pregledati 1000 postavki gaća, čarapa, pantalona i drugih džidža midža, da bih pronašao KOVANICU od % PARA iz !)(! GODINE, već ću odmah otići na numizmatiku, i tražiti, baš to šta me i interesuje.
  Još jednom vas kao čovek molim, da VRATITE SVE NA FABRIČKO PODEŠAVANJE, gde se nema nikakvih drugih provizija, osim provizije na PRODAT PREDMET, i to je to.
  Ukoliko baš želite da ostvarujete nešto veću ZARADU, umesto provizije od 4 procenta, istu povećajte na 5, i eto…..
  Predlažem vam da prvo sve to isprobate jedan mesec, i vidite rezultate, a isto tako vam predlažem da uvedete jednu anketu, gde bi se svi članovi izjasnili da li su za to da provizija bude 5 procenta, ali bez bilo kojih drugih provizija, ili da bude kao i do sada DOSADNO I SMARAJUĆE, jer moram obrtati aukcije posle svaka 2 puta, a samo radi vaše zarade.
  Efekat će GARANTOVANO biti isti, jer su u pitanju samo NIJANSE.
  HVALA.

 8. RASPRODAJA - PRODAJA

  BROJ BESPLATNIH POSTAVLJENIH AKCIJA
  * U SKLADU SA BROJEM POZITIVNIH OCENA
  * NEOGRANICENO S OBZIROM DA JE PROVIZIJA VASA VISA, SAMIM TIM I ZARADA
  * OPCIONO

  BROJ OD 10 AKCIJA MESECNO JE MALO!!!!

 9. Ipak je došlo do skidanja meni lično 2 besplatne aukcije za predmete od neznam koliko dinara a koje su bile svakako besplatne.
  Morate ipak staviti odabir 10 aukcija koja lično želim.
  Ipak ima nedostatka u ovome.

 10. toskovic_miodrag

  Ne slazem se sa ovim 10 za 0 jer prodavci koji imaju mnogo predmeta i stave ponavljanje njima ce kompijuter skinuti 10 BESPLATNIH AUKCIJA na stvari koje su besplatne a mogu se iskoristiti na skuplje stvari da ne bi plaćali proviziju.
  Moj predlog bolje je ručno da biram kada hoću jer sam ovako oštećen i nemam nikakvu pogodnost.

 11. Hvala svima na komentarima.
  Moram da napomenem da je cilj ove opcije da se aktiviraju manji prodavci, ali da mogu da je koriste i veći prodavci.
  Za veće prodavce sa druge strane spremamo neke nove pogodnosti. Jedna od njih je već ugledala svetlost dana a to je opcija Premium prodavca.

 12. Za svaku pohvalu,zaista je lep gest sto limundo u poslednje vreme osluskuje zelje,a bolje receno prakticne predloge svojih clanova.Generalno poslednjih dva tri meseca sam stekao utisak da su se stvari na limundo pocele itekako da menjaju nabolje.Sve pohvale i nastavite da nas iznenadjujete pozitivno.

 13. Da dodam još…zanimljiv mi je predlog jednog clana gore…da se broj aukcija poveca tj da nebude 10 za svakog vec da tu bude neki kriterijum po broju ocena,uspesnosti prodaje i sl,da se uvede neka kategorizacija,po broju ocena ,ili mozda jos bolje da se na svakih 10 novo postavljenih aukcija „casti jedna“Nije trosak za limundo ,nije ni neko bogastvo za clanove 🙂 ali eto lep gest i znak paznje da se trud nagradi

 14. @Vladan Jović

  Sto se tice Premium prodavaca …Prijatno iznenadjenje odnedavno su obelezja pored imena 🙂

 15. @Ljube79
  Hvala na lepim rečima. Znači nam kada neko primeti ili pohvali nešto što radimo, jer znamo da smo na pravom putu. Kao što sam napisao, ovom akcijom smo prvesnstveno hteli da manjim prodavcima, ili članovima koji do sada nisu prodavali, omogućimo da lako probaju da prodaju nešto.
  „da se broj aukcija poveca tj da nebude 10 za svakog vec da tu bude neki kriterijum po broju ocena,uspesnosti prodaj“ – o ovome nismo razmišljali i naročito ovaj poslednji kriterijum mi se veoma sviđa.
  To bi bio pun pogodak, nego pitanje je kako to najbolje u praksi izvesti. Navodi na razmišljanje – dobar predlog!

 16. Pošto nisam postavljao aukcije od 13. do danas baš sam se „prijatno“ iznenadio kad sam video da mi je otišla besplatna aukcija na ponavljanje aukcije čije je postavljanje i inače BESPLATNO! Neću propasti zbog toga ali nije u redu.
  Druga stvar, baš lepo što ste nas na odgovarajući način obavestili o „Edit: 13.01.2016.“ Nisam imao predstavu o toj promeni dok mi aukcije nisu otpočele. Kad je uvedena akcija dobio sam poruku o tome pa je valjda bio red da i kad je došlo do izmena budem na isti način obavešten o njima.

 17. Pajo, postavljen ja baner na najposećenijim stranam na sajtu, objavljena je vest i javljeno preko društvenih mreža.
  Što se tiče prvog pitanja, kao što sam već napisao, ovom akcijom želimo prvesnstveno da aktiviramo manje prodavce i one koji do sada nisu prodavali i zbog toga ova opcija važi za prvih deset aukcija u mesecu bez obzira na početnu cenu ili nešto drugo.

 18. Kada planirate da nas obavestite kakva ce biti procedura postavljanja akcija od februara, da li ce biti povecan broj jer 10akcija je malo…?

  Hvala

 19. Vladane,
  Ja sam manji prodavac, a meni ta kasnija izmena akcije uopšte ne odgovara. Izgubio sam besplatno postavljanje zbog aukcija za jeftinije predmete koje ponavljam umesto da sam ih iskoristio za skuplje. Meni tu nema nikakve logike, častili ste nas besplatnim postavljanjem aukcija čije je postavljanje i mimo akcije besplatno.
  Dakle kao i što sam rekao, nismo obaveštani na isti način o izmenama kao što smo u startu obavešteni o samoj aukciji. Ne pratim limundo na društvenim mrežama, a baner očigledno nisam primetio i verujem da nisam jedini. Pošto što ste nas direktno obavestili o akciji trebali ste to da učinite i prilikom izmena, a ne preko fejsbuka i banera. Tada ne bi došlo do iznenađenja.

 20. Molim Vas zasto ne uvedete da postavljane aukcija bude besplatno, a prioviziju uzimate za prodat predmet, nije fer da uzimate proviziju za predmete koji nisu prodati, jednostavno povecajte proviziju koju uzimate za prodat predmet umesto sto naplacujete postavljanje.
  Ukoliko se plasite da ce sajt biti pretrpan glupostima, recimo neka bude besplatno postavljanje za aukcije skuplje od odredjene sume, i samo iz kategorija polovno bez ostecenja ili novo, ako uzimamo u obzir da se ostecene stvari redje prodaju.

  Ovako placamo prevesise postavljanje i plus na kraju proviziju, a odnos postavljenih-prodatih aukcija je kod mene sasvim solidan, tako da ne mislim da biste bili na gubitku ili pretrpani, na nekim vecim sajtovima, postoji mnoooogo vise aukcija, pa funkionisu normalno.

  PREDLOG BROJ DVA: Uvedite Limundo clanarinu, recimo odredjena suma novca se uplacuje jednom mesecno a u okviru toga je postavljanje aukcija neograniceno + provizija na prodat predmet, ili neka to vazi bar za clanove koji dosta prodaju.

 21. Hvala na povratnim informacija. Narednih dana ćemo doneti odluku u vezi sa ovom akcijom i javiti vam. Očekujem da u utorak javimo kako ćemo dalje. Svako dobro.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh