Početna » Zabava » Kako se ukrašava dom za Novu godinu – voždovačka kuća iz bajke

Kako se ukrašava dom za Novu godinu – voždovačka kuća iz bajke

Približavamo se polako 2016. godini. I ovog decembra kuća u Gostivarskoj ulici će nas iznenaditi sjajnim dekoracijama Vuka Tomića. Kuća šestočlane porodice Tomić u Gostivarskoj 32 već više od decenije dočekuje Novu godinu u potpuno drugačijem, ali jednako zadivljujućem svetlu nekoliko hiljada sijalica.

Godinama unazad njegova kuća spada u najlepše okićene kuće u Beogradu. Voždovčani kažu da praznici počnu tek kad se u Gostivarskoj ulici upale svećice porodice Tomić.

Zamolili smo Vuka da podeli sa nama svoje utiske i da nam kaže kako teku pripreme za ovaj dugo očekivani događaj.slika 2

Šta te je podstaklo da počneš da se baviš ovim?
Svako dete se raduje novogodišnjim praznicima i čaroliji ukrašavanja grada, kuće i jelke. Kod mene se ta radost zadržala malo duže i prerasla u prizor koji, sada već tradicionalno, svake godine upotpunjuje prazničnu atmosferu našeg grada. Pokrenula me je prvenstveno velika ljubav prema toj čaroliji Nove godine, a onda i svest da ja svojim idejama i kreacijama mogu i sam stvoriti uzdah oduševljenja slučajnih i namernih prolaznika. To je bio impuls da sa time nastavim.

Kako i koliko dugo traju pripreme za kićenje i šta je potrebno da se uradi kako bi ovi ukrasi izgledali ovako divno?
Pripreme za ukrašavanje kuće kod mene traju gotovo cele godine. O tome konstantno razmišljam, nalazim nove ideje, novu opremu ili načine kako da staru opremu iskoristim svake godine na novi način. Ipak je to jedna ista kuća koja je ukrašena već poslednjih 13 godina i zbog toga se trudim da svake godine uradim nešto drugačije. Treba pustiti mašti na volju i dati sve od sebe da jedna bajka, koju ja vidim u svojim mislima, oživi na najlepši mogući način. Momenat estetike mi je izuzetno bitan, zato vodim računa o upotrebi boja i rasporedu elemenata, a veliki značaj pridajem i simetriji i posmatranju celog tog prizora kao jedne skladne celine.

Da li radiš potpuno sam ili ti neko pomaže u pripremi?
Već nekoliko godina mi, kako u pripremi tako i u realizaciji, pomažu prijatelji jer sam zaista ne bih sve mogao da postignem. Veliki je to posao, prvenstveno fizički, jer radim na krovu, na visokim merdevinama, na prozorima. Napolju je jako hladno i treba biti što je moguće spremniji kada dođe do samog postavljanja rasvete. Kada se sve postavi na svoje mesto, prelazim na povezivanje svih elemenata kako bi cela kuća zasvetlela okretanjem jednog jedinog prekidača.Lampice-1-620x350

Šta očekuješ od 2016. godine?
Od svakog svog dana očekujem maksimum, nova dostignuća na privatnom i poslovnom planu i iskustva koja će me nadgraditi i učiniti boljim, a to posebno važi za godinu koja je pred nama. Imam velike planove i mnogo toga što želim da postignem u životu, tako da se radujem još jednoj godini na putu ka tome. Svakako, trenutno se najviše radujem onom uzdahu oduševljenja kada se završi odbrojavanje i moja kuća premijerno zasvetli po prvi put pred velikim brojem okupljenih poštovaoca mog svetlosnog novogodišnjeg dela.

Ukoliko želite da i vi uživate u ovom veličanstvenom prizoru, pridružite se Vuku i svim njegovim prijateljima i komšijama 28.12. u 19h kada će kuća u Gostivarskoj ulici ponovo zasvetleti magičnim lampicama uz zvukove Merry Gospel hora, u kome i Vuk peva. Prošetajte se do Voždovca i doživite čaroliju o kojoj se piše već deceniju unazad.
Ja znam da sigurno neću propustiti 🙂

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh