Početna » LimundoGrad » Prigodni pokloni za slavu

Prigodni pokloni za slavu

slavskaSezona slava je počela! Razmišljate li koji bi poklon bio idealan za domaćine? Ako idete na nekoliko slava tokom jednog dana problem može da predstavlja nedostatak kreativnosti. Ukoliko još uvek nemate ideju o adekvatnom poklonu, za početak se pridržavajte pravila da ne treba preterivati i da je svrha slave obeležavanje dana porodičnog svetitelja. Zato i mali znak pažnje može imati veliku dragocenost.

Evo nekih ideja šta možete pokloniti domaćinu i domaćici za slavu.

Nijedna slava ne može proći bez dobrog vina. Za tako nešto su svakom domaćinu potrebne odgovarajuće čaše. Ukoliko vam se u momentu nazdravljanja zatrese ruka ili ste, kao ja, skloni prosipanju svega, obradujte domaćicu stolnjakom. Tako se neće naljutiti na vas što ste joj uništili još jedan u nizu.

caseSvakoj domaćici je potreban i poslužavnik za kolače, koji će na njemu izgledati još primamljivije. Slavski kolači se nikako ne mogu odvojiti od dobre kafe, ali i nju bi bilo lepo poslužiti u odgovarajućim šoljama.

Ukoliko želite da pomognete domaćici da sledeće godine brže i efikasnije pripremi slavu tu su modle i kalupi. Oni će joj pomoći da sa lakoćom napravi ukusne i lepe đakonije.

Kako su sarme nezaobilazan deo svake slave, evo jednog od veoma praktičnih i kreativnih poklona, koji će vam pomoći da sa lakoćom spremite iste, a to je aparat za savijanje sarme. Da bi uopšte došlo do savijanja sarmi potrebno je iskoristiti puno šerpi, lonaca i poklopaca, koje će vredna domaćica posle morati da opere i odloži.

A kada se slava završi, svi znamo da se sledećih nedelju dana jedu ostaci hrane i da je svakom domaćinu i preko glave posluženja koje je pažljivo spremao. Jedan od praktičnih poklona mogu biti posude za čuvanje hrane i pića.

Retko ko poklanja knjige, ali ovo i te kako može biti odličan izbor poklona za slavu, pogotovo ako ste bliski sa domaćinom i poznajete njegov ukus pa dobro izaberete literaturu.

Koji god poklon da izaberete, domaćinu će biti drago što ste mu upriličili ovaj dan svojim prisustvom, pa vam neće zameriti i ako poklon ne bude savršen. Kako ćete vi ovoga puta obradovati sebi drage domaćine?

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh