Početna » Zabava » Nameštaj: prodam staro – kupim novo

Nameštaj: prodam staro – kupim novo

Čini se da je davno prošlo vreme kada smo 20 i više godina živeli okruženi potpuno istim nameštajem. Mnogo češće menjamo nameštaj i detalje u prostoru u kome se nalazimo. Menjaju se naše navike i životni stilovi: jedno je kada ste momak/devojka, drugačije su potrebe mladog bračnog para bez dece, potpuno treća priča je kada su tu i deca (a bitan je i njihov broj), a sasvim je četvrta priča kada u zajednici živi više generacija.

U mom domaćinstvu smo, što se tiče nameštaja, odavno usvojili politiku: prodamo ono što nam više ne odgovara i kupimo nešto novo – što će u nekom narednom periodu više zadovoljiti naše potrebe. Na taj način, u suštini za veoma mali ili nikakav dodatak u novcu, dobijamo novu stvar koja nam odgovara i maksimalno racionalizujemo troškove.

Evo i praktičnog primera:

originalslika_Dve-odlicne-drvene-police-od-10-dinara-puno-drvo-80893113Imali smo u kući dve police – zaista lepo očuvane, koje smo koristili. Kako smo menjali podove i raspored u prostoriji, police više nisu odgovarale našim potrebama i rešili smo da ih prodamo. Postavljena je aukcija i te neobične police u paru su prodate za 3.121 dinar.

Za taj novac smo kupili novu policu – stalak za TV u boji i dizajnu koji nam se uklapa u novi koncept.TVpolica

Sjajan primer u obrnutom smeru – kupiš staro, obradiš i dobiješ nešto mnogo dobro, ispričala nam je i @zubarica u Priči o jednoj stolici. #DIY ili uradi sam koncept je sve popularniji – pa smo pisali i o tome u tekstu Osvežite stari nameštaj.

Jelena je pisala o tome kako je nastao jedan Kupindo kutak u njenom domu.

Ukoliko imate dvojbu da li je bolje prodavati polovan nameštaj na Limundu ili Kupindu i da li se isplati u koliko je u pitanju npr. neki ugaoni element – Milica je otklonila dileme u tekstu: Otkup starog nameštaja.

Pored toga – dekupaž tehnika može umnogome da pomogne u pretvaranju starog u novo. Za par stotina dinara možete kupiti neki stari deo nameštaja i ukoliko imate vešte ruke i vremena na raspolaganju: staro pretvorite u moderno. Pročitajte intervju i pogledajte VIDEO uputstvo u vezi sa ovom tehnikom koja omogućava da staro postane moderno i upotrebljivo.

Kakva su vaša iskustva sa prodajom starog nameštaja i kupovinom novog? Podelite ga sa nama u komentarima.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

1 Komentari

  1. Ja sam ceo stan, bivseg momka, opremila sa limunda i sve me kostalo sigurno 10 puta jeftinije, nego da sam kupovala po radnjama. Kupila sam dve lepe stare fotelje i pretapacirala ih,unikatni stocic, prelepe lampe, radijatore,pumpu, kotao i sve ventile za grejanje po smesnoj ceni, fenomenalne stolice za trpezariju, materijal za mebl, nemacke slavine, itd. Sve je uglavnom bilo boljeg kvaliteta ( doneto od preko ) nego sto bih za mnogo vecu svotu nasla kod nas. Najbolje od svega je,sto sam uz neke od kupovina, od ljubaznih limundovaca, dobila i profesionalne i iscrpne savete, te mnoge od poslova montaze zavrsila sama. Jeste da sam na kraju ostala kratkih rukava ali nema veze stekla sam dobro iskustvo.
    Bravo za limundo :-)))

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh