Početna » Kupindo » Tri najčešće nedoumice na Kupindu

Tri najčešće nedoumice na Kupindu

Na Kupindu se u toku meseca uspešno završi na desetine hiljada transakcija. U veoma malom broju slučajeva postoji potreba da se kontaktira korisnička podrška, međutim, povremeno se kod članova jave nedoumice oko kojih je potrebno da pomognemo. I veliko nam je zadovoljstvo kada u tome uspemo! 🙂

Navešću tri koje su se često javljale u poslednjih nekoliko meseci: 

1. Da li mogu poručiti predmet putem telefona?

Ovo je jedno od najčešćih pitanja koje dobijamo kada nam se putem telefona obrate novi korisnici. Pronađu predmet koji im je zanimljiv, odu na kontakt stranu i žele odmah da poruče predmet. 🙂

Predmete koji se nalaze na Kupindu ne prodaje direktno Kupindo ili Limundo, već registrovani članovi. Da bi se obavila kupovina, potrebno je najpre registrovati nalog, a zatim potvrditi kupovinu klikom na dugme „kupi odmah“. Kontakt podaci prodavca će nakon toga stići u Kupindo poruke, odnosno na vaš e-mail.

 

2. Kako ispravno postaviti predmete kojih ima više na lageru?

Iako ovo nije pitanje koje dobijamo tako često putem telefona ili poruka, spada u jednu najčešćih grešaka prodavaca koji tek počinju svoju prodaju na Kupindu. Za razliku od našeg novog sajta, Oglasinda, Kupindo nije oglasnik i potrebno je da svaki predmet bude veoma precizno postavljen, kao i da kupac zna šta tačno dobija nakon klika na kupi odmah.

Dakle, ako prodajete patike, a imate u ponudi brojeve 44 i 46, potrebno je da prilikom postavljanja predmeta izaberete oba broja. Ovde možete podešavati i lager, odnosno količinu (npr. ako imate dva para patika sa brojem 44).

lager

 

Primeri iz prakse:

  1. Prodavac je imao nameru da proda delove za automobil, međutim, nije napisao koje tačno delove prodaje i nije definisao cenu (cena predmeta je bila 1 dinar). Kupac koji bi izvršio kupovinu ne bi znao šta ovde dobija. Ispravno bi bilo postaviti više zasebnih predmeta, npr. jedan predmet na kome se prodaju leva i desna vrata, jedan predmet na kome se prodaje menjač i slično. prodajem
  2. Primer koji se često javlja jeste kada prodavac želi da proda npr. četiri stolice (i ne želi da ih prodaje pojedinačno, već samo u kompletu). Najčešća greška je da prodavac tada upiše da je količina predmeta „4“. Tada se dešava da kupac izabere da kupuje četiri stolice, tako da prodavac bude zadužen za iznos provizije koji je četiri puta veći od realnog. U ovom slučaju trebalo bi postaviti količinu (lager) „1“.

 

3. Kako kupiti predmete kojih ima više na lageru?

Dobro pročitajte opis
Prodavci često naglase koliko predmeta prodaju. Može se desiti da prodavac prodaje dva zvučnika po ceni od 1.000 dinara i tada nije potrebno da birate količinu „2“ prilikom kupovine, jer biste time kupili četiri zvučnika.

Pažljivo izaberite varijantu predmeta
Ako je prodavac ispravno popunio dodatna polja, vi ćete moći da birate varijante samog predmeta prilikom kupovine. Ovo je posebno bitno u kategoriji Obuća. Na slici ispod je primer prodavca koji ima više brojeva za jedan model patika:

 

kupovina

Kontaktirajte prodavca 
Dešava se da prodavci nenamerno pogreše i da sama ponuda nije dobro definisana. Ako se to desi, obavezno kontaktirajte prodavca pre kupovine, jer on u svakom trenutku ima mogućnost da izmeni ponudu i time koriguje opis koji je nejasan, kao i cenu ukoliko bude potrebno.

O kojim nedoumicama biste želeli da pišemo? Slobodno podelite vaša razmišljanja i iskustva u komentarima. 🙂

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

2 Komentari

  1. Kako placam predmet? Da li kada dobijem predmet pa dam novac postaru ili preko poste? Prvi put kupujem ovako, molim Vas pomozite mi da bih uspesno kupila proizvod. Hvala.

  2. Pozdrav Ginela, koleginica vam je danas poslala e-mail kako bismo pomogli oko kupovine. Javite se ako možemo još nešto da učinimo za vas! 🙂

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh