Početna » LimundoGrad » Praktični saveti iskusnih prodavaca

Praktični saveti iskusnih prodavaca

Već duže vreme u Cafe-u je aktuelna tema u kojoj prodavci međusobno razmenjuju iskustva u prodaji i edukuju jedni druge kako da budu bolji prodavci.images

Ono što smo do sada mogli da zaključimo jeste da prodavci pre svega preporučuju dobar opis predmeta i što više informacija. Član Igoritza je naveo odličan primer za to. Ako predmet opisujete kao: „mobilni HTC Desire, solidno stanje, ne ide punjac„, predmet će zasigurno dostići manju cenu u poređenju sa: „HTC Desire, fenomenalan telefon koji je inspirisan prvim Google Nexus telefonom, ujedno i telefon koji posle 4 godine i dalje u stanju da tera najnoviji android, fenomenalno kuciste koje je izdrzljivije od ovih novih telefona, baterija solidno drzi, sve ima sto imaju najnoviji telefoni, GPS, Internet, Bluetooth, kome treba jeftin telefon a da moze sve ko ovi novi, nek licitira!

Dobro opisan predmet zaista pomaže da vaša aukcija dostigne željeni iznos.

Pored dobrog opisa predmeta, vodite računa da fotografija predmeta bude što bolje urađena. Dobra fotografija daje realno stanje predmeta i ukoliko predmet ima neke mane gledajte da ih što bolje prikažete. Time povećavate mogućnost da se vaš predmet proda, jer ste dali sve potrebne informacije.

Ukoliko prodajete popularan predmet, potrebno je da stavite povoljnu cenu. Gledajte da stavite cenu koja odgovara vama, a koja će biti primamljiva potencijalnim kupcima. Svi žele da kupe dobar predmet po povoljnoj ceni.Im-selling-my-small-business-what-documents-do-I-need-to-have-drafted-Small-business-lawyer-series-article-1-1200x520

Trudite se da date kupcima što veći izbor plaćanja i slanja predmeta. Aukcije sa Limundo Cash opcijom plaćanja imaju veću mogućnost prodaje, jer su u tom slučaju najbolje zaštićeni i kupac i prodavac.

Ukoliko je članu ipak potrebna dodatna informacija o predmetu, vodite računa na koji način mu dajete iste. Ukoliko ste ljubazni pri saradnji i voljni da izađete u susret, zagarantovano će kupac ponovo licitirati na vašoj aukciji.

Uvek se vodite dobro poznatom izrekom:”Zadovoljan kupac je vaša najbolja reklama!” 🙂

Ako vi imate neki savet za uspešnu prodaju, budite slobodno da ga podelite sa ostalim članovima u temi u Cafeu.

 

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

4 Komentari

  1. Mogli biste opet da nam ,,servirate,, malo statistike npr za period od pola godine Najprodavanije/knjige, decja garderoba, alati, obuca ili sta vec…jer moj utisak je da najveci broj kupaca trazi i uzima najneophodnije polovne stvari za kucu i porodicu, a navedena tehnika /kao gornji primer/je ipak za povlascenu manjinu

  2. Olga Mirković-Maksimović

    @MACA_KO: najsvežija statistika se nalazi u okviru teksta: http://blog.limundograd.com/2015/02/ko-su-moji-kupci/

  3. ulazite u srebro i zlato to se najvise isplati a knjige su jeftine po veoma niskoj ceni ih nabavim na vasaru po 100 po komadu ima i po 1000 al duplo jeftinije nego u knjizari.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh