Početna » Kupindo » Uštedite na kupovini polovnih udžbenika

Uštedite na kupovini polovnih udžbenika

Nece_biti_besplatnih_udzbenika_za_svu_decu_531071930Kupovina polovnih udžbenika povećana je ove godine na Kupindu preko 35% u odnosu na prethodnu godinu.*

Razlozi za sve većom kupovinom polovnih udžbenika su razumljivi s obzirom na finansijsku krizu koja iz godine u godinu sve više ograničava porodični budžet.
Pored toga, pretraga i pronalaženje knjiga su veoma jednostavni i kupci uz pomoć filtera lako dolaze do željenih predmeta.

Ukoliko ste i vi ove godine u potrazi za udžbenicima, za svoje dete ili za sebe, predlažemo da neophodnu literaturu potražite na Kupindu. Potreban vam je samo spisak i možete krenuti u potragu.

Izbor izdavača je veoma raznolik: Zavod za udžbenike, Klett, Bigz, Eduka, Čigoja škola, Kreativni centar, Narodna knjiga

Roditelji će za đake osnovnih škola lako pronaći pojedinačne udžbenike, ali i čitave komplete, dovoljno je samo da se pravilno odabere željena kategorija, jer su ove knjige podeljene po razredima (ovo važi i za gimnazijalce, ali i đake srednjih stručnih škola). Takođe, možete koristiti filtere za pretragu udžbenika po predmetima i po izdavačima!

Books TooMeđutim, skrenula bih pažnju na obilje (usko)stručne literature koju studenti mogu da pronađu na Kupindu. Studentske knjige su veoma skupe, a neke su i izuzetno retke. Dodatna prednost je i stručna literatura na stranim jezicima, koja je na fakutetima sve popularnija.

Ukoliko vam je potrebno više knjiga, naš je savet da prvo proverite da li ih sve možete pronaći kod istog prodavca, jer time štedite na poštarini. Kliknite na opciju „Svi predmeti prodavca“, a zatim sa leve strane samo ukucajte u polje za pretragu nazive ostalih udžbenika.

Ipak, kupovina udžbenika ne mora svake godine biti isključivo trošak – ukoliko znate kako pomoću njih možete i da zaradite. Jednostavno proverite udžbenike, stručnu literaturu i lektire koje trenutno posedujete i napravite selekciju – koje knjige imate, a znate da su trenutno tražene i potrebne ostalim đacima/studentima?

Pokrenite prodaju, detaljno opišite stanje udžbenika, dodajte fotografije i ponudite ih na Kupindu.

Pregršt knjiga svake godine ostane spakovano u kutijama i odloženo na stranu za slučaj da zatreba kasnijim generacijama. Međutim, pored toga što se pojedina izdanja jednog udžbenika svakodnevno menjaju, dogodi se da se promeni i izbor čitave izdavačke kuće, pa nakon više godina knjige koje ste čuvali više neće biti odgovarajuće za đake novijih generacija. A uštedećete i na prostoru. 🙂

Zato krenite odmah, prodajte stare knjige i udžbenike koji vam više nisu potrebni i od tog novca po povoljnijim cenama kupite one knjige koje su vam neophodne za naredni period. Imaćete dvostruku korist!

*U pitanju su podaci iz avgusta 2015. godine.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

1 Komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh