Početna » Zabava » Pripremite svoju kožu za jesen

Pripremite svoju kožu za jesen

Leto se bliži kraju! 🙁 Verujem da ste se lepo provele na primorju. Tokom boravka na moru naša koža je dosta izložena suncu. Iako sve volimo taj pocrneli ten, koji svima dobro stoji, vreme je da se pozabavimo malo negom kože i da je pripremimo za hladnije dane.blog

Tretman koji svakako treba da uradite, kako biste kožu lica i tela pripremili za hladnije vreme, je piling lica i tela, nakon čega je potrebno da je nahranite hidratantnim maskama, kremama i losionima.

Piling će odstraniti odumrle ćelije kože, mitesere i zapušene pore, a eventualne mrlje i pegice od sunca uzrokovane gubitkom kolagena biće manje izražene.

Ukoliko imate suvu i osetljivu kožu stručnjaci savetuju da je najbolje da koristite hidratantnu kremu, koja će pomoći da regenerišete vašu kožu od hlora, sunca i mora. Najbolje je da počnete sa pilingom lica, a zatim da se posvetite regeneraciji stopala.

Jedan od saveta za regeneraciju kože lica jeste upravo korišćenje odgovarajuće maske, koju možete kupiti ili napraviti, kako god vama više odgovara 🙂

Ukoliko ste se odlučile za pravljenje maske, preporučujem da ista bude na bazi limuna. Osim što je bogat C vitaminom, koji najviše spašava tokom hladnih dana, održava svežinu vaše kože i čini vas još lepšom 🙂

blog1Veliku pažnju treba posvetiti stopalima, koja su nakon leta puna zadebljane kože, suva i oštećena. Ako ste u mogućnosti da odete na pedikir u kozmetički salon, to će Vašim stopalima osigurati najbolji wellness  i učiniti ih spremnim za jesenju obuću. Za dame, koje se odluče da tretman urade same kod kuće, sve što je potrebno jeste da najpre napravite piling, zatim tokom tuširanja turpijom za pete uklonite zadebljalu kožu, a nakon tuširanja obilno nanesite hidratantnu kremu.

Prava formula za bezbrižnu jesen je upravo tretman, nakon koga ćete se osećati lepšom, svežijom i zadovoljnijom! 🙂

 

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

4 Komentari

 1. Molim Vas ispravite grešku u naslovu – treba da stoji:
  „Pripremite SVOJU kožu za jesen“

  Kada objekat u rečenici pripada subjektu koristi se prisvojna zamenica „svoj, svoja“.
  Hvala,
  Jelena

 2. NIJE ispravljeno na Pocetnoj strani!

 3. Nama se i tu vidi kako treba. Možda browser vuče stari prikaz, probajte sa brisanjem keša ili iz drugog browsera da li se vidi nova verzija.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh