Početna » Zabava » Saveti za letnju kozmetiku

Saveti za letnju kozmetiku

Leto je uveliko stiglo, možda ne kalendarski, ali prema svim drugim aspektima, leto traje već neko vreme. Nega tela, lica, kao i sama šminka mogu se dosta razlikovati u različitim godišnjim dobima.

Naime, zimi nam je bitno da kožu zaštitimo od hladnoće i drugih spoljašnjih uticaja, dok je leti najbitnije da nam je koža hidrirana i zaštićena od sunca.

Što se tiče same rutine nege lica, ona je u principu standardna i možete ostati ista tokom cele godine. Drugim rečima, sve što inače koristite za negu lica je sasvim u redu i za letnje dane. To su preparati za umivanje, tonik, micelarna voda, hidrantna krema za lice, krema za predeo oko očiju i dr.

Kvalitetna hidrantna krema za lice je osnova svega. S obzirom na velike vrućine, koža mora biti hidrirana, pogotovo ako želite da nosite šminku.Natural-Summer-Skin-Care Nakon kreme možete staviti samo korektor i malo pudera u kamenu kako biste izjednačili ten, ili možete da uradite kompletnu šminku.

Ne zaboravite na onu staru izreku ‘Manje je uvek više‘. 🙂 Što se mene tiče, ova izreka je kao stvorena za datu temu. Nekada se dešava da, dok sam tek na pola puta do željenog makeup-a, šminka već krene da se pomera i da se razmazuje, iako imam pretežno suvu kožu. Tako da, što manje šminke stavite na lice, manja je mogućnost da dođe do neželjenih rezultata, kao npr. da izgledate kao da ste krenuli na Halloween party. 🙂

Dolazimo do stavke pudera. Puder za letnji period bi trebao na prvom mestu da bude lagan. Čak ne morate puder da koristite, već neku alternativu čija je formulacija lagana i napravljena baš za letnje dane, kao što su razne tonirane kreme, BB kreme, CC, DD, EE kreme i ostale varijacije ovog tipa laganijih pudera. Osim toga, bilo bi jako dobro ukoliko bi vaš puder imao zaštitni faktor od sunca, naročito ako imate osetljiviju kožu, mada bi svi trebali da koriste pudere sa zaštitnim faktorom jer znamo da je sunce jako štetno za kožu. Puderi obično imaju SPF (Sun Protecting Factor) 20 ili 30.

Što se tiče preostale šminke, moja preporuka je mikro ajlajner, koji je veliki trend ove godine, što ustvari znači najtanji ajlajner koji možete da izvučete, malo rumenila i  upadljiv karmin ili sjaj za usne. To mogu biti pink, svetlo rozi ili koralni karmini/ sjajevi.

natural 2Druga opcija je neka neutralna senka za oči i opet letnji karmin ili sjaj za usne, mada je velika mogućnost da će vam se senka pomerati. Zato je dobro staviti bazu za senke na oči pre aplikacije same senke.

Što se tiče nege tela, takođe je bitno da vam koža bude hidrirana i da izgleda zdravo, te je preporučljivo koristiti mleka za telo, ulja i druge ‘mazalice’. Jednom nedeljno je poželjno uraditi piling celog tela, kako biste odstranili mrtav deo kože.

Izbegavajte solarijum. Čak i ako baš ne možete da odolite solarijumu, isključite lampe za lice, jer solarijum izuzetno utiče na stvaranje bora, a lice je nešto što nikada nećete moći da sakrijete.

Bolja opcija sa istim krajnjim rezultatom su kreme za samopotamnjivanje, sa kojim opet morate biti pažljivi jer možete da ostanete u flekama. Pre kreme za samopotamnjivanje je obavezan piling tela.

Ukoliko planirate odmor na moru, piling bi trebalo da uradite pre nego što odete na more. Koristite kremu sa visokim zaštitnim faktorom, a nakon sunčanja gelove za posle sunčanja (kao što su gelovi na bazi aloe vera) ili hidrirajuće kreme.

Veliki izbor ovih proizvod možete naći upravo na Kupindu, a mene možete pronaći na stranici http://imfashionbabe.blogspot.com/ ukoliko su vam potrebni još neki saveti za ovo leto! 🙂

 

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

1 Komentari

  1. dobri saveti za letovanje

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh