Početna » Kupindo » Responzivan dizajn od sada i na Kupindu! :)

Responzivan dizajn od sada i na Kupindu! :)

Danas smo pustili responzivan dizajn dve važne stranice na Kupindu. Responzivan dizajn podrazumeva da se stranica prilagođava različitim veličinama ekrana, što znači da će biti funkcionalna i lepo prikazana na mobilnom telefonu, tabletu ali i na desktop računaru. Prikaz neće biti potpuno isti i neki elementi (npr. dugmići, slike i slično) će biti drugačije pozicionirani kako bi bili čitljivi i na malom ekranu.

Stranice koje su (za sada) redizajnirane su:

Nedavno smo istu izmenu napravili na Limundu i ovo je samo početak, jer planiramo da u ovom smeru dalje redizajniramo oba sajta.

Zašto je ovo važno?

Google test1. Značajan deo posete na internetu dolazi sa mobilnih uređaja
Kao što smo u prethodnom postu pojasnili, oko 20% posete dolazi putem mobilnih telefona i tableta i od velikog značaja za posetioce je kada su stranice tome prilagođene. Verujem da se svima nama desilo da posetimo sajt putem mobilnog telefona, a da se stranica ne prikaže lepo ili da neke od opcija ne rade. Ovo se, nažalost, dešavalo povremeno i na Kupindu i rešili smo da to, korak po korak, ispravljamo.

2. Svetski trendovi su takvi da je responzivan dizajn sve bitniji i u pretrazi
Google je relativno skoro, kao jedan od parametara za dobro pozicioniranje u pretrazi, uveo i to koliko je sajt dobro prilagođen mobilnim uređajima. Ukoliko se stranica ne prikazuje lepo na mobilnim telefonima i tabletima, Google će je lošije pozicionirati u pretrazi a to se može odraziti negativno na ukupnu posećenost sajta.

3. Veća podrška za različite uređaje
Kada je sajt prilagođen mobilnim uređajima, onda više nije bitno da li koristite Android ili neki drugi telefon, on će se ispravno prikazati na svima njima. Iako smo napravili Kupindo mobilne aplikacije za Android i iOS, responzivan dizajn širi listu uređaja koji ga mogu (normalno) koristiti.

Kako izgledaju ove stranice na mobilnom telefonu? Pogledajte:

IMG_5066 IMG_5067 IMG_5068

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kako vam se dopadaju ove izmene? Da li biste nešto uradili drugačije?

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

2 Komentari

  1. Zarad 20% posetilaca sa mobilnih uredjaja ste pogorsali ionako losu navigaciju i snalazenje na sajtu za preostalih 80% korisnika. Verujem da vas ima puno kreativnih u Limundo gradu ali da ipak razmislite da potrazite savet profesionalca.

    P.S. „Responzivno“ je pozeljno u ovoj situaciji ali je suprotno od ovoga sto ste uradili. Ovde nema nista responzivno.

  2. Hvala na komentaru, Perice! Možete li mi reći šta je tačno na samom predmetu ili login stranici pogoršano u odnosu na prethodni period? Rado ćemo to ispraviti ako je moguće.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh