Početna » LimundoGrad » Nema odmora dok traje obnova – rad od kuće

Nema odmora dok traje obnova – rad od kuće

Radovi u palatiKada firma posluje online, onda su izazovi sa kojima se susreće u radu još veći. Nije tu samo pitanje dostupnosti – 24/7 svih dana u godini. Treba omogućiti da sve ovo funkcioniše:

  • na Limundu se svakih 19 sekundi uspešno završi jedna aukcija
  • u LimundoCafe-u je za prvih mesec dana otvoreno preko 220 tema i komentarisano 7.600 puta
  • više od 39.000 članova je koristilo plaćanje Limundo Cash-om
  • na LimundoGrad blogu objavili smo preko 900 blog postova

Ovo su samo neke od stvari koje se dešavaju u LimundoGradu. Šta se krije iza svega toga?

 

Pre svega, za sve ovo su zaslužni Limundovci, kojih ima preko 675.000. Tu je i LimundoGrad tim koji svakodnevno radi da bi LimundoGrad bio jedno od najboljih mesta za e-trgovinu. A da bismo mogli svi mi da živimo u LimundoGradu, potrebni su nam najbolji serveri.
I šta se desi kada prostor u kome radimo treba preurediti i preseliti server salu na drugo mesto? Možda se pitate o kakvom seljenju server sale je reč kad se Limundo sistem hostuje u Mainstream-u. Naše kancelarije imaju svoj deo serverske infrastrukture koji nije mali. U kancelariji se, pored backup-ova sa podacima sa Limunda kroz istoriju, razvojnog okruženja koje potpuno simulira živi sajt, kao i velikog sistema logova koji nam daju analitike sistema i iz kojih dobijamo i prediktivne analize, drži standardna infrastruktura – mail server i domen kontroler, softverska telefonska centrala i VPN čvoriste. To nam omogućava da svi zaposleni svoj posao mogu obavljati i od kuće. Za mnoge firme koje ne posluju online radovi u kancelarijama bi značili odlazak na kolektivni odmor. Praktično, poslovanje bi moralo da se zaustavi. Jer, kako raditi kada vaš poslovni prostor nije u funkciji? Da bih vam dočarala kako su nam izgledale kancelarije, pogledajte fotografije:

Preseljenje Preseljenje5

 

 

 

 

 

 

 

Radovi su se u našim prostorijama odvijali nedeljama. LimundoGrad nije smeo da stane. Morali smo da radimo i da pružimo najbolju uslugu kao i svih drugih dana. Rešenje smo našli u radu od kuće koji je i po važećem Zakonu o radu priznat.
Pripreme za preseljenje server sale su dugo tekle. Sve što imamo u kancelarijama, zajedno sa aktivnom i pasivnom ifrastrukturom zauzima ceo 42U rack, skoro do poslednjeg mesta i napaja se iz UPS-a od 6000VA. Trebalo je obezbediti novu posebnu prostoriju sa posvećenim hlađenjem od 12kW i strujnim priključkom od 32A. Ovaj sistem nije deljiv, pa smo zato u utorak, 9. juna imali nekih 6h downtime-a u radu mail servera i telefonske infrastrukture, zbog čega korisnička podrška nije bila dostupna putem telefona.

Početak radova: 04. maj 2015.
Kraj radova: 09. jun 2015.

Zahtevi koje imamo su veliki, jer su naši standardi visoki. Usluga koju pružamo mora da bude na što višem nivou.
Rad od kuće nam je omogućio da, bez obzira na radove u prostoru, Limundovcima i svima kojima je bila potrebna pomoć u vezi sa LimundoGradom budemo dostupni i da niko ne oseti šta se kod nas zaista dešavalo. A evo i nekih detalja posle radova. 🙂

LimundoGrad Palata

 

P.S. Jedva smo čekali da se svi ponovo skupimo i budemo zajedno, jer – LimundoGrad tim je to. 🙂

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh