Početna » LimundoGrad » Kupac se ne javlja ili je odustao, šta sad?

Kupac se ne javlja ili je odustao, šta sad?

Zašto se kupci ne javljaju ili odustaju od aukcije? Postoje manje ili više opravdani razlozi. Prodavci razumljivo nisu zadovoljni ovakvim ishodom. Cilj  je efikasna, brza i uspešna prodaja. U ovom postu ćemo proći kroz korake koje biste trebali načiniti ako se nađete u ovoj situaciji.

★ Par saveta kako da budete efikasni i zadovoljni:
1. Kontaktirajte kupca.  Imajte na umu da je rok za kontakt 2 dana, obe strane  su u obavezi da se jave. Pošaljite poruku kupcu, ne čekajte da se prvi javi. (veliki prodavci imaju svoje standardne poruke koje šalju odmah kupcu nakon završetka aukcije).

2. Koristite Limundo poruke. Savet je da komunicirate putem Limundo poruka, kako biste imali dokaze ukoliko dođe do nepredviđene situacije.

3. Pratite rokove.  Svoje vreme morate ceniti vi, pa će to učiniti i drugi.  Vreme ne čeka nikoga. Rok za javljanje je 2 dana, rok da kupac uplati na vaš broj tekućeg računa je 5 dana od dana završetka aukcije. Ispratite rokove i postupite u skladu sa sistemom ocenjivanja i rokovima koji su propisani Limundom, ako se kupac ne javlja, odnosno nije izvršio uplatu.

4. Ocenite. Ako ste se ipak odlučili za negativnu ocenu, u komentaru pokažite spremnost i dobru volju: ako se kupac javi, rad sam obaviti saradnju 🙂

5. Upotrebite Kupindo. Ako želite da se što pre „oslobodite“ predmeta, pitajte drugoplasiranog da li želi da artikal postavite na Kupindu. Dogovor kuću ne obara, dogovor kuću gradi.

Iz našeg iskustva i iskustva članova, kupci i te kako reaguju na negativne ocene. Ona im je signal da nešto nije u redu. Negativna ocena koja se crveni na profilu, ali sa pozitivnim komentarom ima dobar odjek kod kupaca. Ne javlja se revolt, već želja za saradnjom. Prodavac u njoj nudi mogućnost da se ispravi greška.                                                 Probajte i javite nam utiske!

Izdvojila sam par poruka  prodavaca koji su nam se obraćali jer su imali nedoumicu oko rešavanja ovakve situacije.

➙ Poruke koje smo dobijali od onih manje snalažljivih članova. 🙁

Primer 1: „Kupac ne odgovara iako je prisutan na sajtu.Ocenila bih ga negativno, ali ne želim da dobijem negativnu. Da li da ćutim i čekam?“

Primer 2: „Uredno kontaktirala kupca, pri čemu mi je dotični odgovorio porukom „odustajem“. Interesuje me da li smem da mu dam negativnu ocenu?“

Primer 3: „Danima me je kupac zavlačio da će uplatitii, da ga sačekam i sl. Ne bih da dajem negativnu ocenu ali ako Vi ne rešite slučaj biću prinuđen.“

Primer 4: „Limundovac se ne javlja na poruke na koju adresu da pošaljem. Prošlo je već mesec dana od aukcije. Da li još da čekam?“

➙ Evo kako izgledaju poruke nekih snalažljivih prodavaca poslate korisničkoj podršci. 🙂

Primer 1: „Juče sam podelila dve negativne i evo drugi kupac mi se odmah posle ocene „PROBUDIO “ 🙂 Ponudila sam da ipak odradimo kupoprodaju i da se obratim vama da joj poništite negativnu ocenu . Prihvatila je i već uplatila. Zato vas molim“ da promenite negativnu u pozitivnu.

Primer 2: „Kupac se nije javio dva dana, čak nije odgovorio ni na moju poruku. Ja sam danas dala negativnu i tek posle toga poslao mi je poruku: „Molim te pošalji mi koliko treba para da ti pošaljem! Imao sam mnogo narudžbina pa ne mogu da se snađem!!!“ Molim vas poništite, obavićemo saradnju.“

Primer 3: „Molim vas izmeniti ocenu iz negativne u pozitivnu. Kupac je izvršio uplatu čim sam ga ocenila, tako da je sve u redu. Zadovoljna sam saradnjom. „

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

41 Komentari

 1. Dobar je blog, jedino što se moglo napomenuti da prilikom ispravke ocene iz negativne u pozitivnu Limundo neće sam upisivati komentar već prodavac mora da ga dostavi Limundu. Dakle, da se skrati priča, u zadnja tri primera bi mogla biti i rečenica – „Neka u oceni za kupca stoji – Odlična saradnja“

 2. Slažem se, nepotrebno je dostavljati opis ocene „odlična saradnja“ je sasvim dovoljno.

 3. A zasto kazete KUPAC?
  Zar nije bolja Kupkinja?

  Jeste, jer kupac je budala, a kupkinja ima mnogo lepu suknjicu !
  Mmmmmmmmmmm 😀

 4. Upravo imam problem s jednim clanom kojem je istekao rok placanja po meni negativna nije resenje i cao djaci kao da se nista nije dogodilo.i Interesantno kako mu jedna te isa osoba daje pozitivne.a clanove sa po 10,15 negativnih treba prosto izbaciti.I pustim coveku plus 4 dana fore on se ne javlja e fino da je u pitanju i jedan dinar treba da ga uplati.Ima katastrofalnih kupaca ne javljaju se posle aukcije razvlace odugovlace.Cast izuzetcima.

 5. sve sto ste napisali mi je jasno kao danasnji dan zato uvek pustim lepo kupca par dana vise da kao ljudi obavimo kupoprodaju.uvek se javljam prvi posle licitacije.Ocenjujem prvi u svakom slucaju a negativnu dajem tek ako stvarno nema drugog resenja i to opravdanu.Naravno samo komuniciram preko limundo poruka.Veoma sam strpljiv ali kad clan predje prag tolerancije onda sledi negativna a posto je vreme novac a ja ga nemam za bacanje na neozbiljne clanove.uvek sve resavam brzo i efikasno i dal sam prodavac kupac saradnja odlicno obavljena sledi pozitivna ocena i kraj price takve clanove cenim i postujem.

 6. @alexvuk
  Zahvaljujem se na odličnom zapažanju i komentaru koji ste stavili. Slažem se da bi bilo dobro da je dodata u blogu ta informacija. Super je što je vaš komentar prvi, pa verujem da će veći broj članova pročitati. 🙂

  @gladijatorka
  O ovome smo već razmišljali. Slažem se sa vama. Manje posla za obe strane. 🙂

  @bitmen hvala na odličnim komentarima. Napisali ste :“I pustim coveku plus 4 dana fore“.
  Mislim da bi bolje bilo oceniti u skladu sa rokovima, pa ćemo lako izmeniti ocenu kada se obaveze ispune. 🙂

 7. Само ви лепо уведите депозит код регистрације да ако се врати пакет од неког да му се скине цена те дупле поштарине са рачуна

 8. Kupac se ne javlja ili je odustao, šta sad? O čemu se sada raspravlja u ovih 5 Komentara.
  Ako je “ KUPAC “ licitirao ! a nema ga i više od 48 h. a bio je na sajtu,pa damije rod rodjeni
  2+3+3 mora da se poštuje,a ne da me razvlači bez ikakvog predhodnog dogovora.Idemo
  ponovo iz početka.

 9. Najbolje odustajanje kupca je sa komentarom da je neko licitirao umesto njega jer je licitirao iz internet kafea a zaboravio je da se odloguje. To objašnjenje sam čuo (pročitao!) bar desetak puta za ovih 7-8 godina. Zar još uvak postoje internet kafei?

 10. ima internet kafea jos ja sam clana na kraju krajeva nazvao i rekao je da ce izvrsiti svoje obaveze al nista ni posle dve nedelje.

 11. @meelack Hvala na komentaru I datom predlogu.

  @kucljak1 Odlično postupate! Imamo dosta pitanja: koliko da čekam kupca, da li I kada da ocenim negativno… Blog je više za one koji su u dilemi ili možda neznanju u vezi sa rokovima i daljim rešavanjem situacije.

  @vilens Dobro pitanje. Mislim da još uvek postoje internet kafei. 🙂 Žao mi je što takvi članovi svojom nemarnošću troše vaše i naše vreme.

 12. ja i dalje cekam da mi kupac izvrsi kupoprodaju mogao sam mu dati negativnu odavno posto je rok kupoprodaje prosao.i nista nazovem ga telefonom tvrd bice vam u ponedeljak uplaceno i nista ponovo.naravno na poruke se vise nejavlja.

 13. Zar ne postoji neka mogucnost da svi koji zele da kupe (ne prodavci) da su obavezni da pored toga sto ostave osnovne podatke da recimo, posalju sken licne karte, a da se u ugovoru sa limundom prilikom registracije nadje neki paragraf u kome se kaze da u slucaju da kupac ne zeli da plati da moze biti tuzen ili nesto slicno, kako se ne bi zajebavali i bezveze dizali cenu a posle odustajali i time prodavcu pravili problem i odlagali prodaju. Ili… da se onom ko ne plati 48h ponisti ponuda i da se proda onom ko je pre njega licitovao po toj manjoj ceni.

 14. Kada je “ KUPAC “ Lenj, toliko lenj na poruke ! da sada neće da se javi da je dobio
  svoje kupljene ???? ?????? ?? ? .
  Za: M….ac? | 24.06.2015. 21:54
  Datum Mesto Faza Status Potpisnik
  23.06.2015 11:00:52 35250 Paraćin 1 Prijem
  23.06.2015 15:18:34 35250 Paraćin 1 – 35200 PC Jagodina Otprema
  24.06.2015 04:46:35 32200 PC Čačak – 32102 Čačak 2 Otprema
  24.06.2015 17:48:20 32102 Čačak 2 Uručenje Uručeno A……..IĆ M..E..O
  I KAKO ? DA ISPRAVIMO KOMENTAR, KADA SE NE JAVLJAŠ !
  POZDRAV IZ Paraćina.
  Za: M….ac? 26.06.2015. 22:19
  Ako! ! ! vama nije u interes, ispravka komentara,meni još manje. Pozdrav !
  A bio je bar 3-4 puta na sajtu .
  Član od: 30. Mart. ’09
  Poslednja aktivnost: 26. Jun. ’15 u 18:18
  I šta tu da se komentariše ? Nepoštovanje pravilnika
  2 + 3 + 3 NE JAVLJANJE ZA 2 DANA ILI UPLATE NAKON JOŠ TRI DANA UKUPNO 5.DANA
  A BEZ PREDHODNOG DOGOVORA SVAKI KOMENTAR JE SUVIŠAN,I NEMA VIŠE ISPRAVKE.
  POZDRAV DOBRO NAMERNIM KUPCIMA.

 15. Postovani Lmundo vi imate vasa pravila kako kaznjavati i sankcionisati i kakav je pravilo prekrsio.e sad u zadnje vreme clan je naredjao negativnu iza negativne samo idu komentari ne javlja se ne korektna saradnja od mene je isto popio negativnu a bas ga pratim telefon je iskljucio e taj clan je prekrsio svaku meru i granicu em je potrosio vreme prodavca,predmet koji je neki drugi normalan clan mogao kupiti i plus na kraju krajeva nije ispostovao dogovor sa svih 9 clanova tako da sve te pozitivne gube smisao.jednostavno u zadnje vreme nije kako bog zapoveda.i tog bih eliminisao jer mi gubimo i vreme i novac radi takvih clanova.negativna mi ne resava mnogo bas njega briga i da ih ima 999 kad ce i dalje harati limundo kupindom.

 16. a taj nece nikoga ni oceniti mada je dobio 9 negativnih

 17. @bitmen Niste u obavezi da čekate kupca da izvrši uplatu duže od 5 dana od dana završetka aukcije.
  Ukoliko čekate, onda je to vaša dobra volja.

  @vojjin Ukoliko je kupac odustao ili se ne javlja u roku do 48h, možete kontaktirati drugoplasiranog
  i ponuditi mu saradnju za isti predmet putem Kupinda.

  @kucljak1 Ako je članu poslat predmet i vidite na sajtu pošte da je isti preuzeo, onda nam se javite
  kako bismo ocenu izmenili. Takođe ako vam je kupac uplatio unapred, možete nas odmah kontaktirati
  oko izmene ocene, nema potrebe da čekamo kupca.

 18. U pravu ste ! kupac je uplatio na vreme i sve po L.P. i tu nema problema oko komentara. Medjutim tu ima i
  ali ? On ili neće ili se pravi L???. i nedaje komentar a slučaj je ovaj zadnji..Nije slučaj samo sa ovim što sam ispravio komentar , nego ne samo kod mene, nego ima mnogo slučejeva.Ja dosta pratim oko licitacije koji i kako se ponaša i sve što je bitno oko potencijalnog kupca, komentari vezani za istog.Mnogo puta sam kazao
  predlagao , da su kupci ti koji prvi ocenjuju PREDMET ODNOSNO TAČNOST PREZENTACIJE PRODAVCA.

 19. Kod mene u mom slucaju kupac je uplatio ali nije naglasio i tu je nastao nesporazum obrisana mu je negativna mogao je ipak da se javi postoji masu nacina.i taj predmet je ponovo na licitaciji kako resiti slucaj kupiti mu jos bolji radi se o numizmatici kovanicama prosto ce dobiti drugu.a vise sa clanom tim necu poslovati ubuduce meni cak ljudi uplacuju preko onlinebankinga ali posto su mu racuni bili u blokadi razumem ga.ali neka hvala s njim nikad vise.

 20. A reci te Vi meni sta ja da radim sa kupcima koji su platili izlicitirani predmet i dogovor je bio da ce licno preuzeti predmet, a ne preuzimaju ga po 3-4 meseca. Dali sam ja u obavezi da im cuvam predmet i koliko dugo?

 21. Sve je to lepo dok je u domenu da se kupac javi. A šta sa onima koji se jave, dogovore da se paket pošalje, kojima se paket pošalje, odleži u pošti 5 radnih dana, a onda se vrati uz duplu poštarinu koju snosimo mi koji smo poslali?
  Pa ja ako takvom nesavesnom čoveku dam negativnu pre nego istekne i poslednja šansa da ipak preuzme paket, on samo može da pomisli da sam se pomirila sa situacijom i da ne treba da završi posao.
  Limundo Cash jeste neka vrsta rešenja, ali meni je prilično konfuzno, te on uplaćuje vama, pa vi meni javljate, pa ja onda šaljem. Lepo je što ste smislili bilo kakav način, ali svi mi ovde poslujemo jer želimo da se stvari brže obavljaju.
  Čim kupac dobije negativnu ocenu, a licitira na narednoj aukciji, prodavcu mora uz njegove podatke da izađe obaveštenje da se prodaja može obaviti samo uz plaćanje unapred. I ta kazna neka stoji dok kupac ne obavi bar 3 propisne kupovine, bez grešaka, kašnjenja i negativnih ocena.
  Čak i po završenoj aukciji možete da ubacite obaveštenje prodavcu da kupac ima negativne ocene i da je prodavac taj koji može da izabere da li će prodati predmet tom kupcu ili prvom ispod njega, ukoliko ih ima, a možda i potpuno odustati od saradnje. Pa da vidimo da li će tako olako da dopuste sebi negativne ocene.
  Trenutno kakvo je stanje, ja nikoga ne mogu da sprečim da licitira (ako mi nije od ranije poznat), niti mogu da odustanem od saradnje samo na osnovu negativnih ocena, a verujte da bih vrlo rado da ta opcija postoji!

 22. Ne vredi išta komentarisati.
  Pošten ! prodavac,pošten kupac !!! Zlatko 28, pošten kupac-pošten prodavac Ja !!! gde bi nam bio kraj.
  Pozdrav za poštene ! KUPCE, i iskrene PRODAVCE.

 23. Ne znam da li ima veze sa ovom temom,ali eto mene zanima,jednom prilikom sam bila suspendovana iz razloga sto jednog prodavca nisam ocenila(kupovala sam vise stvari od doticne), iz razloga sto bi bila negativna,a ja sam bar 20 ocena izgubila sto me sto prodavci sto kupci nisu ocenili dok sam ja posle mog slucaja redovno svakog ocenjivala,a vidim da nikad nisu bili suspendovani.Nepravda!

 24. @kucljak1 Radimo na tome da se uvede sistem automatskog ocenjivanja, tako da nećete morati više
  da brinete oko ocene koja vam sledi. Hvala još jednom na svim komentarima.

  @bitmen Nažalost ne možemo ovde rešavati spor sa kupcemj. Može biti 1001 razlog zbog čega je negativna ocena obrisana.
  Možda je kupac napisao da će sutra uplatiti i kada je uplatio nije obavestio, jer vam je već javio da će to uraditi itd…, bilo šta može biti razlog. Ukoliko želite više informacija molim vas javite nam se putem kontakt stranice.
  http://www.limundo.com/Kontakt?utm_source=Pomoc_Header

  @zlatko28 Proveriću u vezi sa ovom situacijom, pa vam javljam.

  @marija.b U pitanju je potpuno druga situacija koja se ne obrađuje u ovom blogu. Svakako niste u obavezi da navodite na aukciji Plaćanje Pouzećem, kako biste slali samo nakon uplate. Ukoliko korisitite Limundo Cash, duple troškove poštarine vam refudira Limundo. Više o tome možete pročitati na stranici Pomoć:
  https://limundo.zendesk.com/hc/sr/articles/202548221-Poslao-sam-predmet-ali-ga-kupac-nije-preuzeo-Limundo-Cash-

 25. Vaske_Baranjac

  Čitam Komentare i nažalost , Nema -IDEALNOG-rešenja za problem kada ne dođe do Realizacije -KUPO-PRODAJE- u Predviđenim Rokovima.
  Sam Limundo svojim Pravilnikom o Obostranom Javljanju unosi Zabludu i onda svaka strana čeka onu drugu da se Javi.
  Moje mišljenje je da se po nekom Kodeksu Lepog ponašanja -Kupac treba Prvi javiti i obavestiti Prodavca da je nešto kod njega osvoio na Aukcijama ili Kupio na Kupindu i da zatraži podatke za -UPLATU- ili zamoli da Prodavac sačeka određeni period dok su i ostale Aukcije koje je pokrenuo još u -TOKU- i da je zainteresiran za još neke Aukcije jer većina prodavaca postavlja Aukcije na -Period -3 – 10 Dana.- i onda kako da se uplata izvrši u roku od 5 dana, Ja Komentarišem u ime Numizmatičara jer su naše postavke takve.Limundo je doneo -GENERALNI-Pravilnik za sve, a velike su razlike po pojedinim Granama -trebao bi Limundo Tim da razradi svaku Granu posebno i napravi Razlike u Rokovima i načinu obavljanja KUPO-PRODAJE. Možda da se malo posavetuje i sa članovima i -PRIHVATI- neke Sugestije i Predloge-(mi već imamo i Neka Iskustva). Srdačan Pozdrav! Vaske_Baranjac.

 26. @zlatko28 budite slobodni da pošaljete poruku kupcu da se javi u roku do 48h.
  Ako se ne javi, niste više dužni da čuvate predmet i možete ga ponovo postaviti na Limundo.

  @Vaske_Baranjac Hvala vam na iznetom predlogu.
  Najbolje bi bilo da ga upišete u delu: http://cafe.limundo.com/forum-3.html
  Moj savet je da ne čekate drugu stranu da se javi, već da se odmah javite, najbolje putem Limundo poruka, kako biste
  imali dokaz ukoliko dođe do neke sporne situacije.
  Što se tiče druge situacije, dobra volja je prodavca da li će sačekati kupca da licitira i na drugim aukcijama kako bi izvršio zajedničku uplatu. Sve je stvar dogovora obe strane. Naravno ako prodavac to ne želi, onda je potrebno uplatiti odmah za izlicitirani predmet, a nastaviti sa daljom licitacijom za druge predmete.

 27. Meni je lik izlicitirao i dok jos nije istekla licitacija javio mi da odustaje,cim se zavrsila licitacija dobio je negativnu, mislim da takve likove treba blokirati momentalno.

 28. Ja sam imao problem sa clanom antigueshop..
  Kupio sam nesto od njega,jedan strip,za 120 din i covek me kontaktira 10 dana pred istek saradnje,gde je do sada bio??
  Medjutim meni iskljuce intrnet i nisam mogao da mu uplatim.Zavrsi se sve to ja uplatim internet,ukljuce ga,udje na limundo i vidim da mi je dao negativnu,dam i ja njemu zbog tolikom kasnjenja u vezi kupoprodaje..
  Objasnim mu ja o cemu se radilo i zasto nisam uplatio 120 din,a da hocu da mu uplatim 120 din,a da mi cak i ne salje strip,neka ga opet proda..Covek krece da filozofira,kako se pozitivna ne moze kupiti novcem,kako se negativna ne moze obrisati novcem,kako ce meni ostati negativna i da cu dobiti upozorenje..
  Ja napisem limundu sta se sve desilo,oni ljudi nam obrisase i meni i njemu negativnu,ali ja sam bio rad da mu novac uplatim,a da mi nista ne salje,samo da mu pokazem da nisam nikog hteo da predje,jer i nemam razloga za to..
  Medjutim,to nije sve..Clan je nevidjena rdja..
  Odmah nakon brisanja tih negativnih ocena,jedan clan sa 0 ocena kupuje od mene nesto-predmet..
  Clan mi odmah nakon kupovine pise kako ima indentican predmet i da nece ovaj da kupi,ja sta da radim,da povratim proviziju,dam negativnu i obavestin kupindo…
  Clan medjutim meni da odmah negativnu i napise ispod kako predmet nista ne valja,kako ja lazem,kako sa drzak i bezobrazan.itd..
  Ja provalim da je to clan antiqueshop,i da je namerno usao samo da bi mi dao negativnu jer mu je toliko bilo krivo sto su mi je obrisali,i ja mu napisem da je to on i da je veoma glupo sa njegove strane..Vise nije nista odgovorio…JEDNA VELIKA RDJA OD CLANA…ANTIQUESHOP-…

 29. @pavlicenko
  Imate mogućnost da u svom nalogu odmah blokirate takve članove. Čak i za vreme licitiacije ukoliko sumnjate da je neko neozbiljan kupac, možete blokirati člana da dalje ne licitira.

  @nemanja
  Ovakve situacije uvek je dobro prijaviti nama putem Kontakt stranice kako bismo izvršili detaljnu proveru naloga
  i preduzeli određene mere ukoliko je došlo do zloupotrebe.

 30. markomarko2006

  Do skoro je bilo pravilo ( Limundo ) da je kupac duzan da kontaktira prodavca u odredjenom roku, sada to pravilo vise ne vazi, iz nekog razloga, sto je suludo…neko od nas stavi i po 1500-2000 aukcija, u deset dana, vecina ljudi licitira iz dana u dan, da bi im postarina bila jeftinija, sto je normalno, a sada, ja treba da saljem svakom kupcu posle jedne ili dve kupljene aukcije odmah podatke za uplatu…vecina ce reci, vidi ga ovaj sto je naporan, u kanalu je za lovu pa me ganja, kad hocu jos da kupujem…isto tako bih i sam reagovao….dobar deo kupaca se javi i kaze da i dalje licitira, neki naravno, ne…niko od nas se ne bavi prorockim aktivnostima do kada ce licitirati, do treceg ili do desetog dana, s toga, jurenje kupca od strane prodavca je totalna glupost, retko ko ce ozbiljan dati kupcu negativnu zato sto se nije javio u 48h…i kada odete na pijacu, maxi, ili bilo gde u kupovinu, ne ide prodavac za vama i udara recke sta ste kupili pa sabira…sad mi dodjes 220, pa sad 560…pa hajmo do crvene….valjda je normalno da dodjete na kasu kada ste sve pokupovali i pitate…koliko sam duzan ?
  Ali….ovo je zemlja Srbija, gde je neko pametan smislio da to moze i drugacije, pa se dobijaju negativne ocene za gluposti, usput bih voleo da upoznam strucnjaka koji je promenio prethodno pravilo, uzgred receno, rok od 48h je dovoljan za nekih 700-1000 aukcija da se isprate sve poruke, sve preko toga nije realno, govorim iz licnog iskustva…ok, sada ce Lana odgovoriti da ne treba stavljati toliko aukcija odjednom, jer se ne mogu ispratiti rokovi i sta ja znam jos….ja cu jos jednom samo reci, obratite paznju ko vam uplacuje dopune za kredit…kupac sigurno ne….tako da bi malo korektnije ponasanje prema ozbiljnim prodavcima bilo u obostranom interesu, nije bas ni za baciti svakog meseca 200-300 eur dopune limundu…to je necija plata u ovoj zemlji…razmislite….

 31. Imam problem sa kupcem koji ima vec 4 negativne ocene i obrazlozenje za sve je isto „kupac se ne javlja a loguje se“ Mislim da ovako neozbijni clanovi moraju na neki nacin biti sankcionisani jer ako neko ima vise negativnih ocena i uvek sa obrazlozenjem da se ne javlja nakon kupovine mislim da je tu u pitanju cista neozbiljnost, jer naravno da mogu da shvatim da nekom iskrsne nesto zbog cega rokovi ne mogu da se ispostuju ali ako se stalno ponavlja da se neko jednostavno ne javlja nakon sto je izlicitirao nesto mislim da tu nije u pitanju „visa sila“ nego najblaze receno neozbiljnost. Moj predlog bi bio da ovakvim clanovima recimo zabranite da odredjeno vreme (u zavisnosti od broja negativnih ocena) kupuju i prodaju na limundu jer dok god oni ne budu snosili posledice za svoje ponasanje ovakve situacije ce se ponavljati a one naravno stete i vama i nama.

 32. Oduvek sam gledao bilo kao kupac ili prodavac da odmah nakon završetka kupcu ili prodavcu pošaljem poruku
  Pozdrav i naravno tražim račun ili pošaljem broj svog TR
  Kupac ili prodavac se javi nakon aukcije ako je aktivan ili čim se aktivira.
  Ali u poslednje vreme je na Limundu a i kupindu zavladao čudan trend
  Kupac je aktivan za vreme trajanja i završetka aukcije, a onda bude aktivan još izvesno vreme ( ne onaj period koga limundo produži) i ne javi se, Zatim sutra, aktivan , prekosutra aktivan i pošalje poruku verujte samo par minuta pre isteka roka za javljanje . Mislio sam da je to samo jedan ili dva kupca , ovo postaje trend.
  Isto i za uplatu bez javljanja uplaćuju čak OSMI dan ( uplatio sam u limundo roku…)
  I ako piše OSAM dana postoji onaj obrazac 2+3+3
  Čini mi se kao da ih neko na silu tera da licitiraju a onda da maximalno razvuku tajming javljanja i plaćanja

 33. Само ви лепо уведите депозит код регистрације да ако се врати пакет од неког да му се скине цена те дупле поштарине са рачуна

 34. Uvedite opciju da kupac u svom nalogu ima blok opciju za clanove sa nijednom ocenom jer vecina novih naloga blokira prodaju time sto nikad ne ostvare komunikaciju sa prodavcem…tu su da miniraju aukcije .

 35. Desavalo se i meni ali sam resavao uspesno u pomoc limundo tima.Zboravite rokove 2 dana komunikacija mnogi prekrse taj rok a ipak ispostuju kupoprodaju zato trebate biti uporni jel nije lako s ljudima ima nas raznih.

 36. Zahvaljujem se svima na komentarima

  @markomarko2006
  Rok za kontakt je 2 dana i u obavezi su oba člana da se jave.
  Predlažem da osmislite standardnu poruku koju ćete slati svim kupcima koji su pobedili.
  U poruci možete navesti na koji sve način kupac može uplatiti. Ne mora poruka da sadrži samo uplatu pre slanja.

  @united172
  Uvek možete blokirati člana ukoliko ne želite da ponovo licitira na vašoj aukciji.
  Svakako javite nam se putem poruka u slučaju da kupac odbije saradnju.

  @sharenko
  Dali ste nam interesantne podatke. Za sada se nijedan član nije žalio da se kupci javljaju u poslednjem minutu.
  Svakako rok je 48h i član se može javiti u tom periodu. Što se tiče uplate, rok je 5 dana. Prodavac nije u obavezi
  da sarađuje van tih rokova.

  @Patriot
  Već postoji Blok opcija, pa ako neko licitira sa nula ocena kod vas, vi možete
  ukoliko ne želite saradnju da blokirate člana.

 37. Od nedavno sam na Limundo pa mi je potreban savet. Covek sa 4 negativne ocene,sve u skorije vreme,mi je izlicitirao knjigu. Cuo sam da vise nije kupac duzan da prvi kontaktira prodavca a iskreno nemam zelju da ja prvi kontaktiram coveka za koga je jasno da je neozbiljan. Uskoro istice predvidjenih 48 sati za kontakt a jos se nije javio. Zaista zelim da korektno saradjujem sa svima i da izbegnem negativnu ocenu,pogotovo na samom pocetku i od takvih kupaca pa me zanima kako treba postupiti u takvim situacijama. Hvala

 38. Kupac i prodavac su u obavezi da uspostave kontakt u roku do 48h. Najbolje je putem Limundo poruka. Član sa 4 negativne, može biti član sa 1000 pozitivnih. Tako da bi najbolje bilo da napišete poruku svom kupcu.

 39. Na koji način se kontaktira drugoplasirani kupac?

 40. Jovana Milenković

  Dobar dan, drugoplasiranog člana možete kontaktirati putem Limundo poruka i ponuditi mu da predmet prebacite na Kupindo po fiksnoj ceni. Pozdrav!

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh