Početna » Limundo » [CASE STUDY] Stolica, @zubarica i Limundo

[CASE STUDY] Stolica, @zubarica i Limundo

Za kompaniju ne postoji važniji odnos od onoga sa korisnicima. Iz tog uzajamnog odnosa davanja i primanja rode se mnoge poslovne ideje, rešenja, zanimljive statistike koje nemaju cenu. Više od 9 godina u LimundoGradu pažljivo gradimo sistem u kome možemo da čujemo naše korisnike, u kome njihove ideje i predloge razmatramo i trudimo da ono najbolje iz njih vratimo u poslovanje.

I to je jedna od tajni uspeha – kako povećati prodaju 27 puta za 6 godina.

Naši članovi su u velikoj meri aktivni korisnici društvenih mreža i neretko svoja mišljenja i stavove iznose na društvenim mrežama, forumima i blogovima. To smatramo ogromnim bogatstvom i izvorom inspiracije. To je puls naših članova koji rado osluškujemo.

U četvrtak 18.05.2015. u 17.38 h je na blogu www.zubarica.com objavljen tekst pod nazivom: Priča o jednoj stolici. Čarobna priča o prilikama, šansama i onima koji šmirglaju do kraja – koji ne udaraju još samo jednu “ruku” farbe već idu do suštine. I za to bivaju nagrađeni. Topla, istinita priča kakvu samo život može da ispiše. Čim smo je pročitali, odlučili smo da joj pružimo podršku i damo krila da poleti. Prepuna je onoga što čini suštinu aukcija – strasti, istrajnosti i zadovoljstva konačnim rezultatom. To je priča o tome kako postajemo jači i kako nas energija koju stvaramo vodi do ispunjenja naših želja.

Podelili smo je putem naših naloga na društvenim mrežama Twitter i FB, bustovali post na FB i pored toga postavili baner u delu Moj Limundo i Moj Kupindo sa željom da što više Limundovaca pročita ovu2 FB boost zubarica priču.

Pored toga Zubarica je i sama uložila u promociju:
– postavljen na sledećim FB stranicama: Blogeri, Zubarica, Rukotvorine maštovitih žena,
– šerovan nekoliko puta sa naloga Zubarica na Twitter-u, postavljen kao Pinned Tweet 18.05.
– sa FB naloga Zubarica plaćen jednodnevni boost.

Kada je sjajna priča i udruže se snage rezultati su sledeći:

Poredimo 18 – 28. maj 2015. sa 7 – 17. maj 2015:

Broj poseta 456.45% (2,632 vs 473)

Broj korisnika 408.75% (2,152 vs 423)

Broj pregledanih strana 547.18% (4,705 vs 727)

Broj pregledanih strana po poseti 16.31% (1.79 vs 1.54)

Prosečno trajanje posete 35.58% (00:01:40 vs 00:01:14)

Ukoliko pogledamo najčitanije tekstove od 01. januara 2015. godine do sada, raspodela je sledeća:

 1. Priča o jednoj stolici 2.123 pregleda
 2. Želite li da dokažete da vakcine izazivaju autizam  1.422 pregleda
 3. Zubarski finansijski saveti 358 pregleda
 4. Limundo kupac za neverovati 358 pregleda
 5. Podsticaj preduzetništvu 290 pregleda
 6. Kako je moj muž sam sebi izvadio zub 229 pregleda
 7. Život u kući vs život u stanu 208 pregleda
 8. E, ko se do sad udao – udao se 203 pregleda
 9. Kako zaraditi pare 200 pregleda

Ono što je najvažnije u celoj priči je do kog broja ljudi je stigla priča o stolici i koliko njih je uspela da inspiriše i podstakne da i oni sami pronađu svoje blago sa tavana i realizuju svoje davnašnje želje. Posebno nam je drago da je malo vetra u jedra doprinelo značajnom povećanju posete u dužem vremenskom periodu. Bez kvalitetnih tekstova na Zubaricinom blogu broj povećanja pregleda stranica i zadržavanje na njenim tekstovima ne bi bilo moguće.

I zato magija nastane kada se spoje kvalitetni sadržaji i inicijativa sa jedne strane i moć koju nosi preko 670.000 Limundovaca sa sobom sa druge strane.

P.S. Ako vam je potreban vetar u leđa pogledajte Oglašavanje u LimundoGradu.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

1 Komentari

 1. Najlepše hvala na pominjanju i lepim rečima.
  Verujte da sam stvarno OTPALA od šmirglanja :), ali zaista niko srećniji od mene što sam došla do upravo onakve stolice koju sam godinama (decenijama) želela.

  U međuvremenu sam počela da dobijam i ponude da prodam stolicu – ali, kako rekoh jednom potencijalnom kupcu, stolica već ima sa strane malenu, mesinganu pločicu sa mojim imenom…. Moja :).

  Svim članovima Limunda najlepše želje da nađu nešto da im ispuni srce ovako kao meni ova kupovina, a članovima Limundo tima još jednom iskrena zahvalnost i mnogo pozdrava.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh