Početna » Zabava » Star Wars dan

Star Wars dan

Neka sila bude sa tobom. Još od 1977, kad je prvi put prikazana „Nova Nada“, ova rečenica čuje se svuda gde se okupljaju ljubitelji fantastike. Godinama unazad, zbog sličnog prizvuka fraze „May the force…“ i čitanja datuma „May the 4th“, četvrti dan maja postao je „Dan zvezdanih ratova“.

O popularnosti najbolje govori preko 700 predmeta na Kupindu koje ćete naći tražeći frazu „Star Wars“. Priča o pobuni male i nadahnute grupe entuzijasta protiv velike zle imperije i koja na kraju uspeva da trijumfuje, već preko 30 godina nadahnjuje milione. Do sada šest filmova, plus desetine knjiga, tri crtane serije i jedan dugometražni film, od one koju je radio Genndy Tartakovsky do poslednje „Rebels“ koja se ovih dana emituje na televiziji, bezbroj figurica, igara i činjenica da je i dalje u pitanju najpopularnija Lego serija, govori da je u pitanju jedna od priča koja sve nadahnuje.

Posebnu pažnju privlači činjenica da ove godine izlazi novi film iz serijala, i da je vreme da se posvetimo starih. Najaktuelnije pitanje je: kojim redom ih gledati? Opcije su: po vremenu snimanja (epizode IV, V, VI pa I, II i III); po vremenu dešavanja (epizode po broju: I, II, III, IV, V i VI), ili tzv. „machete order“ (IV, V, II, III i VI) koji totalno izbacuje epizodu I. Meni taj red smeta jer mi nedostaje Qui-Gon Jinn, ali realno ne utiče na radnju, plus što izbegava dugotrajne epizode Jar-Jar-a, koji većini ljubitelja ide na živce. Šta vi mislite, kojim redom je najbolje podsetiti se pred premijeru VII epizode krajem godine, i kojim redom biste vi gledali sa nekim ko gleda prvi put?

Vidimo se u bioskopu

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh