Početna » Limundo » Kako Limundovci koriste novu sekciju Pomoć

Kako Limundovci koriste novu sekciju Pomoć


pomoc_logo

Pre nešto više od mesec dana, na Limundu je osvanula potpuno nova sekcija Pomoć. Pravo je vreme da sa vama podelimo prve pokazatelje o tome kako se koristi nova Pomoć.

 

Jedan od glavnih zadataka nove sekcije Pomoć je bio da omogući Limundovcima brz i lak pristup što većem broju informacija i saveta. Sva istraživanja pokazuju da većina korisnika želi da sama potražiti informaciju o nedoumici koju imaju, umesto da kontaktira korisničku podršku preko poruka ili telefona.

Osnovi razlog za to je što se na odgovor od korisničke podrške čeka određeno vreme, dok se u slučaju dobro razvijenog Self Service-a (samo-uslužnosti), to vreme drastično skraćuje i omogućuje da korisnik lako dođe do velikog broja informacija.

Ono što bih istakao je da su Limundovci odlično prihvatili način funkcionisanja nove sekcije Pomoć. Oni učestvuju u kreiranju sadržaja tako što glasaju da li im je neki članak pomogao i ostavljaju različite komentare, potpitanja i sugestije. Za mesec dana je ostavljeno preko 200 komentara.

Svakog dana preko 600 Limundovaca poseti sekciju Pomoć gde pogleda više od 2.300 strana uz prosečno zadržavanje od oko 01:20 min. Broj poruka koja korisnička dobija se smanjio i povećalo se učešće pitanja gde je stvarno neophodna pomoć korisničke, što je pun pogodak. Najviše pregleda ima članak Kako da kupim na Limundu, zatim Cenovnik i Kako da postavim aukciju. Članak koji ima najviše komentara je opis nove opcije Kupi odmah.

Zanimljivo je da oko 20% poseta dolazi preko mobilnih uređaja (mobilni telefoni + tableti).

U sekciji pomoć, preko pretrage, Limundovci najčešće traže informacije o Cenovniku, proviziji, ocenjivanju, podešavanjima naloga itd.

Jedan savet: Veliki broj Limundovaca nema svoj avatar u sekciji Pomoć. Da biste imali svoj avatar (sliku) potrebno je da se registrujete na Gravatar servisu sa e-mail adresom koja je u vašem Limundo nalogu.

Ukoliko imate neki predlog u vezi sa novom sekcijom Pomoć, budite slobodni da ga podelite u komentaru ispod.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh