Početna » LimundoGrad » Podsećamo na Podsetnik

Podsećamo na Podsetnik

Ovog meseca se u LimundoGradu pojavila nova pogodnost – e-mail podsetnik. Ukratko, ako pretragom ne pronađete ono što ste tražili, imate mogućnost da dobijete obaveštenje kada se takav predmet naredni put pojavi. Za ovu opciju nije neophodno da budete ulogovani, a možete je koristiti čak i ako niste član LimundoGrada – dovoljno je da unesete svoju e-mail adresu u predviđeno polje i aktivirate podsetnik. Nekoliko hiljada posetilaca naših sajtova već koristi podsetnik. Hajde da pogledamo kako to oni rade.

Najveći broj korisnika e-mail podsetnika prosto upiše traženi pojam u polje za pretragu na naslovnoj strani, dok veoma mali procenat koristi naprednu pretragu ili pretražuje u okviru određene (pot)kategorije. Većina aktivira podsetnik samo za jedan traženi predmet, ali ne nedostaje i onih koje zanima dinamika postavljanja više desetina različitih predmeta. Ponekad korisnik ne želi ništa da prepusti slučaju, pa upiše pojam u svim padežima, kako bi izbegao da zbog bogatstva našeg jezika ostane kratkih rukava. 🙂 Mali savet: dovoljno je uneti osnovu reči da bi se dobili svi njeni oblici, npr. „kutij“ zamenjuje „kutija„, “ u kutiji„, „oko kutije„, „sa kutijom„,…

Da li zbog veće posete ili slabije ponude, e-mail podsetnik se gotovo trostruko više koristi na Limundu nego na Kupindu. Zanimljivo je da se na Kupindu najviše traži baš ono čime je ovaj portal najbogatiji – knjige. Na Limundu su česte potrage za nameštajem i kućnim aparatima, markama proizvođača odeće i obuće, te ostalom tehnikom i određenim modelima mobilnih telefona. Česte su pretrage i po imenima – književnika, muzičara, kao i ličnosti koje su svoja imena pozajmila kozmetičkim, odevnim i drugim proizvodima.

Pet od šest korisnika ove opcije su ulogovani članovi. Ipak, naročito smo ponosni na korisnike kojima je ova opcija otvorila vrata LimundoGrada. Oni su prvo probali ovu opciju, a potom odlučili da postanu naši članovi.

Za kraj još jedno podsećanje. 😉 Postoji nekoliko trikova da brže i preciznije dođete do željenih rezultata pretrage i to ne samo kod nas. Tome je na našem blogu posvećeno više tekstova, od kojih bih izdvojio jedan pet godina star, ali još uvek aktuelan, i jedan noviji, takođe veoma koristan.

 

 

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh