Početna » Limundo » Nekoliko izmena na strani sa Limundo porukama

Nekoliko izmena na strani sa Limundo porukama

limundo cafe ponovo radiPre nešto više od mesec dana dobili smo poruku od članice “BBUBA”. Poslala je predlog da na strani gde su Limundo poruke napravimo da one nepročitane poruke budu drugačije boje od onih poruka koje su pročitane.
Bio je to odličan predlog! Nije nam ostalo ništa nego da ovu ideju realizujemo. Usput, videli smo još nekoliko stvari koje su mogle da budu još bolje, lepše i funkcionalnije.

Kao što su neki Limundovci već primetili, napravljeno je nekoliko izmena na stranici sa Limundo porukama. Neki su nam već poslali svoje utiske da im se ova promena sviđa. Da vidimo šta je to tačno izmenjeno.

poruke 123c

Prvo, kao što je Limundovka BBUBA predložila, dodali smo pozadinu kod nepročitanih poruka. Nepročitane poruke sada imaju jasno vidljivu plavu pozadinu. Pre ove izmene, nepročitane poruke su se samo razlikovale po naslovu poruke sa podebljanim fontom. To je ostalo kako je i bilo.

Drugo, napravljeno je novo dugme koje vodi do svih poruka u vezi sa datom aukcijom. Dodata je i ikonica koja (nadam se) podseća na neki predmet/poklon, tako da se lakše prepozna da se radi o porukama koje su u vezi sa predmetom tj. aukcijom.
Treće, napravljeno je slično, novo dugme za sve poruke sa datim članom i postavljena je slika, možemo reći, čovečuljka. Pre izmene umesto ova dva dugmeta postojao je običan link koji mnogi Limundovci nisu videli. 🙂

poruke 345c

Četvrto, slično kao kod završenih aukcija, napravljeni su tabovi kako bi postalo uočljivije gde su primljene, a gde poslate poruke. Pored toga što je uočljivije, nadam se da je ovako i lepše. 🙂
Peto, na kraju su izmenjeni i dugmići “Selektuje sve”, “Obriši” i “Snimi sve poruke”. Ovo poslednje dugme je prebačeno sa dna stranice (gde je bilo manje vidljivo) u bar sa ostalim dugmićima.

Napravljene su i izmene u veličini slova kako bi cela strana bila još preglednija. 🙂

Ono što je još bitnije, ne želimo ovde da stanemo.
Zbog toga vas pozivam da ovde u komentarima ili u Limundo Cafe-u (sekcija Limundo/Ideje i predlozi) napišete šta biste još voleli da se izmeni.

Hvala i svim Limundovcima koji su nam javili da im se ova izmena dopada. To nam puno znači. Govori nam da li idemo u pravom smeru. 🙂

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

19 Komentari

 1. Postovani,
  podrzavam Vas konstantan rad i trud da sistem Limundo/Kupindo ucinite boljim kako za kupce tako i za prodavce pa bih Vam izneo svoj stav u vezi poruka:

  Moj predlog u vezi poruka bi bio da se one grupisu u obliku konverzacija, kao na android sistemu, jer smatram da su tako sve poruke preglednije pogotovo ako zelim da proverim prepisku sa nekim clanom gde u sadasnjem slucaju moram da otvaram svaku poruku pojedinacno ( opcija – sve poruke sa clanom – malo olaksava ovaj posao ). Sistem inbox/sent ne pamtim kada sam video na nekom novijem telefonu – to je potisnuto organizacijom u obliku prepiske jer je preglednije.
  Ako to ne mozete da uradite, onda bih predlozio da se poveca broj prikazanih poruka u sklopu poslatih/primljenih poruka po strani tako sto cete vertikalni dijametar poruke smanjiti.

 2. Promene u vezi nepročitanih poruka su odlične i hvala vam na tome.

  Postoji još jedna stvar koju sam odavno tražila od vas kao tima da se uradi ukoliko je moguće.
  Naime da li može nešto da se napravi da jednim klikom prodavac dobije sve aukcije na kojima je pobedio jedan član? Pitam to iz razloga što je izuzetno teško prodavcima koji imaju veći obim prodaje da prekontrolišu kupovinu ukoliko u dogovoru sa kupcem to traje duže od rokova i protegne se na nekoliko strana završenih aukcija. Smatram da je to problem kod mnogih, postavite tu temu pa ćete videti. To bi olakšalo i ocenjivanje.

 3. Bravo za izmene, sajt se stvarno dosta unapredio u prethodnom periodu, sve je dosta preglednije i funkcionalnije.

  Ne znam da li je ova funkcija bila i ranije (možda sam je prevideo), ali bravo za opciju kod pretrage (podsetnik) da obavestite na i-mejl kad se predmet pod tim imenom pojavi.

 4. Drago mi je da vam se sviđaju ove izmene. 🙂

  @PRODAVAC
  Tako nešto jeste u planu. Taj način prikaza poruka je planiran da se napravi u okviru desktop aplikacije. Izmena na samom sajtu u tom smeru bi zahtevala puno vremena i rada, a s obzirom na to da planiramo neke druge izmene (npr opcija Kupi odmah) mislimo da je odluka da to bude u okviru aplikacije ispravna.

  @SILVANAV
  Odličan predlog. Pogledaću da li i kada to možemo da napravimo. Hvala.

  @MARKO
  Odlično ste primetili. To je napravljeno juče! 🙂

 5. @SILVANAV
  To već postoji.
  Treba vam samo Limundo lister. http://lister.limundo.com/

  Evo kako izgleda:
  http://www.dodaj.rs/f/3I/VO/3ef9NS64/grupno-ocenjivanje.png

  Znači, možete da vidite ko je sve pobedio na vašim aukcijama i sortirate po tom kriterijumu.
  Isto i za ocenjivanje.

 6. Svaka čast na izmenama, apsolutno ih podržavam.
  Takođe, sjajno je od vas što uzimate u obzir sve konstruktivne predloge članova.
  Konkretno od novina mi se najviše dopada to što su poruke sada mnogo preglednije. Ranije sam se „gubila“ među silnim nepročitanim (ali i pročitanim) porukama. Sada mi je zaista dosta lakše da funkcionišem na Limundu, pogotovo kada mi se završi veći broj aukcija.

  Jedno veliko hvala za BBUBU koja je došla na ovu odličnu ideju. 🙂

 7. Slažem se sa PRODAVAC. Bez takve konverzacije sve je mnogo konfuzno i komplikovanije. Kad sam prvi put posle nekoliko meseci ušao u poruke jedva sam se snašao. Kao nekom ko piše dosta poruka i voli da obaveštava kupca/prodavca u svakom trenutku o statusu ovo bi mi dosta značilo. Pre je bila aplikacija Kupindo poruke. Ne znam, Vladane, da li ste na tu aplikaciju mislili kad ste rekli Desktopa plikacija? I ona je bila bug-ovita, ali je bila kud i kamo preglednija od ovoga što sad imate na sajtu. Ako ima neka desktop aplikacija za koju ne znam, molim Vas, recite. Hvala unapred!

 8. Zdravo Zorane.
  U planu je da napravimo potpuno novu desktop aplikaciju koja će biti i za Limundo poruke, nalik na onu koja postoji za Kupindo poruke. Za sada ona još nije napravljena i javićemo sigurno kada to bude slučaj.

 9. @Vladan, da li je ta Kupindo aplikacija još aktuelna budući da sam pokušavao da nađem link za nju i na Kupindo i na Limundo, ali nisam uspeo? Još jedan predlog, mogli ste napraviti aplikaciju koja bi u sebi imala i Limundo i Kupindo poruke, ali, recimo, sa button-om za prebacivanje Limundo/Kupindo. Kad se sinhronizuje, sinhronizuju se oba naloga, kad se snima backup, takođe snima za oba. Pozdrav.

 10. Evo ga program za Kupindo poruke
  https://www.kupindo.com/Pomoc/Program-za-Kupindo-poruke/185

  Tako je, u planu je da bude jedan program za obe platforme.

 11. Postavite opciju za arhiviranje poruka samo sa odredjenim članom, a ne svih poruka, mnogo bi olakšalo posao u slučajevima kada dolazi do nesporazuma sa kupcem tj, negativnih ocena

  Predlog za grupisanje poruka po istom kupcu je odličan, dešavalo mi se da preskočim da pošaljem predmet kada kupac odjednom psvoji veći broj aukcija.

 12. @Nikola
  Dobar predlog. U planu je da napravimo desktop aplikaciju koje će imati više opcija nego što je to slučaj na samom sajtu.

 13. Kada se dobiju podaci od kupca / prodavca zašto mobilni broj mora da bude ispisan sa +381611231234 zar ne možete to da podelite na 061 123 123 3 i da bude malo veće na ekranu, a ostavite i stari prikaz da može sa mobilnog da se pozove broj kada se gleda stranica u browseru. Isto bi važilo i za adresu..

  I pogledajte malo kakav je sistem poruka na KupujemProdajem, mnogo brže i preglednije

 14. Pozdravljam svaku novost koja doprinosi poboljsanju rada. Uvodjenjem noviteta koje predlazu sami clanovi pokazujete da pratite znjihove zelje, molbe i zahteve. Takodje, time dokazujete da niste nimalo sujetni.
  Ova novost doprinece mnogo jasnijem i sigurnijem pregledanju poruka. Ovo se odnosi posebno na one clanove koji imaju veliki broj aukcija,prodatih, odnosno kupljenih predmeta.
  Bice i mnogo manje propusta, pa mozda cak i zloupotreba. Sada je sve jasno i transparentno i teze ce biti opravdanje da se nije videla poruka.
  Predlagacu posebna zahvalnost.

 15. @esap
  Hvala na komentaru i lepim rečima.
  Pre nekoliko dana izašla je i desktop aplikacija za Limundo i Kupindo poruke, koja može biti veoma korisna Limundovcima sa puno poruka.
  Program možete preuzeti sa strane: https://limundo.zendesk.com/hc/sr/articles/205374561

 16. Poštovanje,

  volela bih da postoji opcija da se doda prodavac u listu omiljenih, kao što postoji i lista za blokiranje članova.
  Mislim da bi to bilo super jer bi kupci mogli na jednom mestu da imaju spisak omiljenih prodavaca čije bi predmete želeli češće da pregledaju. Pozdrav!

 17. Hvala na predlogu. Za sada možete koristiti opciju podsetnik kako biste uvek znali da li je i koje aukcije postavio neki prodavac.
  Idite na profil nekog prodavca i sa strane unesite e-mail adresu na koju će vam stizati info kada taj prodavac postavi aukcije.
  🙂

 18. kaka se salmi pork korisniku , pobedio sam na aukciji i nemogu da posaljem poruku coveku, jel moguce da ste to toliko nejasno napravili

 19. Jovana Milenković

  @Miroslav

  Dobar dan, dovoljno je da odete u primljene poruke i ovde ćete videti podatke prodavca na čijoj ste aukciji pobedili. Možete mu samo odgovoriti na tu poruku.
  Takođe, možete kliknuti na aukciju na kojoj ste pobedili, a zatim na opciju „Pitanje za prodavca“ koja se nalazi sa desne strane.
  Ukoliko budete imali dodatnih nedoumica, budite slobodni da kontaktirate kolege iz korisničke podrške: http://www.limundo.com/Kontakt Pozdrav!

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh