Početna » LimundoGrad » Ko su moji kupci?

Ko su moji kupci?

MysteryManGospoda ili dame? Mladi ili iskusni? Profesionalni prodavci vode računa o profilima svojih kupaca i shodno tome prilagođavaju svoju ponudu. U želji da im pomognemo, pružamo neke podatke o prosečnim kupcima u različitim kategorijama na Limundu i Kupindu.

Kategorije sa najvećim prometom i brojem kupaca na Limundu su Odeća i Obuća. U ovim kategorijama na oba portala blago dominiraju dame (57%) prosečnog doba od 39 godina. Slično je sa Aksesoarima. U kategorije u kojima je lepši pol zastupljeniji spadaju i Za bebe i decu i Nega tela, s tim da su tu kupci neznatno mlađi. U ostalim kategorijama dominiraju gospoda, negde veoma blago, kao kod Umetnosti (52%), a negde izrazito – čak 83% kod Mašina i alata. U „muške“ kategorije (preko 80% muških kupaca) spadaju još i Auto i moto, Filatelija i Računari i oprema.

Godište takođe varira. Uži krug naših najiskusnijih članova/kupaca zanima se za Filateliju i Umetnost. Kategorija koja se može pohvaliti najmlađim kupcima je Mobilni telefoni.

Kupindo često nazivamo „mlađim bratom“ Limunda, pa su u skladu s tim i kupci na Kupindu u proseku nešto mlađi od Limundovaca. Ovde su „najiskusniji“ i jedini sa 40+ godina (u proseku) kupci u kategoriji Mašine i alati, što je najizraženije u potkategoriji Rezervni delovi i materijal. Najmlađi Kupindovci se osim za Mobilne telefone interesuju i za Negu tela, a vole i da se razonode Muzikom ili Igrama.

Prosečan kupac u najsnabdevenijoj i najposećenijoj kategoriji Kupinda, verovatno pretpostavljate da se to odnosi na Knjige, ima 37 godina. Da li muškarci zaista više čitaju ostaje otvoreno pitanje, ali 58% kupaca knjiga, kako na Kupindu tako i na Limundu, čine pripadnici jačeg pola. 😉

Za kraj malo podsećanje. Uvek smo spremni da saslušamo i usvojimo predloge za obradu zanimljivih i korisnih statistika. O čemu biste želeli da čitate?

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

3 Komentari

  1. izostavili ste numizmatiku pored filatelije.

  2. Ja bih voleo da znam koji su to najproblemtcniji kupci-prodavci koji dobijaju najvise negativnih,koji je profil ljudi kojima se brzo ugasi nalog i slicno.Zanima me profil tih 5 do 10% „losih clanova“ profile ovih cenjenih oko 90% ok clanova obicno znam 🙂

  3. Pa sad kad vidim da neko ima preko 3 negativne ne saradjujem ukoliko clana znam tad ok jer me tad ne moze zeznuti.E sad da znas sve clanove tesko a jos teze da dokazes koji je clan koristio i koristi dupli nalog jer to se radi sa drugog kompa i pod imenom druge osobe i kraj price sta ti ko moze ja nisam od takvih e kad vide na limundu da jedna osoba se takmici s drugom to veze nema sa pumpanjem vec s dorim predmetom.tako sam ove nedelje pobedio ali se sve svodilo na nas dvoje troje i na kraju iskoristim opciju kupi odmah i kraj price jer covek je stavio tacno realnu cenu i cao svima.problematicnih kupaca i prodavaca imas vise od 10%

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh