Početna » Kupindo » TOP 10 aukcija koje su nas nasmejale u 2014.

TOP 10 aukcija koje su nas nasmejale u 2014.

Tradicionalno prvi post u novoj godini na LimundoGrad blogu posvećen je najinteresantnijim aukcijama i predmetima koji su se prodavali na našim sajtovima u prethodnoj godini.
Nekako se pokazalo da nam ova tema najviše prija nakon novogodišnjeg derneka.
Prethodne liste možete pogledati ovde:
Lista 2012.
Lista 2013.

Ove godine u kreiranju liste mnogo su nam pomogli članovi aktivni na Limundo Cafe-u koji je ponovo pokrenut. Stari Cafe bio je inspiracija za prvi post koji smo pisali na ovu temu.

Da ne dužimo mnogo, odmah krećemo sa zabavom.

Dobro nas je stisao minus prethodnih par dana. Zbog toga deseto mesto ove godine zauzima jedan džemper. Prodavac je odlučio da razbije monoton izgled lutke pa ju je obogatio likom Meta Dejmona, na oduševljenje ženske populacije u LimundoGradu.
originalslika_dzemper-za-decaka-49405761

Met Dejmon nije jedina poznata ličnost koja se u prethodnoj godini pojavila na LimundoGradu. Verovali ili ne na Limundu su prošle godine kupovali Švarceneger i Medvedev. Kao što to fotografija dočarava, oni su oduševljeni kvalitetom  čeličnih sajlica proizvedenih u Jugoslaviji.

originalslika_-Celicne-sajlice-plastificirane-3-komada-za-99-dinara-61084665

Pošto smo se dotakli Jugoslavije, na mestu broj osam, idemo malo dublje u istoriju Srbije. Vraćamo se u 14. vek i Kosovski boj. Na Limundu ste prethodne godine mogli da kupite štit sa snimanja filma Boj na Kosovu.
Kako u Šotrinoj interpretaciji ovog istorijskog događaja srpski vitezovi nose satove a u pozadini se pojavljuju čak i traktori ne treba da čudi što je štit napravljen od plastike. Da li je Šotra površno obradio ovu priču ili je srednjovekovna Srbija zaista bila toliko napredna, ostaje da se vidi. Mada svakako ne bismo daleko stigli sa plastičnim štitovima.
originalslika_stit-sa-snimanja-boja-na-Kosovu-i-0-48520769

 


Pošto smo već krenuli da idemo kroz istoriju, zadržaćemo se još neko vreme tamo. Audio kasete su najomraženiji nosač zvuka među ljubiteljima muzike. Ipak za njih se vežu i neki interesantni izumi. Oni dovitljivi su ih brisali uz pomoć magneta, a u slučaju pokvarenog decka valjalo je imati i izum za premotavanje. Predstavljamo vam ovde upravo takav jedan izum. Nezvanično, izumitelj ovog uređaja radio je jedno vreme u Zastavi gde je, takođe, na maestralan način rešio problem pričvrščivanja itisona za pod Yuga – heftalicom kroz lim.
originalslika_Retro-premotavac-magnetnih-traka-office-point-H-50702601

 

Na šestom mestu još jedan povratak u prošlost. Do duše, ne tako daleku i ne tako slavnu. The one whose name cannot be spoken posle više od 10 godina vratio se u Srbiju a na Limundo aukciji se našla avionska karta sa tog istorijskog leta.
originalslika_Avionska-karta-iz-Novak-aviona-mesto-do-Seselja--64576659

 

Vraćamo se u sadašnjost i hladni januar. Toliko hladan da i psi nose džempere. Ipak naš današnji junak je izgleda budući modni bloger na životinjskom internetu. Potpuno je postiđen zbog pogrešne kombinacije koju su vlasnici odabrali za njega: „Šta ste mi ovo obukli, potpuno me zatvara u ramenima, pa nije ovo 2009. godina.“
Dzemper-za-psa_slika_O_28399411


Lunov Magnus Strip i Zlatna Serija, italijanska škola stripa je škola na kojoj su stasale mnoge generacije. Ovi stripovi se, već godinama unazad, dosta dobro prodaju na Limundu. Ponuda je dobra, a prodavci se na razne načine dovijaju kako bi istakli svoj predmet. Jedan prodavac se posebno istakao u tome. Pa kako da ne kupite ovaj strip kada ga čitaju malo mače i mali glodar?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nažalost, ne dožive svi stripovi ovako lepu sudbinu. Neki od njih završe i u vatri. Zagor u epizodi Blago crvene planine postade pepeo. Prodavac još uvek nije 100% siguran da li da za ovu grešku okrivi majku prirodu ili biološku majku. Ipak, uspešno je prodao predmet.
originalslika_Zagor-lms-4-Blago-crvene-planine-43657917

Kada smo  se već kod mode u životinjskom svetu, predstavljamo vam novi modni trend za 2015. godinu – Navlake za mačije nokte. Pošto poznajemo temperament ovih krznatih sisara jedinu estetsku promenu, u vidu dugačkih i bolnih ogrebotina, doživeće ruke vlasnika koji budu pokušali da ovaj proizvod „montiraju“ na svoje mace.
Navlake-za-macije-nokte_slika_O_25960573

Na ovoj listi imali smo poznate, bavili smo se modom, zimom i životinjama. Kada bismo sve to želeli da spojomo u jednu aukciju imali bismo zimsku modernu bundu koja je povezana sa nekom poznatom, recimo, pevačicom.
Bingo! Na Limundu smo, pred sam kraj godine, imali jednu takvu aukciju, kojom završavamo ovu listu.
Selection_029
Svim stanovnicima LimundoGrada želimo srećnu Novu 2015. godinu i brojne uspešne kupoprodaje.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh