Početna » Kupindo » Sve što (možda) niste znali o programu za Kupindo poruke

Sve što (možda) niste znali o programu za Kupindo poruke

primljeneVeliki broj prodaja ili kupovina povlači sa sobom i veliki broj razmenjenih poruka sa članovima. Svesni smo koliki je izazov držati svaku transakciju pod kontrolom i ne propustiti ni jedan detalj dogovora sa drugom stranom. Verujemo da program za Kupindo poruke tu može da pomogne.

Gde skinuti ovaj program?
Program za Kupindo poruke nalazi se na sledećem linku. Instalira se lako, odnosno kao i većina ostalih programa za Windows. Nakon pokretanja instalacionog fajla, dovoljno je da ispratite uputstvo i nakon nekoliko klikova program će se naći na vašem računaru.

Koje su glavne funkcionalnosti?
Dve glavne funkcionalnosti ovog programa su napredno grupisanje i filtriranje poruka po zadatim kriterijumima. Jednostavnije rečeno, sve poruke koje ste primili ili poslali možete grupisati po nazivu predmeta, pošiljaocu ili vremenu slanja, a ukoliko želite možete filtrirati (prikazati) samo određene poruke, npr. samo poruke koje su primljene 7. januara ili poruke koje je poslao određeni član.

U nastavku ću navesti nekoliko primera koji su možda najpotrebniji u praksi:

1) Prikaz poruka od samo jednog člana

Kliknite na opciju „Primljene“ ili „Poruke (sve)“ sa leve strane, a zatim kliknite na kolonu „Poslao“. Otvoriće vam se spisak članova koji su vas kontaktirali i potrebno je samo da izaberete korisničko ime člana čije poruke želite da prikažete. Ovo može biti od velike pomoći kada vam je važno da nađete tačno određenu poruku.

2) Prikaz poruka koje su primljene ili poslate u određeno vreme

Kliknite ponovo na opciju sa leve strane, „Primljene“, „Poslate“ ili „Poruke (sve)“, u zavisnosti šta želite da pronađete, a zatim na kolonu „Vreme“. Izaberite datum (ili više njih) i program će prikazati samo poruke koje su razmenjene u tom vremenskom razmaku. Ukoliko primate veliki broj poruka, a želite da pronađete neku od npr. starijih poruka, ovaj filter može biti od koristi.

3) Prikaz nepročitanih poruka

Klikom na kolonu „Pročitana“ dobićete mogućnost da prikažete samo poruke koje niste pročitali (ili, s druge strane, samo one koje ste pročitali). Prikaz poruka na sajtu otežava pregled onih koje nisu pročitane, jer se u slučaju većeg broja primljenih poruka neke od njih mogu naći na drugoj ili trećoj strani. Ovde ćete lako doći do svih poruka na koje treba da odgovorite.

4) Prikaz svih poruka koje se tiču jednog predmeta

Klikom na kolonu „Naziv predmeta“ dobijate mogućnost da prikažete sve poruke koje ste dobili u vezi sa određenim predmetom na Kupindu. Npr. ako prodajete mobilni telefon Samsung Galaxy S3, na ovaj način možete videti sva pitanja koja su vam upućena u vezi sa ovim predmetom.

Screen Shot 2015-01-06 at 12.18.30 AM5) Grupisanje poruka po konverzacijama

Sa leve strane, ispod opcije za izbor poslatih ili primljenih poruka, imate opciju za napredno grupisanje. Možda najzanimljivija od svih jeste opcija za grupisanje po konverzacijama. Kada vam ovo može biti od značaja? Na primer, prodali ste predmet i kontaktirali kupca. Kupac je odgovorio na vašu poruku da želi lično preuzimanje, vi ste ga opet kontaktirali sa pojašnjenjem gde želite da se nađete i on je opet odgovorio na tu vašu poruku. S obzirom na to da će ove poruke biti primljene i poslate u različitim vremenskim razmacima, putem opcije za grupisanje možete ih prikazati jednu ispod druge i strelicama na tastaturi brzo proći kroz celu konverzaciju. Na ovaj način se možete lako podsetiti čitavog dogovora sa kupcem.

Ovo su samo neke od mogućnosti programa za Kupindo poruke. Da li ste ga već isprobali? Ako jeste, kakvi su vaši utisci i šta biste voleli da vidite u narednoj verziji?

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

7 Komentari

 1. Ovaj program ne radi, sam po sebi. Ne može se sinhronizovati, a sledeći put kad ga pokrenem, izbaci mi grešku i otvori prazan program.

  Trebam li instalirati nešto pored samog programa, kako bi funkcionisao?

 2. Miloš Grabić

  Zdravo Peđa, proverili smo još jednom i program se uspešno sinhronizuje. Nije potrebno ništa dodatno da instalirate.

  Da li mogu da vas zamolim da probate sledeće uputstvo, jedan od članova je veoma lepo pojasnio šta može da pomogne: http://cafe.limundo.com/thread-61-post-2496.html#pid2496

  Ako vam zatreba dodatna pomoć, slobodno nam se javite!

 3. Hvala na linku, savet clana ljubisa.va je bio od pomoći.

 4. Neka linux (.deb) verzija mozda u planu?

 5. Meni su poruke sa Kupinda nestale i nemam vise sa kim sam se i sta dopisivao ranije. Da li ce ovim programom biti moguce dobiti nestale poruke i kontakte?

  Znam da na Limundu poruke nestaju posle nekog vremena, brisete ih, ali za Kupindo se ne secam da ste pominjali bilo kakvo brisanje.

 6. Miloš Grabić

  @Ivica
  Hvala na komentaru!
  Trenutno nije u planu Linux verzija. Sledeći korak će biti sređivanje izgleda poruka na sajtu,
  kada završimo sa drugim projektima koji su već isplanirani, ili su u toku.

  @Maxi
  Postoji arhiviranje starih poruka i na Kupindu. Ovo je neophodno kako bi sistem mogao
  da funkcioniše brzo, jer se u toku dana razmeni na hiljade poruka. Hvala što ste se javili!

 7. Super, jos kad bi radio u Mac-u 🙂

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh