Početna » LimundoGrad » Mi sakupljamo čepove, a vi?

Mi sakupljamo čepove, a vi?

Tim Limundcepom do osmehaoGrada nedavno se priključio akciji „Čepom do osmeha„.

O čemu se radi?

To je humanitarno-ekološka akcija sakupljanja plastičnih čepova radi pomoći deci sa invaliditetom, da im se omogući lakše funkcionisanje u obrazovanju.

Akcija ima ekohumanitarni karakter, a cilj je ostvarivanje prava na obrazovanje za svu decu i mlade, razvoj ekološke svesti, volonterskog duha i humanosti kod dece i mladih.

Šta akcija podrazumeva?

Sakupljeni plastični čepovi se sortiraju, a zatim recikliraju. Novčana sredstva od reciklaže su namenjena za kupovinu pomoćnih tehničkih i nastavnih sredstava za decu sa smetnjama u razvoju.

Kako se možete priključiti i dati svoj doprinos?

Plastične čepove (od soka, piva, jogurta, mleka, ulja itd), koje inače svakodnevno bacate u kantu za otpatke, nemojte bacati. Uzmite, recimo, jednu posudu ili kutiju i tu ih odlažite. Kada sakupite određenu količinu možete ih odneti na neku od lokacija gde su postavljene kutije koje su namenjene ovoj akciji.

Važno je da čepovi ne budu prljavi, masni i slično. Sakupljaju se samo plastični poklopci.

Razmislite koliko čepova možete sakupiti u toku jednog dana kod kuće (npr. bar 1 od jogurta i 1 od mleka) ili posle neke proslave na poslu ili kod kuće (sigurno će vam ostati nekoliko čepova od sokova, koka-kole ili piva).

Pozivamo vas da nam se pridružite. Budite humani, ekološki nastrojeni i dajte svoje doprinos kao i primer drugima. Mame i tate, dajte primer svojoj deci kako mogu pomoći svojim vršnjacima kojima naše malo može značiti mnogo.

Uključite se. 🙂

Evo kako izgleda naša kutija 🙂

 

IMAG1242

 

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh