Početna » LimundoGrad » [INTERVJU] Salvete ulepšavaju život

[INTERVJU] Salvete ulepšavaju život

SalvetePotkategorija Kolekcionarstvo na Kupindu ima posebnu notu jer privlači članove koji gaje interesovanje prema specifičnoj vrsti predmeta. Raznolikost ponude i broj sakupljenih predmeta osnovne su crte kojima teže kako kupci, tako i prodavci.
Naša članica erzebeth, koji je već više od godinu dana TOP prodavac u kategoriji Kolekcionarstvo i umetnost, podelila je sa nama utiske o trgovini na Kupindu i Limundu i o novoj opciji za grupno ocenjivanje saradnji uz pomoć Kupindo Listera.

Postali ste naš član 2012. godine. Kako ste došli na ideju da razvijete prodaju salveta?

Prvo sam počela da se bavim dekupažom. To je bilo pre više od dve godine i tada još nije bilo lako doći do repromaterijala, a i ponuda salveta je bila slaba. Salvete sam kupovala na Limundu. Prodaja predmeta koje sam pravila išla je jako slabo, jedva sam vratila uloženo, tako da sam odustala i postavila sam višak salveta na Limundo, tako sam počela.

Da li ste i sami ljubitelj salveta, jeste li pored bavljenja dekupažom nekada bili kolekcionar?

Da, salvete su moja velika ljubav. Volim svaki trenutak koji provedem sa salvetama. Da li dok ih poručujem ili sortiram ili pakujem za slanje, svaki trenutak mi je lep.

Ukoliko nije tajna, gde nabavljate salvete, da li morate da putujete van Srbije?

Uglavnom u inostranstvu ih nabavljam, putujem po njih svake druge nedelje. Nije mi ni to naporno jer sve što je vezano za salvete meni pruža zadovoljstvo, a nema ničeg lepšeg nego kada radite nešto što volite.


Po kom kriterijumu birate salvete koje ćete prodavati? Da li postoje neki motivi koji su u određenom trenutku popularni pa se i više prodaju?

Postoje motivi koji se prodaju samo kada su novi, a ima motiva, ja ih zovem večni, koji se prodaju stalno i interesovanje za njih ne opada.

Zimske salveteKako ste izuzetno uspešan prodavac na Kupindu sa preko 50.000 dosadašnjih transakcija, logično je očekivati da Vam ocenjivanje saradnji oduzima mnogo vremena tokom dana. Više puta smo razgovarali na ovu temu i 29. decembra objavili novi Kupindo Lister, koji pruža mogućnost ocenjivanja više saradnji odjednom. Imali ste priliku da isprobate novu opciju za grupno ocenjivanje. Kakvi su Vaši utisci o ovom programu?

-Moji utisci o ovom pogramu su savršeni. Spasili ste me višesatnog dosadnog, monotonog posla. Oceniti par hiljada saradnji nije malo, a to mi se redovno dešavalo da imam tako puno saradnji za ocenjivanje. Ja uvek ocenim sve svoje saradnje, mada ima kupaca koji to ne rade. Ali ja i takve kupce ocenim.

Koliko vremena dnevno posvetite radu sa salvetama, da li možda imate neko određeno radno vreme?

Određeno radno vreme nemam jer to zavisi od porudžbina, ali se desi da provedem i 20 sati dnevno na Kupindu. Ali je u proseku to 12-15 sati dnevno.

Koliko ste zadovoljni prodajom na Kupindu i dosadašnjim iskustvom sa kupovinom preko interneta?

Moje iskustvo što se prodaje na Kupindu tiče je vrlo pozitivno, što se kupovine tiče malo manje, jer sam imala par manjih neprijatnosti prilikom kupovine. Ali naravno bilo je više lepih iskustava. Moja prva kupovina je bila vrlo pozitivna sa jednim divnim prodavcem, a mislim da je to najbitnije, taj prvi utisak. Zato se ja uvek trudim da svim novim članovima izađem u susret koliko god mogu.

erzebethNedavno ste dobili hiljaditu jedinstvenu pozitivnu ocenu i prvi pehar. Imate stalne i mogu slobodno reći verne kupce koji nestrpljivo čekaju da postavite nove salvete na sajt i rado kupuju baš od Vas. Koji je Vaš savet za uspešnu trgovinu?

Prvo treba biti čovek. Bitno je i voleti ono što radimo, to naravno nije svako u mogućnosti i to razumem. Ja imam jako veliku sreću što se bavim poslom u kojem uživam.
Što se odnosa sa kupcima tiče ja uvek polazim od sebe, uvek mislim kako bih ja odreagovala u određenoj situaciji i šta bi mi smetalo kod prodavca. Ako kupci imaju poverenja u Vas to je velika stvar.
Ne manje bitno je i pakovanje predmeta koje šaljete. Važno je da predmet bude bezbedno upakovan kako se ne bi oštetio u slanju, ali je bitno i to da to vizuelno izgleda lepo.
Često svojim kupcima uz kupljen predmet pošaljem i mali poklon. I tu nije bitna vrednost samog poklona, već sama pažnja. Volim kada mogu obradovati nekog, makar i nekom sitnicom. Često dobijem povratnu poruku da sam nekom ulepšala dan. Zar treba više od toga?

 

*Novi Kupindo Lister možete preuzeti na sledećem linku: http://lister.kupindo.com/

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

1 Komentari

  1. Puno pozdrava za Erzebeth ,saradjivali smo kupio sam neku deciju garderobu, divan clan , cesto se sretnemo na posti kad saljemo posiljke…Sve Pohvale i Preporuke…

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh