Početna » Zabava » Ton po ton za modnu jesen

Ton po ton za modnu jesen

Prethodni meseci su bili poprilično ispunjeni svetskim nedeljama mode. Pored italijanske nedelje mode, koja nije mogla da prođe nezapaženo, u oktobru mesecu na red su došle  Srpska nedelja mode, koja se održala u Novom Sadu i Beogradska nedelja mode (Perwoll Fashion Week), koje su predstavile modne trendove za predstojeću sezonu.

crno bela odećaMonohromnost je trend koji uočavamo na ulicama svih gradova. Na modnim pistama ove jesenje sezone se dogodio kao logičan sled letnje sezone, gde su crni i beli tonovi potpuno dominirali u svetskim modnim kućama i tako se nastavlja i ove jeseni. Naša nedelja mode je pokazala da ne zaostajemo za svetskim trendovima i da talenta na ovom području ima na pretek.

Ono što sam ja mogla da primetim je da se minimalizam vraća na velika vrata, kao i jasno sečeni krojevi, koji crpe inspiraciju iz geometrijskih i arhitektonskih formi. Čist i prefinjen dizajn u osvežavajućim tonovima će se nositi cele ove sezone.  Kao glavni akteri na domaćim pistama nalaze se crna i bela boja, a sporedni likovi su pastelne boje.

Obuća ove jeseni se pojavljuje uglavnom u crnoj varijanti u već prepoznatljivom, “rokerskom” stilu ili kao njegova potpunakaputi za blog suprotnost, u nežnim, pastelnim tonovima sa visokim potpeticama.

Sve su popularniji klasičniji aksesoari, počev od fantastičnih šešira, kožnih rukavica do nezaobilazne dobre torbe, koje se ove modne jeseni pojavljuju u nekoliko varijanti. Dobar modni ranac, velike “shopper” torbe ili male kožne torbice prešli su sa modnih pista na gradska šetališta.

Cela ova kombinacija ne bila potpuna bez kaputa. Morala bih da primetim da su dizajneri bili inspirisani modnim duhom  iz  70-ih i 80-ih godina, pa su se tako na pistama smenjivali fantastični “oversized” kaputi i bunde u jednom tonu.

Kao zaključak svega ovoga, dizajneri su, što poznatih brendova što mladi i još uvek neafirmisani,, doprineli da ova jesen protekne u zabavnom duhu i da svaki dan doživljavamo ulice i šetališta kao svetske modne piste.

Kakav je vaš stil ove jeseni  i u čemu ćete se vi najlepše osećati ?

 

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh